3. Ředitel 1/3

573 27 6
                                    

Q&A: Předem chci moc a moc poděkovat všem, kteří si našli čas na přečtení této povídky (já vím, ještě zbývá poslední kapitola:)) a jsem moc šťastná za jakoukoli připomínku, komentář, hlas... Jelikož poslední kapitola má přesně 5471 slov, rozhodla jsme se Vás trošku napínat a rozdělit ji do 3. částí... Tady posílám první... Zbylé dvě budou následovat brzy po té... 

Užijte si ji...

S láskou Vaše, Agneska 


3. kapitola - Ředitel 1/3


Bylo pozdě a chodby zely prázdnotou. Kráčeli rychlým krokem a byli slyšet pouze kroky Snapea a Hermiony.

Hermiona se podívala na vysokou postavu Snapea, který se pohyboval potemnělou chodbou, jehož hůlka se před nimi rozsvítila. Tvářil se netečně, ale podle jeho pevně sevřené čelisti, poznala, že je podrážděný.

V duchu se vrátila ke dni jeho soudu. Pořád ho viděla, jak tam ztuhle sedí a kolem krku má omotaný silný obvaz od Naginiho kousnutí. Proces byl pouhou formalitou. Vzhledem k Albusově smrti bylo, ale přirozené ho předvést.

Vzpomínky, které Harry sdílel, a svědectví Hermiony a Rona o jeho hrdinských činech v kombinaci s několika potvrzení Smrtijedů, že Snape vždy nápadně chyběl, když došlo na ubližování mudlům, bylo rozhodnutí rychlé. Byl svobodným mužem a byl vyznamenán Merlinovým řádem, první třídy.

V následujících měsících nepřetržitě létali sovy do Bradavic. V dopisech stálo, aby se Snape vrátil na své dřívější místo ředitele. Byly publikovány dopisy v redakcích Jinotaje, i v Denním věštci s mnoha citacemi, že každý člověk, který dokázal pracovat s takovou lstí po boku Voldemorta bez odhalení a svrhnout ho, musí být nanejvýš silný a mocný čaroděj. Byl to muž, kterého jste chtěli mít za učitele a ochránce svých dětí.

Přesto byla Hermiona velmi překvapená, když se vrátila na poslední rok do Bradavic, když viděla Snapea, jak tam stojí a vítá nové a vracející se studenty. A teď, když ho viděla tady, jak kráčí chodbami, se zarazila.

Byl vždycky tak atraktivní? Smyslný způsob, jakým se pohyboval - byla jeho pánev. Hermiona si vždycky myslela, že je to pohyb, který má naznačit sebedůvěru, ale teď se jí zdálo, zrůžovělá ve tváři, že je neuvěřitelně přitažlivý.

Přistoupili k chrliči, který při pohledu na Snapea ustoupil stranou. Hermiona pokračovala za ředitelem a ze svého výhodného místa si všimla, že má poměrně pevný, sexy zadek.

Vstoupili do jeho kanceláře a Snape sledoval, jak její huňatá hříva mizí za dveřmi. Pohybovala se pomalu, jemně, připravená na vše, co ji zde čeká.

V kanceláři ředitele nebyla od dob Brumbála. Překvapilo ji, že kromě stříbrných a zelených transparentů, které pokrývaly útulný prostor, se zde téměř nic nezměnilo.

V krbu hořel oheň a Hermiona si uvědomila, že Snape byl očividně ještě vzhůru, než našel ji a Nevilla. Co dělal takhle pozdě v noci? Proč nespal? Pronásledovali ho obrazy z války, stejně tak jako ji a Neville?

„Vidím, že být primuskou, Vám očividně stouplo do hlavy," ušklíbl se Snape.

„Vůbec ne," odpověděla Hermiona s lehkostí a uvědomila si, že se Snapea nebojí tak, jak by se ho za normálních okolností bála. Přešla k nejbližší knihovničce a prohlížela si tituly. Nikdy nebyla povolána do Snapeovy kanceláře, a tak ji uchvátil pohled na starobylé svazky, které lemovali prohýbající se police.

The Briony MandrakeKde žijí příběhy. Začni objevovat