De Indeling

3.1K 175 21
                                    

Pov Katy

We zijn aangekomen in het kasteel. Ik bewonder de bewegende schilderijen. Ik loop tussen Ron en Harry.

Ron legt aan ons uit wat zwerkbal precies was. Ik was niet zo geïnteresseerd maar Harry wel. Toen ik Hermelien zag staan zei ik tegen de jongens dat ik naar haar ging en ik wandelde op haar af.

"Hey "zei ik.

" Hey " zei ze terug. We liepen naast elkaar en ze vertelde over de oorsprong en de magie van Zweinstein, dat vond ik veel interessanter dan Ron's verhaal over zwerkbal. Toen we aankwamen in een zaal met veel tafels vertelde ze me dat deze zaal de grote zaal heette en dat er een magie over heerste die de buitenlucht op het plafond een soort van projecteerde. Ik zag dat er vier lange tafels stonden elk versierd met een bepaalde kleur, De eerste tafel was versiert met blauwe en goude kleuren, de tweede tafel was versiert met rode en goude kleuren, de derde tafel met gele en zwarte kleuren en tot slot nog een tafel versiert met zilvere en groene kleuren. Ik wandelde samen met Hermelien naar Harry en Ron. Toen ik daar aankwam zag ik dat er een blonde jongen op ons afstapte.

"Ik" zei de blonde jongen "heb gehoord dat Harry Potter en Katy Potter zijn teruggekeerd naar Zweinstein. " Hij keek mij en Harry aan . "Ik ben Draco Malfidus." hij keek Harry aan en stak zijn hand uit: "We willen toch niet dat jullie de verkeerde vrienden maken." toen hij dat zei keek hij Ron en Hermelien aan.

Harry keek Malfidus aan en zei: "Ik denk dat ik wel zelf mijn eigen vrienden kan kiezen dankje." zei hij. "En jij" hij keek nu naar mij en ik zei: "Ik heb geen lift nodig naar populariteit en ik denk dat ik ook wel mijn eigen vrienden kan kiezen."

"Dat denk je ja." zei Malfidus. Nadat hij dat gezegd had wandelde hij weg.

Voor ik iets kon zeggen tegen Harry werd er gezegd dat we stil moesten zei. Een vrouw, ik dacht dat het wel een professor moest zijn, stond vanvoor met een oude bruine hoed. Ze haalde een lijst boven, ze zei een naam en er kwam een meisje met bruin haar naar voren. Ze ging op een krukje zitten dat daar stond. De professor zette de hoed op het meisje's hoofd. Toen de hoed opeens bewoog schrok het meisje even en na een paar seconden na te denken riep de hoed: "Huffelpuf!"

Dat kwam me bekend voor en na even nadenken kwam ik erop, ik had gelezen dat elke leerling in een afdeling wordt verdeelt, de afdelingen waren vernoemt naar de oprichters van Zweinstein. De afdelingen waren: Griffoendor, verwijzend naar Goderic Griffoendor, Huffelpuf, verwijzend naar Helga Huffelpuf , Ravenklauw, verwijzend naar Rowena Ravenklauw en Zwadderich verwijzend naar Zalazar Zwaderich.

Na een paar namen hoorde ik de naam "Hermelien Griffel", ik keek haar aan en zag Hermelien aarzelend naar voren wandelen. Na een paar seconden riep de hoed: "Griffoendor!" De opluchting was van haar gezicht af te lezen en ze ging aan de tafel zitten met de gouden en rode versieringen. Ik keek naar Harry en hij keek ook naar mij, voor we iets konden zeggen werd nog een bekende naam afgeroepen: "Draco Malfidus" .

Draco stapte zelfverzekerd naar voren en ging op het krukje zitten, de hoed raakte zijn hoofd nog niet aan of hij had al "Zwadderich" geroepen. "Tuurlijk" hoorde ik Ron achter me zeggen, "Alle slechterikken van die famillie zitten in Zwadderich." Er werden nog een paar namen afgeroepen en toen riep de vrouw de naam: "Ron Wemel!"

Ik keek Ron aan hij, slikte en ging vervolgens naar voren. Toen de hoed op zijn hoofd stond riep hij bijna meteen "Griffoendor!" Ron wandelde lachend naar zijn tafel waar hij ontvangen werd door zijn drie andere broers die een luis aplaus geven, Ron had ook al verteld dat zijn hele famillie al in Griffoendor had gezeten. Nog een paar andere namen werden afgeroepen tot eindelijk : "Harry Potter" Ik keek mijn broer aan en zei: "succes" Het leek of hij ook iets wou zeggen maar hij was waarschijnlijk te nerveur want hij sloot zijn mond weer.

Hij wandelde naar voor en na een tijdje nadenken zei de hoed: "Griffoendor". Harry lachte en wandelde naar de tafel en ging zitten, ik wist niet of hij het gemerkt had maar iedereen was veel stiller. Toen bedacht ik me dat we 'beroemd' waren in de tovenaarswereld

"Katy Potter"

Ik wandelde naar voren redelijk nerveus, omdat ik erop lette merkte ik dat iedereen echt veel stiller werd. De hoed werd op mijn hoofd gezet en ik hoorde een rare stem zeggen:

"Hmmmmm... slim, maar moedig. Zwadderich is het zeker niet. Hmmmmmmmm... Dan blijven er dus nog 3 over. Misschien... ja dat wordt hem."

"Griffoendor!" riep de hoed. Ik was te opgelucht om de blikken nog te merken, ik wandelde naar de tafel en ging zitten.

Ik dacht bij mezelf, dit wordt dus mijn thuis voor een lange tijd.

Wat Als Harry Potter Een Zus Had GehadWhere stories live. Discover now