9 Strach o teba a...

8 2 0
                                    

Od rána bolo zamračené, kdesi na západe sa pomaly trhali mraky. Napriek tomu sa dážď mohol spustiť kedykoľvek, no skupina sa rozhodla predsa stretnúť tak, ako sa dohodli. Ash s Thyme už boli na dohodnutom mieste za mestom. Odtiaľ sa dalo prejsť po lesných chodníkoch k rôznym vyhliadkam.

Po včerajšom rozhovore boli obaja akýsi mĺkvi. Ash sa ani nezveril Thyme o tom, ako pokročil s Elenor, ani o tom, že jej všetko povedal. Teraz mu to prišlo nanajvýš nevhodné. Dokonca aj ona sa zdala zamyslená, aj včera bola vydesená, aspoň sa mu tak zdalo.

„Stalo sa ti včera niečo? Okrem tej čudnej zhode okolností?"

Pozrela na neho. Bral to ako zhodu okolností? Ako chcel vysvetliť, že tam bol aj Rider? Recepčný sa vždy mohol pomýliť, no to sa jej nezdalo. Kľúče a číslo boli dôležité.

„Nič. Prečo?" zaklamala. Nechcela ho viac znepokojovať.

„Len tak. Tvoja tvár... Asi sa mi, to len zdalo."

„Aha. Čo ti povedala o Riderovi?"

Ash jej hneď všetko povedal. Vtom si spomenul, že ho už počul. Presne v tom dome, určite to bol on!

„Je to ničomník. Mal by si si dávať pozor, keď vieš, že teraz pracuje pre Elenor," nadhodila nevinne. Čosi jej unikalo, nejaká spojitosť.

„Dám na ňu pozor."

„Ja chcem, aby si ho dával hlavne na seba," povedala s obavou. Neprežila by, keby sa Ashovi niečo stalo. Nepovedal jej na to nič.

Nato pred nimi zastal automobil, ktorý šoféroval Gabriel. Zaparkoval blízko Asha a Thyme, vystúpili. Zvítali sa a rozhodli, že pôjdu k malej chate. Malo im to zabrať zhruba tri hodiny, ak by začalo predsa pršať, vrátili by sa.

Thyme sa teda pohla ako prvá, Gabriel sa usmial a chcel ísť za ňou, no Ash ho zavolal. To využila Elenor. Usmiala sa na pánov a pobehla za slečnou. Zladila s ňou krok.

„Vyzeráš ustarane, Thyme," prihovorila sa jej.

Thyme sa slabo usmiala. Nemala vôbec náladu na tento druh rozhovoru. Vlastne nemala vôbec chuť na rozhovor. To ale neplatilo o Elenor.

„Nemusíš sa báť, Ridera. Je neškodný, len pôsobí tak čudne," pokračovala. Slečna sa zháčila, pozrela prekvapene na spoločníčku.

„Odkiaľ o tom viete..."

„Od Asha," povedala jednoducho.

Thyme sa obrátila dozadu. Akoby len chcela skontrolovať, kde je zvyšok skupiny. Neveriacky sa dívala do Ashovej tváre. Takže už je to Ash? Žiaden pán barón? Mali celkom rýchly postup. Zas jej nemusel všetko povedať.

On zatiaľ nič nechápal.

„Povedal vám o všetkom?"

„Áno."

„Kedy?"

„Včera v hoteli. Nemusíš sa báť, pomôžem vám, ak bude treba. Dúfam, že sa na neho nehneváš, že mi to povedal. Nechcel, no bola som dosť presvedčivá," zasmiala sa nevinne. Thyme zas mala pocit, akoby jej dali zaucho.

„V hoteli ste nevideli Helenu? Nebývala vedľa vás?"

„Helenu? Nie, prečo by mala?"

„Len tak. Čosi sa mi zdalo. Gabriel vravel, že ste mi chceli niečo povedať. Nejakú dobrú správu." Túto vetu vytlačila s veľkými ťažkosťami. Teraz sa bála jej dobrých či iných správ.

„Ak by si mala záujem, mohla by si učiť dcéru sudcu Lánskeho."

„Aká je stará?"

„Neviem, možno pätnásť?"

Du hast das Ende der veröffentlichten Teile erreicht.

⏰ Letzte Aktualisierung: Dec 29, 2020 ⏰

Füge diese Geschichte zu deiner Bibliothek hinzu, um über neue Kapitel informiert zu werden!

Popol & TymiánWo Geschichten leben. Entdecke jetzt