Geralt x Ciri #4

297 19 11
                                    

Ríviai Geralt és Cirilla Fiona Elen Rianonn
—PITYPANG—

Panaszos nyávogás törte meg az ébredező természet nyugalmát. Egy magára maradt kölyökmacska fájdalmát vitte magával a szél megrezgetve a fűszálakat, lombkoronákat, átsüvítve az ablakkeret résein.

A hamuszőke kislány először nem is értette mi verte fel hajnalok hajnalán egészen addig, míg félig alvó tudata ki nem tisztult. Szívét összeszorította a beszűrődő keserves sírás. Nem hezitált sokat, apró lábait gyorsan rakta egymás után. Mesteri csínytevőként kitapasztalt útvonalán gondolkodás nélkül haladt, talpa alatt már nem nyikordult meg a parketta. Csizmáiba csak belelépett és fordította is el a kulcsot az öreg faajtóban. Elmorgott egy imát az orra alatt, hogy az ajtó most kivételesen ne árulja el, de mindez haszontalannak tűnt. A faóriás alatt úgy vinnyogtak a fém zsanérok, hogy az a ház bármelyik pontján tisztán hallható volt. Ciri szemei kitágultak a félelemtől, adrenalin szintje az egekbe szökött. A kiosonás itt elbukott. Kislisszolt a résen és sietősen zárta be maga mögött ügyes lopakodásának csúf megrontóját, azután pedig futott. Tüdeje szúrt, de szaladt, ahogy csak bírt, arra, amerre a cicát sejtette. A ház mellett elterülő hatalmas rétre érve már lelassított, de szíve még mindig majd' kiugrott a helyéről. Tudta, hogy apja nagyon mérges lesz, ha felkelt a zajra és nem találja az ágyikójában. Nem először és nem is utoljára járt tilosban.

Amint csillapodott a fülében visszhangzó dübörgés, büszkén könyvelte el magában, hogy jó helyen jár. A nyivákolás sokkal közelebbről csendült fel váltakozó időközönként. A gyermek feje jobbra-balra forgott, ahogy próbálta megtalálni a vékonyka hang tulajdonosát a térdig érő fűben. Hosszadalmas keresgélés, és egy pár átázott cipő után sikerrel zárult az akció: gyermekláncfüvek sokasága közül egy rémült szempár pislogott fel rá.
-Megvagy! - kurjantott fel a lányka boldogan, de rögtön be is tapasztotta száját kis tenyerével, hiszen a kismacska ijedten hátrált a hangoskodás miatt. - Bocsánat. Nem akartalak megijeszteni. Csak téged kereslek már egy ideje, tudod? Segíteni jöttem. Nem kell félned, nem foglak bántani. Gyere ide nyugodtan, cicc-cicc! - beszélt a megszeppent, fázó, éhes, fáradt, félő apróságnak.

Már teljesen felszáradtak a fűszálakon csüngő harmatcseppek, mire a vörös bundájú cirmos bátortalanul közelebb merészkedett. Az első pár simogatás elől menekült, mint a tűzről, de hamar rájött, hogy ez nem is olyan pokoli dolog. Egy idő után már ő maga tolta buksiját újra és újra, s Ciri örömteli kacajától csengett tisztás.
-Pitypang. Ez lesz a neved. - jelentette ki kuncogva a kislány és újdonsült barátja nyávogással fejezte ki tetszését.

Dél körül járt a Nap, amikor Cirilla úgy döntött felkészült a fejmosásra. A vörös cicust karjaiban próbálta ruháival, kabátjával minél inkább eltakarni. Remélte, hogy fel tud szaladni szobájába azelőtt, hogy apja fülön csípné. Azonban ez nem az ő napja volt. Geralt a bejáratnál várt rá, arca semmi jót nem ígért, vonásai megkeményedtek, sárga íriszei dühösen villogtak.
-G-Geralt... - dadogta a hamuszőke pirulva. Tisztában volt vele, hogy most nagyon nagy bajba sodorta magát.
-Cirilla. - mondta kimérten a vaják, de volt valami fenyegető él abban, ahogy kiejtette ajkain teljes nevét. - Hol voltál? - kérte számon belevágva a közepébe.
-É-én csak... Öhm, kint a réten. Nem tudtam aludni és... Já-játszottam. - kezdett bele a magyarázkodásba, azonban robbant az időzített bomba. A szörnyvadász monológot tartott a felelőtlenségéről, a hiperaktivitásáról, a régebbi kihágásairól és éppen a büntetést szabta volna ki, amikor Pitypang megunta a várakozást és fészkelődni kezdett Ciri szorításában.
-Mi van nálad? - kérdezte fenyegető hangsúllyal a fehérhajú férfi pár másodperces hallgatás után. A kislány nagyot nyelt.
-Ő-ő... Ő itt Pitypang. - engedte ki a kabátja takarásából az apró állatot, aki megérezve a szabadságot, kiugrott a kezéből és rosszallóan adott hangot a bánásmódban felmért hibáknak. - A-a réten találtam. Az anyukája biztos elhagyta. Nagyon éhes és fázott, félt...
-Nem. - hallgattatta el egyetlen egy szóval a vaják.
-De... - lendült azonnal ellenkezésbe a gyerek, viszont azonnal félbe lett szakítva még mielőtt érvelhetett volna.
-Azt mondtam, hogy nem Cirilla! - emelte meg a hangját Geralt, mire a hamuszőke szemei könnybe lábadtak, azonban makacsul kitörölte őket és akaratosan dobbantott.
-Ő a barátom, és ha nem akarod, nem is fogod látni. De marad! Megmentettem. Megszeretett. Nem fogom ellökni ezek után magamtól! - állt ki a csöppségért és prédikációja végére már kiabált. A kövér könnycseppek patakként folytak le haragtól kipirosodott orcáján. Kihasználta azt az időt, míg apjában a hirtelen támadás hatására bent reked a szó és a macskát felnyalábolva kereket oldott. Egy kevés húst elcsent a konyhából, ami a kis vörös pocakjában végezte, majd egész nap ki se mozdult a szobájából. Este Pitypanggal megosztozott az ágyán és maciját ölelve, dorombolással vigasztalódva aludt el aznap Geralt jóéjt-puszija nélkül.

»»----- ★ -----««


Másnap reggel a sírástól bedagadt szemeit dörzsölgetve félelem mart a lelkébe. Azonnal abbahagyta tevékenységét és a kiscicát kereste szemeivel, majd szólongatva, de nem volt sehol. Szabályosan lerobogott a lépcsőn, a pánik minden lépcsőfokkal egyre nagyobb lett benne. A nappaliban azonban váratlan kép csapta arcul. A fehérhajú vaják kedvenc foteljében kissé lecsúszva horkolt, jobb keze a karfáról lecsüngve még mindig markolta egy sörösüveg nyakát, s mellette még négy terült el a földön. Ebben nem lenne semmi meglepő, Ciri már többször is talált rá így reggel, de férfinek most társasága akadt. Ölében egy vörös szőrcsomóvá összegömbölyödve szuszogott Pitypang, bundájában pedig Geralt ujjai pihentek.
A hamuszőke kislány elfojtott kuncogással hátrált ki, és mellkasát majd' szétfeszítette a boldogság. Most már biztos volt abban, hogy a kiscica maradhat.

Nagyon rég nem volt rész, szóval csak remélni merem, hogy maradtak még olvasók...

Nem a legfantasztikusabb oneshot, de remélem elnyeri a tetszéseteket. Mindenképp megpróbálom pótolni a még nem teljesített kéréseket, emellett biztos felfog tűnni modern AU, erre számítani kell. Próbálok aktívabban tevékenykedni. Köszönöm mindenkinek, aki még mindig olvas!

Az asszony áldását küldi!

tapmancsne
(2020.11.03.)

The Witcher OneshotsWhere stories live. Discover now