~8.BÖLÜM~

40 3 0
                                    

Karşımda duran sinirli adama bakmamaya çalışıyordum ama ne mümkün .Mert ise sessizce bana bakıyordu ne yaptığımı anlamak istercesine .

"Leyla ,iyi misin? " İyi mi o nasıl bir kelimeydi ?şimdi kim bilir neler düşünecekti hakkımda ?

"İyi..İyiyim "kekelemiştim .

Yanında bir kız vardı acaba o kimdi ?sevgilisi olabilir miydi ?Ah! Olabilirdi tabikide neden olmasın .Adam yürüyen taştı bildiğin kendimi toparlayıp Mert'e döndüm ve tam ağzımı açıp konuşmaya başlayacaktım ki o hayran olduğum ses tonuyla konuşmaya başladı kokusunu sevdiğim.Derken yanındaki kız konuşmaya başladı .

"A merhaba sen İbrahim'in bahsettiği müdür olmalısın ben ceren İbrahim'in sevgilisiyim "

Sanki biri başımdan aşağıya kaynar su döküyordu .Burası biraz fazla sıcak olmaya başlamadı mı ya?

Hala bana bakıyordu yanında sevgilisi varken bana bakmaya utanmıyordu ,bende onu düşünüyorum diye bizden olmaz diyecektim Karşımdaki kibar çocuğa .Aklımda biri varken seninle olamayız diyecektim .

"Merhaba Ceren hanım evet ben Özel Yıldırım Gündüz Bakım Evi'nin Müdürü'yüm ."diyerek uzattığı elini sıktım .

"Buyurun lütfen oturun "yanımı işaret ettim fazladan masa koydurmuştuk garsona .Onlar oturunca Mert'i tanıştırmadığımı fark ettim .

"Ah! çok affedersiniz erkek arkadaşımı tanıştırmayı unuttum sizinle Mert bende tam teklifini kabul ediyordum sizin yanınızda söylemek kısmetmiş "dedim gülerek .

"Ne teklifi "diye atladı .Mert cevapladı .

"Evlilik teklifi "WHAT?EVLİLİK TEKLİFİ Mİ DEDİ O .İçtiğim kahve boğazımda kalmıştı .İbrahim yanımda sevgilisi ise tam karşısında oturuyordu .Eliyle sırtıma vurmaya başladı hafifçe gözlerimin en içine bakıyordu kafamı çevirdim sola doğru .

"Ee Yüzük nerde o zaman ?Düğün ne zaman ?kısmetse bizde bu yaza söz nişan bir arada düşünüyoruz İbrahim'le dimi hayatım "demişti ceren .ellerini uzatarak ellerini tutmaya çalışmıştı ki ellerini çekti birden .

"tam da yüzüğü takıyordum bende leyla'ya "ben ne yüzüğü ?ne evliliği diyemeden Mert yüzüğü parmağıma geçirmişti bu iş fazla uzadı ben olmaz diyecekken parmağımda tektaşla kalmıştım .Mert söze devam etti .

"Eğer Leyla 'da isterse önümüzdeki bir kaç ay içinde nişan yaparız yaza da düğünü yaparız ."Sen neyden bahsediyorsun mert ne evliliği ne yüzüğü İbrahim yanımda kıpkırmızı olmuştu .

"AH ne kadar romantiksiniz darısı başımıza diyeyim o zaman "demişti sarı yelloz.

"Biz kalkalım mı artık mert ?"demiştim bu iş daha fazla uzasın istemiyordum .

"Olur hayatım kalkalım iyi akşamlar ceren hanım iyi akşamlar İbrahim bey "diyerek ibrahim!in elini sıkmıştı ama İbrahim baya iyi sıkmıştı çocuğun parmak boğumlarını bembeyaz olmuştu ama belli de etmiyordu çok komiklerdi gülmemek için zor tutmuştum kendimi bende ayaklanarak sarı yelloza veda etmek için ona doğru yaklaşmıştım .

"İyi akşamlar ceren hanım "diyerek elini sıkacaktım ki bana sarılmıştı .

"Ay ben sizi çok sevdim daha sık görüşelim  bundan sonra "sarı yelloz ne görüşücem seninle .Çok alımlı bir kadın dı ceren omzunun biraz aşağısında sarı saçları vardı marka akıyordu her yerinden .

"İnşallah ."dedikten sonra vedalaşmak için ibrahime doğru döndüm mert arabaya doğru ilerlemişti ceren de lavobo'ya gitmek için yanımızdan ayrılmıştı kafe çok kalabalık değildi zaten kimse kalmamıştı kafe çalışanları vardı bir de biz .Sadece birbirimize bakıyorduk o anda kafede bir şarkı çalmaya başlamıştı Eflatun ve burcu güneşten Çıkmaz sokaklar çalıyordu ortamda onun kokusuyla şarkı harmanlanmış gibiydi .Ayakta duracak gücüm yoktu karşısında Neden bir sevgilisi olduğunu söylememişti? bana niye bana o kadar ilgili davrandı ?

İKİ GÖZÜMÜN ÇİÇEĞİDove le storie prendono vita. Scoprilo ora