BÖLÜM • 20

43K 1.4K 261
                                    

Okula giriş yaptığımda etrafta az kişi olduğunu gördüm. Ders başlamış olmalıydı. Koşturarak binaya girip dersimin işleneceği kata çıktım. Baştan üçüncü kapıyı tıklattığımda içeriden Zeynep hocanın sesini işittim.

"Gel.",

"Günaydın hocam, girebilir miyim?",

"Günaydın. Gel.",

Dediğinde gülümseyerek içeriye girdim. Gözlerimle koca sınıfa bir bakış attığımda Çınar arka sırada oturmuş bana bakıyordu. Hemen onun yanına doğru gidip oturdum.

"Günaydın.",

"Günaydın. Nasılsın?",

"İyiyim sen?",

"İyi ne olsun işte.",

Dediğinde gülümsedim. Zeynep hoca tahtayı açıp derse başladığında kol çantamdan defterimi ve kalemliğimi çıkartıp, anlattıklarını not almaya başlanıştım.

Sabah Aras erkenden çıkmak zorunda kalmıştı. Dersi vardı ve yetişmesi gerekiyordu. Çok geçmeden ben de arkasından hazırlanıp çıkmıştım. Çıkmadan önce evi toplamayı unutmamıştım. Dünün dağınıklığı olduğu gibi duruyordu çünkü.

Çınar, "Acıktım ya."

Dediğinde not defterimdeki bakışlarımı ona çevirip yüzüne baktım. Dersten sıkılmışa benziyordu. Aslında blok yapıldığı için ben de çok sıkılmıştım.

"Ben de.",

Dediğimde sınıfın kapısı çalmıştı, merakla kapıya baktım.

Zeynep hoca, "Gir.",

Kapı açılıp içeriye asistanlardan biri girince konuştu,

"Hocam, toplantı için sizi bekliyorlar.",

"Aa doğru ben onu unuttum.",

Zeynep hoca elini alnına götürüp unuttuğu şey için hayıflanırken bize doğru dönüp konuştu,

"Ders bitti arkadaşlar. Çıkabilirsiniz.",

Dediğinde not defterimi ve kalemliğimi tekrar çantama sokup, Çınar'la birlikte sınıftan çıktık. Birlikte yemekhaneye geldiğimizde o önde ben arkada yemek dolu tabildotları alıp boş masalardan birine geçtik.

Çınar, "Köfte patates ve pilav mı bayılırım!",

"Ben de çok seviyorum.",

"Ketçabı uzatır mısın?",

Dediğinde önümdeki ketçapı uzatmıştım. Gözlerim Çınar'ın arkasında bir yere odaklandığında kaşlarımı çattım. Aras ve Cansu birlikte yemek yiyip sohbet ediyorlardı. Cansu'nun kahkahası yemekhanede yankılandığında dişlerimi sıktım.

Aras önündeki köftelerden birini ağzına attığında gözlerimiz birleşti. Beni gördüğü için şaşırmışa benziyordu. Sonra bakışları Çınar'ı bulunca kaşlarını çattı.

Çınar, "İnci?",

Bakışlarımı Aras'tan çekip, Çınar'a çevirdiğim de sorgulayıcı bakışları üzerimdeydi.

"Sen beni dinlemiyor musun?",

"Dalmışım özür dilerim.",

CEVHERİ (+18)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin