Nu heeft hij zijn antwoord

459 21 19
                                    

"Een dementor is een bewaker van de gevangenis van Askaban. Ze zijn blind en zien enkel de ziel en het geluk van iemand en proberen deze er dan ook van te beroven." zegt Remus met een extreem kalme stem. Ik zie hem zijn tas nemen en rommelen. Al snel vindt hij wat hij zoekt en haalt hij er een reep chocolade uit. Is dit het moment voor chocolade ?
"Wat doet die dementor hier dan?" zegt Marcel nog napuffend van het gewicht van Harry. Ja goede vraag.
Marcel ploft naast me neer en vragend kijken we Remus aan. "Dat weet ik niet, misschien een veiligheidsmaatregel."
"Voor Sirius Black ?" vraagt Hermelien. (A\N ik heb besloten om niet Sirius Zwarts te gebruiken, ik vind persoonlijk Sirius Black beter klinken ) Tuurlijk de ontsnapping waar Harry het over had. Ik kijk mijn broer aan en zie dat hij stillaan begint te bewegen. Voor ik het weet zijn zijn ogen open en kijkt hij me verward aan.
"Wat is er gebeurt?" vraagt hij met een suffe stem.
"Er was hier een dementor, toen hij dichter bij jou kwam ben je flauwgevallen."
"Wat is een dementor?"
Opnieuw herhaalt Remus zorgvuldig de definitie en biedt Harry vervolgens een stuk chocolade aan. "Hier", zegt hij: "Eet dit, het helpt"
Ook ons biedt hij een stuk chocolade aan. Wanneer het stuk is binnengespeelt voel ik een druk van mijn borstkas verdwijnen waarvan ik niet eens besefte dat er druk op was gekomen.
"Ben ik de enige die is flauwgevallen ?" vraagt Harry dan voorzichtig. Zacht knikken we en al snel wordt zijn hoofd knalrood.
" Ik voelde me nochtans ook raar, alsof ik nooit nog geluk zou voelen." zegt Ron.
"Ik voelde me ook zacht wegzakken maar kon me nog net herpakken." zeg ik vervolgens.
"En wie schreeuwde er ?" vraagt hij dan.
"Schreeuwde?" Vraagt Marcel.
"Niemand schreeuwde Harry" zegt Hermelien.
"Het was misschien gewoon een waanbeeld toen je wegzakte" zeg ik vervolgens. Hij kijkt me aan en knikt zacht.
Vervolgens gaat de deur open en zie ik een gezicht verschijnen dat maar al te bekend is. Draco steekt zijn hoofd binnen en wanneer zijn ogen de mijne ontmoeten, ontwijk ik zijn blik. Niet nu. Hij richt zich tot Harry en zegt:"Potter, is het waar dat je bent flauwgevallen door die dementor ?" zegt hij spottend. Snel hef ik mijn hoofd op. Plots ben ik niet meer bang voor oogcontact en kijk hem verwoestend aan. Wanneer hij mijn ogen ziet schrikt hij even maar herpakt hij zich en knipoogt arrogant. Het is dan dat hij Remus opmerkt. Al snel verdwijnt hij uit het deurgat en de deur sluit al snel.
Het is ook op dat moment dat de trein stopt en we aankomen aan de koetsen. Al snel zit iedereen in een koets en wanneer Marcel, Hermelien en ik een koets instappen worden we vergezeld door Draco en Patty.
Leuk.
Het ritje naar het kasteel verloopt in stilte en wanneer ik wil uitstappen wordt ik bij de pols gegrepen door Draco. Ik draai me om en hij fluistert:" Je hebt me nog steeds geen antwoord gegeven op mijn brief." Verward kijk ik hem aan maar wordt al snel meegetrokken door Hermelien. Meent hij dit nu? Eerst beledigd hij mijn tweelingbroer en dan denkt hij doodleuk even te vragen naar zijn liefdesverklaring.
We gaan door de poorten van de school en gaan regelrecht naar de Grote Zaal. Het is eerst natuurlijk nog de verdeling van de eerstejaars.

Tijdens het eten staat professor Perkamentus even op en zegt met zijn zoals altijd kalmerende stem:" Dit jaar worden er enkele maatregelen genomen door de ontsnapping van de massamoordenaar Sirius Black. Dit jaar zal het kasteel beveiligd worden door dementors. Maar ik wijs jullie er wel op: probeer geen vrienden te worden met deze wezens. Het zijn namelijk monsters die geen verschil maken tussen vriend of vijand. Wie zijn ziel wilt behouden blijft best weg van deze wezens. "
Dat was een duidelijke boodschap.

Wanneer we naar de Leerlingenkamer vertrekken raak ik achterop wanneer ik mijn veter wil strikken. Wanneer ik weer voor me kijk zie ik Draco recht voor me staan. Blijkbaar was ik toch beter over mijn veters gevallen.
"Je hebt me nog steeds niet geantwoord "zegt hij nu opeens op een vriendelijke toon.
"Je denkt toch niet dat ik ook maar iets met jou te maken wil hebben als je steeds Harry blijft beledigen? Als je dat dacht ben je echt achterlijk." zeg ik. Voor hij me kan antwoorden draai ik me om en wandel weg.
Nu heeft hij zijn antwoord.

Je hebt het einde van de gepubliceerde delen bereikt.

⏰ Laatst bijgewerkt: Feb 17, 2018 ⏰

Voeg dit verhaal toe aan je bibliotheek om op de hoogte gebracht te worden van nieuwe delen!

Wat Als Harry Potter Een Zus Had GehadWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu