20

60 2 0
                                    

Clary,

'Wauw het is mij echt gelukt!'
'Wees niet al te blij, we moeten Jonathan nu naar Allicante verplaatsen om te voorkomen dat Valentijn hem te pakken krijgt' zegt Alec en hij pakt de spullen die al klaar waren gelegd en dan kan het plan worden uitgevoerd dat voor ons vertrek helemaal tot in de puntjes was geregeld. Magnus die zorgt ervoor dat we in Allicate uitkomen en zo Jonathan aan de kloof kunnen overgeven. En zij zien maar wat ze met hem gaan doen.

'Ready?' Vraagt Jace en de rest knikt wat Magnus zijn teken is dat hij ons naar Allicante verplaatst.

Aan de andere kant worden we opgewacht door de oma van Jace Imogen Herondale, de moeder van Jace zijn vader. En leiders van de kloof, een paar stille broeders die nog over zijn. En heel veel schaduwjagers die Jonathan moeten overnemen en gaan vervoeren naar de plek waar hij terecht komt.

'Fijn dat jullie er zijn' en Imogen omhelst Jace.
'Is de malacai constructie klaar?'
'Ja hij is helemaal gereed voor gebruik, bedankt voor de tip Isabelle Lightwood'
'Geen probleem, alles om dit duisternis voor altijd te stoppen'

'Wie zijn dit allemaal?' Vraagt Simon mijn fluisterend.
'Weet ik niet' en luister weer aandachtig mee.

'Goed aangezien we nu compleet zijn, volg mij' en Alex die Jonathan nog steeds samen met Alec tussen hun in houden lopen omringt door andere schaduwjagers het hoofd achterna. Richting een geheime plek die speciaal gebouwd is voor slechte schaduwjagers en benedelingen. Simon en ik mochten niet naar beneden en hebben boven gewacht en iets te drinken genomen.

Alex,

'Is het zeker weten beveiligd dat hier niemand ongevraagd binnen kan komen of via een portaal?' Vraagt Alec en loopt alle muren bij langs.
'Ja een heksenmeester heeft ze boel zo betovert zodat er geen magie hier beneden kan worden bestookt, en dus ook niemand hier binnen kan komen met magie' antwoord Imogen.
'Mooi, nu hij vast zit en wij weten dat hij in goeie handen is, gaan we weer terug'
'jammer dat jullie zo snel alweer gaan, ik wou meneer Lightwood nog even spreken' Meldt Jia Penhallow en ze wijst naar Alec die haar volgt.
'Ik zie jullie straks wel' meldt Alec en wij knikken en gaan naar het huis van de Lightwood's. Iedere familie heeft een eigen familie huis in Allicante, weliswaar zonder tv, telefoon of ook naar iets in die richting.
We openen de deur met de sleutel die hier gewoon naast de deur gehangen kan worden zonder dat iemand bedenkt "laat ik is ff inbreken". Eenmaal binnen loop ik naar boven en kleed mij om naar een witte jurk.

'Ik ga naar mijn familie graf' en pak een emmertje, handschoenen en andere schoonmaak spullen.
'Oke tot straks' en Izzy plant zichzelf op de bank met een kommetje mac and cheese. En Jace die zit in de vensterbank een boek te lezen. Hij kijkt verder niet op, maar daar maak ik mij nu niet bepaald druk om.

Eerst langs Imogen om toestemming te krijgen om mijn familiegraf op te zoeken. Ik heb nog nooit problemen gehad om daar heen te gaan, vooral niet, omdat ik altijd kom om de boel netjes te houden. Kaarsjes neer te zetten en bloemen te planten in de perkjes die zijn gemaakt.

'Aah Alexandra Wayland, je wil weer naar je familiegraf?' En Imogen geeft mij haar meest vriendelijke glimlach.
'Ja, ik ben er nu toch dus dan kan ik de boel net zo goed nu doen. In plaats van  binnenkort weer een afspraak speciaal hiervoor te maken'
'Groot gelijk, ga maar lieverd' en ze knikt.
'Bedankt' en ik draai mij om.
'Oh mag ik je nog wat vragen?' En ik draai mij weer om.
'Zou je dit misschien aan Jace willen geven?' En Imogen steekt haar hand naar mij uit met daarin een ring van de Herondale's.
'Tuurlijk' en ik neem hem uit haar hand.
'Bedankt' en nu doe ik de deur achter mij dicht en loop met de ring om mijn middelvinger, aangezien hij veel te groot is, naar de graven toe. 

Voor het einde van de middag is het graf weer netjes. En ben ik weer opweg terug naar het huis van de Lightwoods. Je zal wel denken, het huis van de Wayland's dan? Nou die is platgebrand toen mijn ouders nog leefden. Ik ben nog steeds de eigenaar van het stuk grond waar het huis heeft gestaan, maar ben nooit in staat geweest om er een nieuw huis te bouwen of iets dergelijks. En verkopen kan ik ook niet doen want dat zou voor mij als verraad naar mijn familie toe voelen.

'Aah je bent net op tijd voor  het eten' meldt Jace en haalt de gebraden kip uit de oven, waar hij ook aardappels en wortels in heeft gestopt zo te zien.
'Heerlijk, ik heb honger' en neem plaats aan tafel naast Izzy tegenover Alec. Jace die heeft een hand voor koken, Alec boeit het allemaal niet zo, hij kan ook niet koken, en Izzy, ja die is de gevaar zelve in de keuken.

'Wat wou Jia Penhallow van je?' Vraag ik nieuwschierig.
'Ze heeft mij een baan aangeboden'
'Wauw, wat voor baan?' Vraag ik, aangezien ik de enige ben die het nog niet wist.
'Als hoofd van Allicante' en mijn mond valt open.
'Wauw gefeliciteerd! Wat heb je geantwoord?'
'Ik heb geweigerd, ik zie het nog niet zitten om jullie te verlaten'
'Aah je bent ons dus nog niet zat' en glimlach gemeen naar hem.
'Nee, eigenlijk niet' en Simon komt naast Izzy zitten en Clary schuift naast Jace.
'Wie heeft gekookt, het ruikt heerlijk' en Simon die snuift de geur op van knoflook gebraden kip.
'Izzy' plaag ik hem en hij verstard gelijk.
'Hè!' Roept Izzy beledigd.
'Grapje, dit zijn de kookkunsten van Jace, die zijn veilig' en prik een aardappel op mijn vork die ik in mijn mond stop.

'Eetsmakelijk' roept iedereen nog voor ze aanvallen en in stilte genieten van het heerlijke eten.

Hoofdstuk 20 alweer, vinden jullie het nog wat?

4 go in 4 come outWhere stories live. Discover now