Te Laat

959 66 6
                                    

Toen we in de leerlingenkamer waren zonderden Hermelien, Ron, Harry en ik ons af van de rest. Dezelfde vragen heersden nog steeds. Waarom konden wij sisselspraak en wie heeft de geheime kamer geopend? Nog geen seconde nadat we alleen waren begonnen de beschuldigingen richting Draco. "Ik wed dat Malfidus de etfgenaam is!" riep Ron.
"Ik denk het ook" zei Harry. Ik zuchtte wat een paar rare blikken opleverde. "Wel er is maar een manier om daarachter te komen." zei Hermelien. Ik keek haar vragend aan en ze moest lachen. "Jij zou dat toch moeten weten als toverdrankengenie? "
"Blijkbaar niet he " grijnsde ik naar haar. "Het begint met een w en eindigd op isseldrank." zei ze giegelend. "Ooooh" zeiden ik en Harry. Ron leek het nog steeds niet te begrijpen. "We maken een wisseldrank en passen deze aan aan de mensen waar Draco zowiezo alles tegen zou vertellen zoals bijvoorbeeld Korzel en Kwast. Snap je het nu ?" zei Hermelien. Ron gaf ons de 'ooooh' blik en we schoten allemaal in de lach. We gingen terug naar de leerlingenkamer toen ik tegengehouden werd door Fred en George, ze trokken me apart en zeiden :"Ben je niet te laat?" ik keek ze onbegrijpend aan en keek toen op de klok. Ooh nee Draco in de bibliotheek, totaal vergeten. Wacht... Waarom herrinerden Fred en George me hieraan? En hoe wisten ze... Juist ze waren Fred en George, die wisten alles wat er hier gebeurde. Geloof je me niet? Wel als professor Perkamentus niest weten Fred en George het.
Het was even stil maar dat werd snel onderbroken door Fred die waarschuwend zei:"Pas maar op voor dat ventje, wij vertrouwen hem niet." Ik rolde met mijn ogen wat rare blikken van George opleverde. Ik wandelde weg van de tweeling nam mijn tas. Ik ging de leerlingenkamer uit en haaste me toen naar de bibliotheek. Ik mocht niet nog later komen. Toen ik de hoek omsloeg liep ik haast tegen iemand. Ik viel op de grond en keek tegen wie ik was gelopen. Marcel. "Gaat het?" vroeg hij bezorgd, "Het spijt me zo."
"Het is niet erg Marcel ik had beter moeten opletten. Ik stond snel op en liep door. Marcel keek me raar na "Sorry... Ik... Ben laat" riep ik nog. Marcel knikte begrijpend en ik liep verder. In de bibliotheek aangekomen zag ik dat de tafel waar we normaal gezien zaten leeg was. Bloody hell, ik was te laat. Toen ik terug wou wandelen naar de leerlingenkamer. Werd ik tegengehouden door een hand op mijn schouder. Ik draaide me om, in de hoop dat het Draco was zodat ik mijn verontschuldigingen kon aanbieden. Spijtig genoeg was het George. Wacht wat? George had ik toch achtergelaten in de leerlingenkamer. Ik staarde hem even aan tot hij begon te praten.
"Waarom heb je afgesproken met Malfidus?" Je zou verwachten dat hij het zou zeggen met een walgende of teleurgestelde toon, maar daaraantegen was het eerder een vriendelijke en nieuwsgierige toon. Ik wist niet wat te zeggen. "Ik weet niet... Hij verdient volgens mij toch een tweede kans?" ik merkte hoe onzeker ik eigenlijk klonk. Hij knikte en zei toen:"Als jij hem vertrouwd is dat ok. Maar als hij ooit iets verkeerd zegt of doet moet je me beloven dat je het me verteld. Dan kan ik hem een extra verstevigde braakbal geven." ik grinnikte bij het idee alleen al. Toen ik zag hoe serieus zijn gezicht stond veranderde mijn blik en zei ik serieus:"Ik beloof het." Hij knikte tevreden. Dit was een vreemd moment. Nu pas realiseerde ik mij dat hij als een grote broer was. George wandelde weer weg tussen de rekken van de bibliotheek en ik vroeg me toch nog steeds af waar hij in godsnaam toch vandaan was gekomen. Ik zette de gedachte opzij en ging terug naar de leerlingenkamer onderweg kwam ik Draco tegen. Hij gunde me geen blik waardig. Hij was alleen en ik stopte hem. Verward keek hij me aan.
"Wat?" siste hij. Perfect... Nu was hij boos.
"Het spijt me echt zo erg dat ik te laat was, ik werd opgehouden door..." Draco onderbrak me. "Het is niet erg. Ik heb je hulp toch niet meer nodig. Ik dacht dat we vrienden waren maar dat had ik dus verkeerd." Hij wandelde weg en liet me verstomd achter. Wat was er bij Merlijns baard opeens met hem gebeurd? Ik was te laat ok maar die reactie was toch ook niet nodig geweest.

----------------------------------
Sorry sorry sorry dat het weer zo lang geduurt heeft daarom komt er vandaag nog een tweede hoofdstuk online
Ik hoop dat dat het goedmaakt
Grtjs Skanul

Wat Als Harry Potter Een Zus Had GehadWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu