29~

775 57 32
                                    

Eve girdim. Hiçbir şey olmamış gibi odama çekildim. Yerdeki evden çıkmadan önce kestiğim saçlarıma tepkisiz bir şekilde bakıp kilerden süpürgeyi alıp süpürdüm sanki o süpürge babama olan kinimin çoğunu da çekip aldı. Sonuçta babam daha önce saçımı seven tek adamdı...

Yerdeki dağıttığım şeyleri de dolaba tekrar yerleştirdikten sonra üzerimdekileri çıkarıp süpürgeyi geri kilere kıyafetleri de sepete bıraktım. Dişimi fırçalamak üzere adım attığımda kabın içinden annemin fırçası gitmiş yeni bi fırça eklenmişti. Sadece içimdeki öfkeyi derin nefes alarak gösterebilirdim. Çünkü 15 yaşını bitirmek üzere olan bir kız kolayca dövülebilirdi. Ve biliyordum babam beni acımadan döverdi.

Ensemdeki saçlar - malum 3 numaraya kestirdim ve kesilirken tüy oldu her yerim- kaşındırdığında ağzımdaki köpüğü tükürüp üzerimi çıkarıp uzun bir duş aldım.

Bir günde insan en fazla bu kadar değişebilirdi. O bağırıp çağıran kız yoktu. O uzun saçlı kız yoktu. O herkesi seven kız yoktu. O her gün tırnaklarına bakım yapan kız yoktu. Kısa tırnaklarım , 3 numara saçlarım duştan sonra aynaya bakıp kendimi incelediğimde bende sadece öfke uyandırıyordu. Korkak bir kızın içinde yaşadığı cesur bi öfke.

Havluya sarılıp banyodan çıktım. O sırada Eyşan da odadan çıktı. Göz göze geldik "Saçlarını kestirmişsin." Göz devirdim. "Güzel tespit çok düşündün mü?"

"Yakışmış."

"Fikrini sormadım." Diyip koridordan odama geçtim. Üzerimi giyindim. Yatağa yattım. Karanlıkta sadece tavana bakıp düşündüm. Olanları...

Aldatılmam, en yakın arkadaşımdan vazgeçişim, aldatıldıktan sonra sarılmaya en çok ihtiyaç duyduğum kişinin annemin ölümü, intiharı denemem , babamın hastaneye gelmemesi, eve geldiğimde Eyşan'ı öğrenmem, onu kabul etmek zorunda olmam... tek güzel şey aradım tek gülümseten huzur duyabileceğim bir şey.

Çantamdan peçete almak için odanın bi köşesinde duran çantaya uzandım. İçini açınca gördüğüm ayıcık beni gülümsetti. İşte o an fark ettim bana bu cehennemde bile huzur hissettirecek 1 tanecik sebebim vardı.. Ölmemek için sadece bir sebep..

Adı Diyar olan....

.

Çok bekletiyorum üzgünüm. Çok yorgunum ve son zamanlar hiçbir şey için kendimde güç bulamadım yine de dayanamadım. Kendim için yapmasam bile sizin için buradayım.

Sizi seviyorum.

ŞİZOFREN MİSİN?~texting~Where stories live. Discover now