24.BÖLÜM

8.3K 291 23
                                    

Gözlerini karısının üstünde olan  bacaklarıyla açmaya alışmıştı artık Sidar Ağa.Karısı öyle bir deli yatıyordu ki bazen uykundan uyanıp uyuyamadığı günler bile oluyordu.En sonunda yatakları ayıracak o olacaktı.Bıkkınlıkla karısının bacaklarını yana atmaya çalışırken canı yanmasın diye nazik davranmaya çalışıyordu ama karısı onu öyle bir sınıyordu ki bacaklarının kocasının üzerinden inmesine müsaade etmiyordu.

''Çek şu bacaklarını Şilan''diye karısına sitem ederken Şilan gözlerini açıp usul usul bacaklarını kocasının üzerinden çekmişti.

''Kendin doluyorsun sonra gelmiş bana çek bacaklarını diyorsun manyak mısın sen?''demesiyle Sidar yatakta karısına dönerken ''Ben mi doluyorum?Lan senin yüzünden ben geceleri kalkıyorum bir rahat yatmıyorsun ki ''demesiyle Şilan yatakta doğrulurken ''Yalan atma Sidar ben deli yatmam kalıp gibi yatar kalıp gibi kalkarım.Nasıl sataşcağını şaşırdın artık''derken Sida kahkaha atmıştı .Bu kadın hangi kalıptan bahsediyordu?

''Yavrum sen hayal aleminde yaşıyorsun  başka bir izahı yok bunun.''derken Şilan sinirle kocasının omzuna yumruk atarken Sidarda gülmesini bırakmış ona vuran kadının üzerine  çıkmıştı.

''Kocana vurmaya utanmıyor musun sen?''derken Şilan kocasını üzerinden atıp ''Ben deli yatmam Ağa bunu da böyle bil sinirlerimide bozma benim''diyip hızla yataktan çıkarken Sidar inanamayan bir şekilde kafasını sallarken bir yandan da gülüyordu.Karısı tekrarr yatağa doğru yürürken ''Kalk hazırlan işe geç kalıcaksın ''derken Sidar arkasını dönüp uyumaya devam etmişti.

''Sidar kalksana bak eğer kalkmazsan yatağı toparlamam sen toparlarsın''dediğinde Sidar hala gözleri kapalı bir şekilde yatıyordu.

''Ne halin varsa gör.''diyip hızla üstünü değiştirirken ''Ben iniyorum senin yüzünden annenden  laf yersem seni ısırırım bundan da haberin olsun''derken Sidar tepkisizliğine devam ederken Şilan hırsla oflayıp kapıdan dışarı çıkarken merdivenlerden iniyordu.Direkt kahvaltıya yardım etmek için mutfağa gittiğinde günlerden beri ilk defa mutfağa girip bir şeyler hazırlayan Mirşahın yaına gülerek gitti.

''Vay Mirşah hanım özlettiniz''derken Mirşahta yengesine gülerek ''Ee Şilancığım olacak o kadar kral uyuyord uyandı''derken Mirşah ikiside gülerken bir yandan da sofrayı kurmaya başlamışlardı.Hazırladıkları şeyleri tek tek yemek sofrasına götürürlerken en sonuunda sofrayı kurmuşlar ev halkının aşağıya inmesini bekliyorlardı.İçeri Rojin xanımın girmesiyle ikiside ayağa kalkarken Rojin xanımın bakışları hergünkinden daha sertti.Rojin xanımın gözleri her ikisinide süzerken gözleini Şilana sabitlemişti.

''Kocan nerdedir Şilan?''derken Şilan azar yiyeceğinin farkına varması çokta uzun sürmemişti.

''Oda da daye.Uyuyor.''

''Sen niye burdasın?''

''Uyuyor diye aşağıya indim daye''

''Bundan sonra kocanı odadan çıkartmadan aşağıya inmeyeceksin.Şimdi derhal yukarı çık kocan inmeden de inme''demesiyle Şilan başını sallayıp yukarı çıktığında içinden Sidara küfür ediyordu.Kapıyı hızla açarken üstünü giyinen kocasını görmesiyle hızla kapıyı kapatmış yatağı toparlamaya başlamıştı.

''O yüzünün hali ne?''

''Uyanmadığın için annenden azar yedim.Bundan sonra sen inmeden aşağıya inmem yasakmış.''derken Sidarsa ''Kocanı bırakıp gidersen paşa paşa geri dönersin Şilan xanım.''Şilanın alayla kaşları kalkarken gömleğini ilikleyen kocasının yanına gitti  ''Öyle mi diyorsun ağam''

''Öyle diyorum''demesiyle karısı hiç çekinmeden kocasının karnına yumruğunu geçirirken Sidar Ağa beklenmedik hareket karşısında acıyla kaşlarını çatmıştı.Bu kadın iyice canına susamıştı.Tüm sert bakışıyla karısına bakarken Şilan yaptığı şeyin farkına yeni varmıştı.Napmıştı o Sidar ağaya yumruk mu atmıştı.Bu hormonlar onu birgün öldürecekti hatta o gün bugün olabilirdi.Sidar tüm tehditvari haliyle karısının üstüne yürürken ''Sen daha yeni naptın?''

BerdelHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin