Hoofdstuk 5.

36 2 0
                                    

P.O.V. Veerle
Nils. Verkooijen. Heeft. Mij. Net. Geholpen. Met. Het. Opzetten. Van. De. Tent. Ohmygoodness. Dit is niet goed voor m'n hart. Hij had z'n arm om m'n schouders heen gelegd ! Wooow. Het lijkt wel een droom. Ik merk dat er iemand voor mijn gezicht staat te gebaren of iets. "Aarde aan Veerle?!" hoor ik iemand zeggen. Ik schud zacht mijn hoofd iets en kijk op. 'Oh hey...' stamel ik. "Dat was Nils man!" zegt Alexis lachend. Ze is ook helemaal vrolijk nu whahah. 'Jaaaaa, weet ik.'

We leggen alle spullen snel goed in de tent en gaan dan voor de tent op van die kampeerstoeltjes zitten, en ik vertel haar wat er gebeurde. We kunnen het allebei niet echt beseffen, of tenminste, Alexis wel redelijk hahah. Ik nog niet. Nils Verkooijen, waauuwww. 'Hopelijk zie ik hem vanavond weer' zeg ik tegen Alexis, die wat nerveus met haar vingers op de leuning van de stoel tikt. "Jaaa dat zou gaaf zijn!" antwoord ze me. Waarom is die nou ineens zo zenuwachtig. 'Is er iets?' vragend kijk ik haar aan. "Nee hoor, alles is okay." 'Zeker? Ik ben niet achterlijk hè.' "Whahah nee dat weet ik, droom jij nog maar even lekker verder over Nils." antwoord ze lachend. Toch klopt er iets niet. Maar wat...

P.O.V. Alexis
Verbeeld ik het me nu, of toch? Nee joh, dat kan niet waar zijn. 't Zal vast wel niet. Ik probeer m'n gedachten te richten op iets anders. In de hoop dat de flashbacks niet weer terugkomen, zoals eerst...

*in de avond, na de openingsact van het muziekfestival*

We staan bijna vooraan, Veerle is nog steeds aan het rondkijken, of ze Nils misschien nog ziet. Whahah, zo leuk om te zien, ik weet dat ze echt gek op hem is. We hebben er al zoveel gesprekken over gehad... Maar wat is dat dan met Job? Ze heeft het soms over hem, maar verder... Nou ja, dat vraag ik later wel. De sfeer is echt gezellig hier, iedereen danst en is vrolijk.

Opeens krijg ik een hand tegen m'n rug. Geschrokken kijk ik achterom. En wat ik daar zie... Met moeite slik ik m'n lachbui door, degene die me zojuist aanraakte staat echt te dansen als een idioot, het lijkt net alsof hij een eekhoorn in z'n broek heeft. Zacht tik ik Veerle aan, en knik met m'n hoofd richting die jongen van ongeveer 18/19. Allebei schieten we in de lach en lopen we naar een andere plek op het open veld.

P.O.V. Veerle
'Zo hee, die is nu al dronken of zo!' zeg ik lachend tegen Alexis. Je zou het eens moeten zien, wat een mafkees. Ik werp nog een blik naar achter, en schiet weer in de lach.

Dit weekend had ik echt met niemand anders willen beleven dan met Alex, en nog steeds kan ik niet geloven wat er vanmiddag gebeurd is. 'Ik ga even naar de wc, ik zie je zo weer.' roep ik naar haar, in de hoop dat de me verstaat. Ze knikt en ik loop richting een toiletgebouw. Het begint al donker te worden dus ik mag wel uitkijken met waar ik loop. Al kijkend naar de grond denk ik weer terug aan vanmiddag. Het spookt door m'n hoofd als een geweldig sprookje en ik kan gewoon nergens anders meer aan denken!

*bamboempats*

Oh, beter uitkijken Veerle. Zeg ik tegen mezelf wanneer ik achterover op het sompige gras val. Dat heb ik natuurlijk weer, lekker wegdromen over iets en dan vervolgens tegen iemand opbotsen.

Ik kijk iets voor me en zie dat iemand een hand naar me uitreikt. Wanneer ik mijn hand in de uitgereikte hand leg, voel ik de greep al snel iets steviger worden en word ik overeind geholpen. Zodra ik sta klop ik m'n lichtroze short af, en trek mijn T-Shirt goed. "Sorry, ik had beter uit moeten kijken met waar ik loop." Hoor ik een stem zeggen. Ik kijk de persoon aan, m'n mond zakt bijna open van verbazing. 'Hè, wat doe jij hier?!'

P.O.V. Robin
"GOEIE MUZIEK HE" schreeuwt Gijs in m'n oor. 'JA ECHT WEL' roep ik maar terug. Heerlijk dit, weekendje weg, even er tussen uit, even lekker weg uit m'n drukke leven. Samen met m'n vrienden, beter kun je het niet krijgen. Ik kijk even om me heen, dan valt m'n oog op een meisje, dat wat alleen staat te dansen, en probeert een aantal goede foto's te maken van de band die nu speelt. Grijnzend kijk even naar haar. Achja, die chicks komen later wel.

Promise meWhere stories live. Discover now