4.KAPITOLA-MADI

28 3 0
                                    

Lexa s Clarke sedeli pri brehu potoka a nemohli zo seba pustiť oči. Lexe sa to všetko zdalo ako zázrak, ako druhá šanca na život s niekym koho miluje. Za koho by bez váhania opäť položila život.

„Keď som sa začínala preberať v Polise.." spustila Lexa a chytila Clarke za ruku, „v ušiach som počula výstrel.. Počula som ako kričíš moje meno.."

Clarke sa zaleskli oči a pevne stisla Lexinu ruku: „Vybavili sa ti posledné chvíle pred tvojou smrťou? Myslela som si,že si bola príliš v šoku..že si to celé ani poriadne nevnímala. Neuveriteľne rýchlo si strácala krv.."

„Vnímala som každé slovo čo si mi povedala Clarke." Vydýchla, odvrátila od nej pohľad a uprela ho na vodnú hladinu. „Mala si vtedy pravdu,vieš?" Opäť sa obrátila k blondínke,pozrela na ich prepletené prsty a následne opäť na Clarke: „Život by nemal byť len o prežívaní.." Natiahla sa ku Clarke a jemne ju pobozkala: „Vždy budem s tebou Clarke kom Skaikru."

Clarke žiarila šťastím. „Mali by sme vyraziť..Madi sa bude báť kde som sa tak dlho zdržala." Clarke sa postavila z miesta a oprášila si hlinu z nohavíc. Následne pozrela Lexe do očí a vystrela k nej ruku: „Chceš spoznať moju malú Madi?" Lexa sa usmiala a prikývla. Clarke jej pomohla na nohy a zo zeme vzala prúty a ryby. „Bude nadšená keď ťa uvidí.. Celé 4 roky čo sme tu počúvala príbehy o stovke, o pozemšťanoch a mojich priateľoch."

„Rozprávala si tej malej aj o mne?" opýtala sa veliteľka a zobrala Clarke z rúk prúty.

Clarke sa uškrnula,odvrátila tvár a pozrela na svoje topánky: „Vie, že si z veže Polisu zhodila vyslanca Azgedy..a že si Roanovi poriadne nakopala zadok." Lexa sa pri tej spomienke uškrnula. Na ten moment si dobre pamätala, bol to len ďalší obyčajný deň v Polise. Potom Clarke ale zvážnela. „Taktiež vie, že som ťa milovala najviac na svete.. Tvoja strata mi ale ublížila a zmenilo ma to.." „Už nie som tá Clarke čo predtým."

Lexa chápavo prikývla: „Po tom čím si si prešla Clarke by nik neostal tým istým človekom." „Aj ja som sa zmenila..po tom čo som sa stala Hedou, a zmenila som sa aj keď som stretla teba." „Život je o zmenách Clarke, je to prirodzené. Nijako to neovplyvníš." Clarke sa na ňu vďačne usmiala a potom sa už vydali na cestu k Madi. „Čo sa s ním stalo? S Roanom?" Bola zvedavá čo sa s kým stalo. Bude jej chvíľu trvať kým si to všetko vypočuje a porozumie tomu.

„Zomrel počas posledného Conclave,ktoré vyhrala Octavia" odvetila Clarke. „Po tom čo si zomrela.." preglgla a pokračovala, „dosadil na miesto veliteľky Ontari. Narobil tým kopu problémov."

„Ontari?" „Ale to potom znamená,že.."

Clarke smutne prikývla: „Zabila ich. Eidena aj ostatné deti.."

„Ako?" Lexa bola v šoku. Eidena a vlastne všetky čiernokrvné deti milovala ako vlastné. „Ako sa to stalo?" Otočila sa Clarke chrbtom aby nevidela slzy,ktoré sa jej drali do očí.

„Odťala im hlavy..chvíľu po tvojom pohrebe." Clarke sa to hovorilo len ťažko, tie decká si naozaj obľúbila. „Eiden..on.. povedal mi,že ťa mal rád. On aj ostatné deti, spravili by pre teba čokoľvek. Každé jedno dieťa chcelo dodržať sľub čo ti dali..že Skaikru ochránia a ostaneme v koalícii."

Lexa sama pre seba prikývla. Ruky zložila za chrbát v pre ňu typickej póze. „Eiden by bol úžasným Veliteľom. Mala som ho naozaj rada... Hoci ako Heda som nemala mať obľúbencov."

„Viem." Clarke prikývla a dopriala Lexe priestor nech sa s touto informáciou vysporiada.

V tichosti prechádzali lesom a užívali si vzájomnú prítomnosť. Clarke Lexe pevne zvierala ruku ako by sa bála, že sa každou chvíľou rozplynie ako para a navždy zmizne. Ak by Lexu opäť stratila už by to zrejme neprežila. Teraz keď ju mala naspäť nechápala ako mohla celé tie roky žiť bez nej. To ako neuveriteľne jej Lexa každý deň chýbala začínalo byť už len spomienkou.

Lexe zatiaľ v hlave vírili spomienky na Eidena a deti. Milovala ich..hoci vedela,že Conclave by prežilo iba jedno dieťa. 

HEDA (the100 ff)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora