33.BÖLÜM

9.6K 283 124
                                    

Genç kadın gözlerini açtı.Etrafına bakındığında heryer zifiri karanlık sarmıştı.Uyku sersemliğile ellerini komidinin üzerindeki abajuru bulmak için kullandı.En sonunda bulduğu düğmeyle görüş açısını genişletti.Duvardaki saat 04.25'i gösterirken Sidarı yanında görememek şaşırtmamıştı.Yavaş yavaş yataktan çıkarken banyoya ilerledi,elini yüzünü yıkarken bu evi sevememişti.Doğru ya tek sorunu sanki evdi.

Aşağıya inen Şilan,Sidarı orada da görememişti.Görmemesi daha iyiydi ya,her şeyi düşünecekti hemde her şeyi.

Mutfağa girer girmez dolapları karıştırdı.Tezgahtaki su ısıtıcısını kahve için kaynatırken kendine yiyecek bir şeyler bulmaya çalıştı ama tatmin edecek bir şey bulamamıştı.Acilen bu evi yuva yapması gerekiyordu.Ama ilk başlayacağı yer mutfak değil Sidardı.

Kahvesini yudumlaya yudumlaya bahçeye çıkan Şilan,bahçe takımına doğru gitti ama orada uyuyakalan başka bir suret görmeyi beklemiyordu.Kahvesini sehpaya bırakırken,koltukta yayılan korumayı dürttü.

"Kardeş."  ses yoktu iyice dürttü."Kardeşşş."  yine bi kıpurdama yoktu.Bu sefer tüm gücüyle abanıp "Heyy sana diyorum."demesiyle adam kıpurdanırken Şilanın elini ittirmiş "Noluyo lan"diye serzenişte bile bulunmuştu.Gözlerini açmasıyla Şilanı fark edince eli kolu birbirine girerek ayağa kalkmış bi yandan ayakkabılarını giymeye çalışıyordu.

"Bende sana aynı soruyu soracaktım.Uyuyacak başka yer mi yokta şu soğukta bahçede yatıyorsun.Kalk git nerede yatacaksan yat."

"Hanımağam kusuruma bakmayın.Affedin."demesiyle Şilan kahkaha atarken.

"Sidar Ağanızın başıma taktığı adamlara bak yahu.Ay neyse hadi git başka yerde yat.Hanımağan burada kahvesini yudumlayıp düşünecek.Senin yüzenden kahvem zaten soğudu."demesi ile adam "İyi düşünmeler hanımağam"diyip giden adama karşı Şilan adamın kalktığı yere kahvesiyle kurulmuştu bile.

Her şeyi yoluna koyacaktı.Her şey öncekinden sağlıklı olacaktı...

Saat 07.00 ye gelirken genç kadın artık salona kurulmuş televizyon izliyordu.Kilit sesini duyar duymaz arkasına bakarken gelen Sidardı.Sidar ona bakan Şilanı fark ettiğinde salona doğru yönlenirken Şilamda önüne dönmüştü.

"Niye uyumadın,beni bu saate kadar mı bekledin?"demesiyle Şilan içinden kahkahalar attı.

"Zerre uyku girmedi gözüme Sidar,sen yoksun diye."Sidarın kalbi hızlanırken Şilanın yanına oturmuştu.

"Gerçekten mi?Bilseydim beni bekleyeceğini erkenden gelirdim.Hadi gel uyuyalım."diyip Şilanın elini tutup çekiştirmesiyle bu sefer Şilan Sıdarı çekiştirip kalktığı yere oturmaısnı sağladı.

"Sidar otur lütfen.Konuşmamız gerekenler var.Daha doğrusu konuşup aşmamız gerekenler."

"Hangi konu hakkında?"
"Hangi konu değil Sidar,konular Sidar.Bizim aşamadıklarımızı aşmamız gerekiyor.Bir yol çiznemiz gerekiyor.Güzel bir yol,doğru ve sağlıklı bir yol.Bize huzur verecek,mutluluk verecek en önemlisi bebeğimize güzel bi yuva oluşturmalıyız.Buna ihtiyacımız var Sidar,benim seninle sizinle savaşacak gücüm kalmadı.Dik duracak omzum,sırtına güvenerek yaslanacağım kimsem kalmadı.Ben bir yuva istiyorum içinde bebeğimiz olsun,sen ol,huzur olsun.Ben elimden geleni yapacağım bunun için,sende bi koca olarak en önemlisi bi baba olarak üstüne düşeni yap."Ellerini tuttu genç kadın,adamın.Adamda şevkatle sıktı genç kadının ellerini.

"Şilan,ben çok hata yaptım.Çok yanlış yaptım sen öyle koca yüreklisin ki bana yine bir şabs verdin.Bu sefer doğru kullanacağım elinden ne geliyorsa bende yapıcam.Beni nasıl mutlu hissettirdiğini bilemezsin.Ne istiyorsun benden güzelim,sana nasıl yardımcı olabilirim?"

"Sidar,tedavi olmanı istiyorum."Sidarın bakışlarının değiştiği andı bu an.

"Ne tedavisi Şilan?"
"Sidar,paranoyaların,her şeye sinirlenmen,şiddetin,hakaretlerin.Terapi al,ben artık tükendim,eğer bir yuva inşa edeceksek bunu yap.Eğer bizimle bir gelecek istiyorsan kabul et.Bu senin bizimle son şansın."

"Şilan bak eyvallah hata yaptım.Eyvallah bak ama bunu kendim halledebilirim,kimseye ihtiyacım yok.Kendim yapıcam bunu bi başkasıyla değil.O kadar uzun boylu değil."

"Sidar,kendin halledemiyorsun.Sen beni duymuyor musun bu son şansın.O kadar uzun boylu olmayan ne?Sana her şeyden sonra bir seçenek sundum ve sen yine egon yüzünden reddediyorsun.Bizi kaybediyorsun Sidar.Şimdi tekrar söyle.Son kararın mı?"

"Şilan başka bir şey iste bunu isteme.Ben ağayım biri duysa neler derler bilniyor gibi konuşma."

"Sidar,yine beni yarı yolda bırakacaksın demi.Zorba olmayı seçiyorsun değil mi.Beni değil o iğrenç  Egonu seçiyorsun demi."Ellerini çekti genç kadın,ayağa kalkarken "Ne bekliyordum ki zaten,salak gibi değişebileceğini umdum.Sen korkağın tekisin.Şanın şöhretinin kölesi olmuşsun sen."

"Şilan..."
"Ne var Sidar AĞA"
"Yapma.Görmüyor musun nasıl acıtıyorsun, nasıl acıdığını görmüyor musun?"
"Nasıl kör olduysan sen bana,bende oldum kör sana."

"Tamam."Sidarın ağzından çıkan kelime genç kadını durdurmaya yetmişti.

"Neye tamam?"
" Tamam işte, tedavi olacağım. Benim yanımda ol, benim yanımda olun. Ben bir yuva istiyorum.Ben seninle böyle olmak istemiyorum. Seni bundan sonra Allah'ın bana verdiği ömür bitene kadar mutlu edeceğim."

" Sidar,Birlikte başaracağız. Bunu birlikte inşa edeceğiz. Her şey yoluna girecek.Uyandığımızda her şey bizim miladımız olsun."

"Olsun güzelim."bugün onların miladıydı.Peki Sidar Ağa kullanabilecek miydi bu şansı?
Yeni heyecan gelmesin mi hikayemizee.

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Sep 15, 2020 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

BerdelHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin