Bölüm 24: "Onunla sadece takıldığınızı sanıyordum."

5.1K 297 70
                                    

Yarın gidiyoruuum ! 1 hafta boyunca yeni bölüm görünmüyor.

Keyifli Okumalar...

"Bir tatil günüm boşa gitti." Sirius yattığı yerden konuştu.

"Biliyor musun, senin en çok bu özelliğini seviyorum, iyi ya da kötü, hiçbir dakikanı  boşa geçirmiyorsun." Lily gülümsedi.

"Benim ne özelliğimi seviyorsun?" James çatallı çıkan sesiyle konuştu. 

"Gerçekten mi? Bu mu? Bunu mu düşünüyorsun bu halde?" 

"Aslında başka şeyler de düşünüyorum ama bunu sana söyleyemem elbette." 

"Senin en çok bu dürüstlüğüne gıcık oluyorum. Bunun da bir sınırı var." James bitkince güldü.  İki sedyenin ortasında, taburede oturan Lily ikisinin de başından ayrılmamaya kararlıydı. 

"Yarın buradan çıkacağız Çatalak ve büyük Noel projesi'ni gerçekleştireceğiz." Sirius arkadaşını temin etti. 

**

 "Hadi! Şunu alın da çıkalım!" Peter fare halinde, Sirius pelerinin altında nöbet tutarken diğer ikisi de Filch'in ofisini yerle bir ediyorlardı. Remus sonunda asasını çıkardı. 

"Accio Çapulcu Kutusu!" Dolap tangırdayınca James dolabı açtı. Kutu fırlayarak yüzüne çarptı ve Remus'a doğru uçtu. James gözünü tutarak dışarıya çıktı. 

"Bakın burada kimler var?" Goyle ve Avery onlara doğru ilerlerken kahkaha attı. Arka planda kalan Severus ne yapacağını bilemez halde durdu.

"Bırak Goyle!" diye seslendi. "Onlarla mı uğraşacaksın?" James gözlerini kıstı ve öfkeyle onlara baktı. 

"Bulanıkların dostu James Potter ve kirli kan Sirius Black, ortadan kaybolan gizemli Remus Lupin. Bir dakika ! Birileri eksik değil mi?" Avery iğrenç bir kahkaha attı. Sonra arka taraftaki kapıdan Peter çıktı. 

"Uğraşmayın," dedi sakince. "Sadece yolunuza bakın." Avery yavaşça asasını çekerken arka taraftan biri onu engelledi. 

"Neler oluyor burada?" diye tepindi Lily. Sonra Severus'un yanından geçti, karşı taraftakilere doğru ilerledi. 

"Ah işte, safkanın sevgilisi bulanık. Ne dokunaklı bir hikaye. Sevgili anneciğin buna ne diyor?" Goyle Sirius'a döndü. James asasını çıkarıp bir şeylere kalkışacakken Lily onu durdurdu. 

"Severus, ya şu arkadaşlarını götür, ya da ben onlara ağzının payını vereceğim." Lily öfkeyle Sirius ve James'in arasına geçti. O sırada Peter kutudan gizlice patlayıcıları çıkarttı ve yere bıraktı. Minik toplar bölünerek ilerlediler ve en sonunda ikisinin ayaklarının dibinde patladılar. İkisi de korkuyla sıçrayınca diğerleri güldü. Peter bu sefer gerçeğinden ayrılmayacak büyük bir yılanı yere bıraktı. Elini yılanın üzerine tuttu ve diğerlerinin duyabileceği şekilde "bana itaat et," diye fısıldadı. Yılan hızla Avery ve Goyle'a doğru kıvrılırken ikisi de neredeyse korkudan bayılacaklardı. Sirius'un asasından gönderdiği lanet ikisinin ayakkabı bağcıklarını birbirine bağladı. İki genç kaçmaya çalışırken yere düştüler ve sürünerek koridorda ilerlediler. 

"Daha kendi binanızdan korkarken, Lord sizi yanına almadan önce bir daha düşünmeli! En kısa sürede ona bu konuda mektup yazacağım!" Sirius kahkaha attı. 

"Lord'a mektup yazmak? Baykuş'u öldürmeyeceğini bilsem bunu yapardım." Hep birlikte gülerek koridorun öbür tarafına doğru ilerlediler. 

**

Çapulcu Hatırası ღHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin