Tanışma

4.3K 218 26
                                    

Bora saygın

Eve geldiğimizde saat gece 4 e geliyordu. Defne ile çok ilgilendiğimizden dolayı tüm işler aksamıştı. Ve onları yoluna koymak hepimizi yormuştu.

Eve girdiğimiz gibi odalara çekilip duş aldık. Mesai maalesef eve gelmek ile bitmiyordu. Yetişmesi gereken çizimler vardı. Hepimiz tekrar salonda işimize devam edecektik.

Defneye daha çok zaman ayırmak için işleri erkenden bitrimemiz gerekiyordu. Düştan çıkıp üstüme rahat şeyler geçirdim. Odamdan çıkıp defnenin odasına doğru ilerledim.

Odasına girdiğimde yatağında mışıl mışıl uyuduğunu gördüm camı açıktı. Camı kapatıp üstünü örttüm saçlarına öpücük kondurup tam çıkacakken telefonuna bildirim gelmişti.

Ne kadar bakmam doğru olmasada merakım yenik düşmüş ve telefonunu elime almıştım. Şifre yoktu ekranı açtığım gibi WhatsApp mesajları ekrana geldi. Çınar adında biri ile konuşmaları vardı.

Daha fazla bakmamak için konuşamaları okumadan telefonu bıraktım. Sanırım defneyi kıskanmıştım. Acaba çocuk sevgilisi falan mı?

Ama defne bu yaşta sevgili yapacak biri değil. Belki arkadaşıdır. Daha fazla düşünmemek adına odasından çıktım.

Aşağıya indiğimde bizimkiler çoktan çalışmaya başlamıştı bile. Çınar meselesini bir köşeye koyup ile odaklandım elbet defnenin mantıklı bir açıklaması vardır.

Defne saygın

Sabah çok güzel bir şekilde uyanmıştım. Gece ne ara uykuya daldığımı hatırlamıyordum.

Yatağımdan kalkıp lavaboda işlerimi hallettim. Hiç üstümü değiştirmeden pijamalar ile aşağıya inmeye başladım.

Merdivenlerin sonuna geldiğimde masanın başında uyuya kalan abilerimi görmem ile şaşırdım. Sanırım işler yetişmemişti.

Sürpriz yapmak için hızla mutfağa geçip kahvaltılık şeyler hazırlamaya başladım. Krep, patates ve yumurta yapmak sanırım en mantıklısıydı.

Ocağa gerekli şeyleri koyduğumda dolaptan kahvaltılıkları çıkarmaya başladım. Hepsini tepsiye koyup bahçede olan masaya yerleştirdim.

Yemekler de hazır olduğunda onlarıda koyup abilerimi uyandırmak için masanın yanına gidip ilk bora abimin yanağını öptüm sonra sırayla doruk ve Doğu abimin de yanaklarını öptüm.

Hepsi sırayla uyandığında güler yüzle günaydınnn diye bağırdım. Bora abim masadan kalkıp boynumu öpüp günaydın güzelim dedi.

Doğu ve doruk abimde yanaklarımı öpüp günaydın dediler.

+ay abilerim hadi ben kahvaltı hazırladım. Bahçeye kurdum masayı.

-öyle mi güzelim hadi gel yapalım o zaman kahvaltımızı (bora)

Abimin koluna girip bahçeye doğru ilerledim.

Güzelce kahvaltımızı yapmaya başlamıştık. Telefonuma bildirim sesi geldiğinde elimdeki çatalı bırakıp telefonumu elime aldım.

Çınardan mesaj gelmişti. Bugün müsaitsen buluşalım demişti. Kafamı kaldırdığımda bora abim çatık kaşlarla bana bakıyordu.

Çınara evimizin adresini atıp buraya gelmesini abimlerle tanıştıracağımı söyledim. Çınar tamam yazdığında şimdi bunu abimlere söyleme sırasıydı.

Bora abim hala dik dik bana bakıyordu. Bakışlarımı ondan çekip direkt söze girdim.

+abilerim şimdi ben bir arkadaş edindim.

ACIYA DOKUNMAK Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin