Hoofdstuk 10.

35 2 0
                                    

Het muziekfestival is afgelopen, het is nu maandag en Alexis en Veerle zitten weer op school. Datzelfde geld voor Robin, Nils en Gijs, alleen dan een andere school... Ook Faas zit op een andere school.

P.O.V. Veerle
Pfff, zuchtend kijk ik op m'n horloge. Nog 10 minuten en dan was het gelukkig al pauze. 3 lesuren hadden ze dan overleefd. Ja dat was het nu echt, overleven. We waren gister best wel laat thuis, maar volgens de deal die ze met haar ouders had gesloten moest ze vandaag gewoon weer naar school. Alexis is er niet.. Zij was zo slim geweest om de tandarts op het midden van de dag te plannen, zodat school eigenlijk geen nut had vandaag.

"Veerle, wat betekent de afkorting SS?" 'He wat is er?' zeg ik nog dromend over het afgelopen weekend. "Zo zeggen we dat tegenwoordig niet jongedame." 'Sorry meneer.' Ik vind geschiedenis een prima vak, en de docent is ook oké. Hij weet alleen heel goed op je zenuwen in te spelen + je kan ook nooit eens even een keertje wat minder opletten. Altijd heeft hij je door.

*Triiiiinnngggg*

Yesss, de bel gaat. EIN-DE-LIJK. Eventjes 20 minuten rust. Snel doe ik m'n boeken in me tas en loop het lokaal uit. Rustig aan loop ik naar m'n kluisje, het is daar toch altijd druk. Wanneer ik er dan uiteindelijk bij kan wissel ik m'n boeken en valt er een briefje uit m'n kluis...

P.O.V. Faas
"Heb jij nog xtc over van gisteravond?" Zegt Joep zacht. 'Kill, niet hier.' Ik loop voor hem uit de school uit. Achter de school is zo'n plek waar bijna niemand je ziet, we kunnen dus doen wat we willen. Het is een oud fietsenhok, maar we hebben er wat van gemaakt. Het is nu zo'n beetje onze eigen hoek, alleen wij komen hier. Door al de begroeiing van planten en takken moet je eerst bukken voordat je 'binnenkomt'.

Niemand weet ervan, alleen wij. Wat ik wel zeker weet, is dat Alexis gaat boete, ik krijg nog wat van d'r. En die pa van haar kan ik wel schieten. Klojo. M'n sport heb ik erdoor moeten opgeven. Ik zit zelfs weer op een andere school, ik moest 6 weken naar zo'n stomme strenge afkickschool of iets. Ik was nergens aan verslaafd, maar goed.

Pff, een diepe zucht ontsnapt uit m'n mond. "Alles oké?" Hoor ik Joep naast me. 'Ja prima.' en ik plof op de bank die we er ook hebben neergezet. Een keer in 't weekend, toen de school gesloten was hebben we er een bank heen gesleept, het was me een werk, maar dat was het wel waard geweest. 'Ze liep met die Robin dit weekend, die hufter van een acteur. Wat moet ze nou weer met hem.' "Tja, weet ik veel. Moet je niet bij mij zijn man." antwoord Joep, met een toon van 'kan me niks schelen, het boeit me niet.'

Ik sta op en trek hem omhoog, vervolgens duw ik hem tegen de zijkant van het fietsenhok, ons hok, aan. Stevig duw ik m'n handen tegen z'n schouders. 'Je gaat normaal doen, en al boeit het je niet, dan doe je maar alsof.' De laatste woorden spreek ik bozer uit dan bedoeld. De laatste tijd ben ik zo snel geïrriteerd, en dat allemaal door die bitch. Ik laat Joep weer los, en hij kijkt me aan met een vuile blik. 'Je kunt kijken wat je wilt maar daar pak je mij niet mee. Dus doe maar normaal.' Vermoeid door al m'n gedachten laat ik mezelf weer op de bank zakken. Dit levert alleen maar meer stress op.

P.O.V. Nils
"Allemaal rustig 2 aan 2 naar buiten, geen paniek, dit is denk ik weer een oefening." Galmt de stem van mevrouw Ompjes. Wéér een brandoefening. Iedereen pakt gewoon rustig hun tas in. "Spullen laten liggen, als er echt brand was dan hadden we daar ook geen tijd voor." roept ze er nog achteraan. Niet dat iemand daar naar luistert. Nou ja, je hebt van die mensen die echt naar alles luisteren en altijd al hun huiswerk maken. Maar oké.

Samen met Robin loop ik het lokaal uit. Gijs zit in een andere klas. Zoeken kijk ik door de gang of ik Gijs al ergens zie lopen. Hierna hebben we nog maar 1 uur les, biologie. Hmm. Zou ik dat uur gewoon skippen? Als ik haar morgen vertel dat ik er ineens achter kwam dat ik naar de tandarts moest of zo, dan wordt ze toch niet boos. Dat mens is echt heel makkelijk.

'Eey daar ben je.' Vriendschappelijk sla ik Gijs tegen z'n schouder. Ondertussen staan zowat alle leerlingen en docenten al buiten, onze klas moet een heel eind het grasveld op dat rondom de school ligt. Ik ben nu bijna bij me fiets. Mevrouw Ompjes loopt weet ik veel waar, dus als ik naar d'r toe wil gaan moet ik dat nu doen. "Yoo jongens, ik skip bio. Zeg maar uhm dat ik ineens naar de tandarts moest." Robin en Gijs kijken me vragend aan. "Ja ik ga naar Veerle, biologie is toch hartstikke saai." Zeg ik hun nog snel. Gijs kijkt me lachend aan. 'Lekker bezig jij.' Zegt hij. Robin knikt grijnzend en zegt dat hij het zal doorgeven. Ik bedenk me geen moment en ren snel naar m'n fiets. Haastig haal ik hem van het slot en spring erop. Zo snel als ik kan fiets ik naar Veerle haar school.

*15 minuten later*

Zoekend naar een plek om m'n fiets te dumpen loop ik daar het schoolplein op. Ik kijk op m'n horloge, oh joh, het is pas een kwartier later. Zodra ik ergens een plek zie in deze overvolle fietsrekken, gooi ik m'n fiets er neer. Hmm, welke klas zit ze ook al weer. Wacht, ik kan het ook gewoon vragen.

Ietwat zenuwachtig klop ik op het raampje van de receptie. Ze schuift het doorzichtige luik opzij en vraagt wat ze voor me kan doen. "Ik wou graag weten in welke klas Veerle Wolkeren zit." 'En wat ben jij van haar dan?' Uhm ja, wat moet ik hierop antwoorden. Haar vriendje ben ik niet. Nog niet... Maar dat gaat haar niks aan. "Ik ben haar bijna-vriendje, ik wil haar graag verassen."

Herkent ze me dan niet eens? Ik ben Nils Verkooijen, hallo?! Achja, niet iedereen hoeft me te kennen. 'Ze zit in S18E.' Wat een aparte klassennaam. "Oké, dankuwel. Weet u ook wat haar rooster is?" 'Ik zal even voor je kijken, eigenlijk mag ik deze informatie niet geven omdat je onder andere hier geen leerling bent.' "Mevrouw, ik ben Nils Verkooijen, ik doe haar heus niks aan." 'Die naam klinkt bekend.' Glimlachend schud ik m'n hoofd. "Dat kan kloppen ja." Weer kijk ik op m'n horloge terwijl zij het opzoekt. Robin en Gijs zitten nu al wel in de volgende les. 'Dit is haar rooster voor vandaag, ze heeft na dit les uur nog 1 uur les.' En de receptioniste overhandigd me een papiertje met alle lessen en lokalen. "Hartelijk bedankt." Antwoord ik haar wanneer ik het papiertje aanpak.

Lokaal A228. Dat zal vast op de 2e verdieping zijn. Zoekend naar het lokaal loop ik door de gang. Ik kijk nog op m'n telefoon en zie dat Robin én Gijs me al allebei minstens 10x gebeld hebben. Wat zou d'r zijn, uitval misschien? Net wanneer ik terug wil bellen, belt Robin me weer. Heel relaxed neem ik op. "Heey wat....." Ik kan m'n zin niet afmaken want Robin onderbreekt me al .....

Promise meWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu