Zabini and his missing friends

812 46 5
                                    

Benno Zabini heeft tot nu toe een hele rustige zomer gehad. 

Iets te rustig, als het aan hem ligt.

In Italie is het lekker weer en hij heeft weer een goed bruine huid gekregen. Zijn moeder laat hem voornamelijk met rust en het eten is vele malen beter dan op Zweinstein, zoals altijd. Als hij met een boek in de grote fauteuil zit bij het raam en uitkijkt over de door de zon beschenen bergen, lijkt het bijna alsof er geen oorlog op komst is. Engeland en Schotland is dan ver weg.

Maar hij heeft nauwelijks wat van zijn vrienden gehoord, op Pansy na; zij zit bij familie in Amerika en heeft hem wel een enkel iets verteld over haar vakantie, maar Amerika is ver weg dus veel uilen krijgt hij niet. Draco zit tussen de dooddoeners en na het fiasco van vorig jaar had Benno niet eens echt verwacht om veel brieven te krijgen.

Victoria schrijft hem. Zij is een groot deel van haar vakantie samen met Tracey en Daphne en hij kijkt elke keer uit naar een nieuwe uil van haar waarin ze vertelt wat ze dit keer weer heeft gedaan. Als hij haar brieven leest kan hij de oorlog even helemaal vergeten.

Van Theo's kant is het verdacht stil. Benno heeft zelf een enkele uil gestuurd, maar die kwam met brief en al terug. Theo is blijkbaar niet meer thuis. Vorig jaar was het een slecht teken toen zijn vriend niet reageerde op zijn brieven. Wat zou er nu aan de hand zijn? Zou zijn vader hem gedwongen hebben om zich bij Voldemort aan te sluiten? Of zou hij zijn opgesloten? Op de vlucht?

Een huiver trekt door hem heen bij de oneindige lijst mogelijkheden en allemaal klinken ze niet aantrekkelijk. Het enige wat hij kan is hopen dat Theo ergens veilig is en zijn uil hem gewoon niet kan vinden.

Degene wiens stilte hij nog wel het meest verontrustend vindt, is Katelynn. Normaal is de Mergel een enthousiaste schrijver, die over alles in haar brieven schrijft. Om nu al vier weken niks van haar gehoord te hebben is vreemd, om het licht uit te drukken. Hij weet dat ze nog in leven is, anders zou de Dagelijkse Profeet wel over haar geschreven hebben, maar toch maakt hij zich zorgen om haar. Het is geen geheim dat Kate zich heeft aangesloten bij de Orde. Al sinds hun zesde jaar wordt ze op missies gestuurd, simpelweg omdat de een van de meest krachtige heksen is die ze hebben. Zou ze gevangen zijn genomen?

Hij wordt uit zijn gedachten getrokken door Italiaans geschreeuw vanuit het huis en zucht even. Blijkbaar kan hij zijn dag toch niet volledig in vrede doorbrengen.

'Benno Zabini, kom hier nu meteen!' krijst zijn moeder binnen. Hij staat op van zijn stoel in de tuin en strekt zich uit, waarna hij met zijn handen in zijn zakken naar binnen slentert.

'Si madre, wat is er aan de hand?'

Zijn antwoord komt in de vorm van een woede moeder en een uil, die hem met grote ogen aankijkt.

'Heb ik je niet verteld om je beesten niet in huis te laten?' snauwt zijn moeder naar hem, maar hij luistert al niet meer naar haar.

Hij kent maar een iemand met een zwarte uil en hij heeft die uil al de hele vakantie niet gezien.

'Trix,' fluistert hij, terwjil hij naar de uil snelt en de brief van zijn poot losmaakt. 'Heb je bericht van Katelynn?'

De uil staart hem een paar seconden aan en lijkt dan zijn kop even te schudden. Daarna flappert hij met zijn vleugels, wat enkele dwarrelende veren oplevert en een verontwaardigde kreet van zijn moeder, en vliegt door de open tuindeur weer weg. Stilletjes kijkt Benno hem na.

De brief in zijn handen bevat geen zegel en lijkt slordig te zijn opgevouwen, alsof iemand haast heeft gehad hem te versturen. Zou er iets gebeurd zijn? Normaal gesproken blijft Trix altijd even bij hem thuis om nog een stukje bacon te stelen of iets anders lekkers.

Hij loopt weer terug naar zijn stoel in de tuin en opent de envelop met trillende haden. Binnenin zit een net zo haastig opgevouwen stuk perkament en als hij het open vouwt, is zelfs het handschrift rommelig.

Bovendien is het niet Katelynns handschrift, ziet hij meteen. Het is veel slordiger en kriebeliger dan dat. Hij laat zijn ogen afdwalen naar de afzender van de brief en zijn vermoedens worden bevestigt als hij in kleine letters 'Theo' onderaan ziet staan.

Dit kan niet veel goeds betekenen.

Met een knagend gevoel begint hij met lezen.

Benno,

Ik weet niet waarom ik je schrijf en ik weet nog minder wat ik moet doen.

Gisteren was de bruiloft van Bill Wemel, die oudste Wemel, met die Franse die meedeed aan het Toverschool Toernooi, Fleur Delacour. We waren allemaal bij de Wemels daarvoor, Kate en ik en ook Potter, Griffel en Wemel.

Ik besef me nu dat je helemaal niet weet waarom ik bij de Wemels ben, of was eigenlijk. Sinds halverwege juli woon ik bij Katelynn en ben ik weggevlucht van mijn vader. Je mag niemand vertellen dat ik daar ben. Ik ben ook mee gegaan naar het huis van de Wemels toen Potter daar was, vraag me niet waarom. Ik leg het je later nog wel een keer goed uit.

De bruiloft. Alles ging oke leek het en het feest was zowaar vermakelijk. Tot... tot de Minister van Toverkunst vermoord is door dooddoeners en het Ministerie is gevallen. Binnen seconden nadat we de melding kregen verschenen er allemaal dooddoeners in de tent en gingen iedereen aanvallen.

Ik weet niet hoe, maar Potter, Griffel en Wemel zijn ontsnapt en niemand weet waar ze zijn, behalve Kate waarschijnlijk. Katelynn greep mij en verschijnselde terug naar Villa Mergel. Direct daarna is ze verdwenen en ik heb haar daarna niet meer gezien of gehoord. Ook van Potter, Griffel en Wemel hebben we niks meer gehoord, zelfs hun eigen familie niet. Sirius (hij woont ook in Villa Mergel) en Kate's vader hebben geen idee waar ze is!! Ze is nu al bijna een volledige dag weg en ik begin me zorgen te maken, maar ik kan op geen enkele manier contact met haar zoeken! Wat moet ik doen, Benno???

Wat jij met deze informatie kan of moet, weet ik ook niet, maar ik moest het op zijn minst kwijt en misschien heeft Katelynn wel contact met je opgezocht.

Meld me alsjeblieft als je iets weet!

Theo

PS: ik ben compleet veilig en gezond en zie je weer op school
PPS: het is nu echt oorlog...

Als hij de laatste woorden heeft gelezen, leest hij eerst de hele brief nog een keer en legt hem daarna naast zich neer. Hij staart naar de bergen verderop en laat de woorden van Theo langzaam tot hem binnendringen. Zijn vriend heeft zoveel informatie gegeven in de brief dat Benno niet eens weet waar hij moet beginnen.

Theo woont bij Katelynn nu om zijn vader te ontkomen. Dat verklaart waarom de brieven niet meer aankomen bij hem. Het is nu 2 augustus, dus dan woont hij daar al twee weken.

Potter was bij de Wemels, wat betekent dat hun huis beveiligd was. Theo is ook bij de Wemels geweest... vertrouwen ze hem?

Zijn blik blijft hangen op de derde alinea van de brief. Tot de Minister van Toverkunst is vermoord door dooddoeners en het Ministerie is gevallen.

Hij laat zijn hoofd in zijn handen vallen en herhaalt die zin zachtjes. Voldemort heeft het Ministerie overgenomen. Het is oorlog. 

Hij wist dat de tijd zou komen waar hij moest doen wat Katelynn hem al zo vaak heeft gezegd. Hij wist dat hij ooit een kant zou moeten kiezen in deze oorlog. Hij wist dat neutraal blijven geen optie meer zou zijn. 

Hij hoopte alleen dat ze hem nog wat meer tijd zouden geven. 

....................................................

Weer eens een hoofdstuk over onze favoriete Italiaan :)

NO TIME TO DIE - Katelynn MergelWhere stories live. Discover now