Bölüm 28 : "Ne yani? Evlilik teklifi mi şimdi bu?"

4.8K 264 85
                                    

Aslında bölüm 1200 kelimelik bir bölümdü sonra dedim ki, bu kadar uzun olmasın, olayları bölemediğim için 800 kelimeye düştü ondan sonra ekledim falan. Neden bunu yazdım bilmiyorum ama sonuç olarak diğer bölümün %36'si falan hazır, neyse niye bunları anlatıyorsam. 

**

"Sen haklıydın," dedi James aniden karşısındakinin önünü keserek. "Ben hata yaptım, hiçbir zaman sana birlikte olduğumuzu hissettirmedim ve senin gelecek hayallerine karşılık vermedim-" Lily gülümsedi ve James' in sözünü tamamlamasına izin vermeden yanağına bir öpücük kondurdu.

James gülümsedi. Karşısındaki kızı kendine bastırdı. Saçlarının kokusunu içine çekerek öptü.

"Çok kötüsün biliyor musun?" James sanki her an gidecekmiş gibi tuttu. "3 haftadır işkence ediyorsun resmen."

"Neden?" diye sordu Lily. "1 yıl önceye kadar böyleydik zaten."

"O zamanlarda bile daha çok yanımdaydın. Ve bizim birlikte olmamıza alışmışım."

"James, gitmemiz gerek, Tılsım dersi var." Lily James' in kollarının gevşemesiyle ayrıldı ve elini tuttu. "Remus' un neden bir lakabı yok?" diye sordu.  James önce bir kurda dönüşüyor diyecek oldu ama sonra bundan vazgeçti. Dolunaylar Animaguslara etki etmezdi.

"Vakti gelince öğrenirsin." Lily gülümsedi.

Tılsım sınıfı her zamanki gibi çok kalabalık değildi, derse başlamadan önce hazırlıklarını yapmak için uğraşan 7. sınıflar yerlerini çoktan almıştı.

Severus, yanındakileri dinlemek yerine Lily'e odaklanmıştı. Gülümseyince Lily karşılık verdi.

Herkes şansı hakederdi. Ve son zamanlarda onun kara büyülerini başkalarına karşı kullandığını da duymamış, görmemişti.

Sonra Severus ona bakarak kağıdı uçurdu. Savrularak Lily'nin masasına düştü.

Bugün kütüphanede buluşabilir miyiz? Hem biriktirdiğim çok fazla iksir kitabı var, sana göstermezsem olmaz.

Lily eliyle onay verdi. Severus'un ağzı kulaklarına vardı.

Lily o sabah gelen ama açmayı ihmal ettiği mektubu hatırladı. Çantasından çıkarıp mektubu okumaya koyuldu. Annesinden gelmişti. Gerçekten Muggle'ların posta yollarıyla bağlantısı olmalıydı, bu sabah tanımadığı bir baykuş tarafından gönderilmişti ve annesi bunu daha önce de yapmıştı. Postacıya veriyordu, gerisini onlar hallediyordu.

Lily, 
Uzun zamandır mektup yazmıyorsun, umarım orada işler yolundadır. 
Heyecanımızı seninle de paylaşmayı düşündük, Petunia çok meşgul ve bu yüzden bu görevi ben üstlendim. 
Petunia evleniyor! Vernon Dursley adında biriyle -ve eminim senin bundan haberin vardır. Gerçekten heyecanlı ve mutlu görünüyordu, senin de bu habere sevineceğinden şüphem yok! Bu yaz, haziran sonunda, bir düğün bizi bekliyor, eğer şu bahsettiğin arkadaşını davet edeceksen, bunu yakın zamanda yapman gerekir. Ve lütfen düğünde büyücülerle ilgili konu açılmayacağından emin ol. Petunia büyücü işlerinden hoşlanmıyor, biliyorsun, bunu kişisel anlama, sadece onu ürkütüyor tatlım.

Cevabını bekliyoruz.

Annen.

Lily derin bir iç çekti. "Şu arkadaş" elbette James'ti. Annesine ondan bahsetmişti, yani yazın kimin evinde kalacağını bilmesi gerekirdi.

Mektuba daha sonra yanıt vermek üzere çantasına koyarken, eli bir şeye takıldı. Çantasına baktı, yırtılmıştı. Ağır olmasının sebebini o an anladı, elini attı ve araya sıkışan eşyalarını çıkarttı.

Çapulcu Hatırası ღHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin