Lütfen

32 4 9
                                    

Saat 3'ü geçiyordu Felix yatağında mışıl mışıl uyuyordu ama uykusunu bölecek bir şey olacaktı.Telefonu çaldı. Genç o sese uyandığında anlamsızca bakındı ilk önce onu bu saatte arayacak kimse yoktu. Sonunda gözleri yazıyı okuyabilecek kadar açıldığında arayana baktı "Chanbin". Şaşkınlıktan büyümüş gözlerle açtı telefonu.

-Efendim.

-Felix..

Sesi berbattı Changbin'in.

-Noldu? Niye aradın bu saatte?

-Annem.

-Noldu annene? Parça parça konuşma Changbin!

-Kalp krizi geçirdi geçen hafta.

-Ne? Nasıl şimdi?

-Hayati tehlikesi yok ama doktorlar iyi şeyler söylemiyor Felix.

-Annen güçlü kadındır Changbin biliyorsun.

-Biliyorum ama yaşlandı artık. Ya beni bırakıp giderse?

-Kötü düşünme.

-Nasıl düşünmeyeyim? Annem hasta ve benim yapacak hiçbir şeyim yok.

-Doktor değilsin Changbin, kendini suçlama.

-Ben elimdeki her şeyi yitiriyorum Felix. Seni arayacak yüzüm bile yoktu. Yanımda olmasına en çok ihtiyaç duyduğum kişi sensin ve ben seni arayamadım.

-...

-Kaç gündür elim arama kısmına gitmedi. Az önce arabaya bindim ve radyoda seninle kahkahalar atarak söylediğimiz şarkı çaldı. O zamanlar mutluydum. Seninle nerede olduğumuzu bilmeden dolaşışımız. Şarkı söylemeye dalıp yolları karıştırmam. Ben bunları unutamıyorum hala. Üstünden geçen zamana rağmen ne zaman gözümü kapatsam sanki o an oluyormuş gibi hepsi önüme geliyor.

-Changbin ben..

-Felix, lütfen beni bir kere affedemez misin?

-Beni yine kıracaksın. Ben unutmuştum her şeyi beni nasıl kırdığını, bırakıp gittiğini. Kendimi yeni yeni bulmaya başlamıştım. Şimdi tekrar yapma bunu lütfen?

-Sana yemin ederim bir daha kırmayacağım seni.

-Ben bilmiyorum Changbin. Şu an bunu konuşmak için doğru zaman değil. Annenle ilgilen.

-Lütfen Lix. Bir kere daha düşün. Yalvarırım benim yaptığım gibi kestirip atma. Haksız olduğumu biliyorum. Yüzsüzlük yaptığım ama lütfen.

-İyi geceler Changbin. Annene geçmiş olsun dileklerimi ilet.

Ve genç olan kapatmıştı telefonu. Kapattığı gibi de gözyaşlarına boğuldu. Güneş doğduğunda aynanın karşısına geçti ve uzunca baktı. Dün geceki telefona kadar ne kadar iyi olduğunu düşündü. Evet o Changbin'i atlatmıştı ve tekrar bu hastalığa yakalanmak istemiyordu.

ALL TO WELL*CHANGLIXWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu