54.BÖLÜM

11.1K 787 153
                                    

Hepimiz yeniden anne baba olacak çifti tebrik edip daha fazla utandırmadan konuyu kapatmıştık.  Ahmet Erenin ise tüm neşesi kaçmıştı.

"Ne oldu?" diye kulağına fısıldadığım da,

"Yok bir şey güzelim..!!"

"Var bir şey?" dediğimde gülümseyip kafasını olumsuz anlamda sallaması ile daha sonra öğrenmeyi kafama not edip ortamda dönen muhabbete eşlik etmeye başlamıştım. Az önce konuştuğumuz mevzu Peri ve Eymen'in kavga etmesi ile kapanmıştı. 

Benim için kapanmasa da masadakiler için kapanmıştı. Saatin ilerlemesi ile yemeği sonlandırıp yüzümüzdeki gülümsemeyi silmeden yerlerimizden kalkıp çıkışa ilerlemeye başlamıştık.

Gökçe benimle birlikte arabaya yerleşirken

"Dikkatli ol ve aklıma gelen şeyi yapma..!!"

"Söz veremem."

"Ecem Naz.."

"İyi geceler aşkım görüşürüz hadi bırak kapımı..!! Başlarlar şimdi korna çalmaya." dediğimde aldığı derin nefes ve uyarıcı bakışları ile kapımı kapatıp geri çekilmişti. Lojmana geldiğimizde iki evinde ışıkları yanıyordu. Erkeklere yukarıyı işaret edip Gökçeyi kolumun altına alıp amcamın evine ilerlemeye başlamıştım. 

Kapıyı açması ile kendimi kollarının arasına bırakıp içimdeki sıkıntıyı atabilmek için sıkıca sarılmıştım. Gökçe İyi geceler dileyip boş odalardan birine giderken amcamın göğsüne daha çok sokulup beni sarıp sarmalamasına izin vermiştim. Göz yaşlarımı bu sefer dıştan değilde içten akıtıyordum. 

Ne kadar bu şekilde oturup birbirimizden huzur bulduk bilmiyorum ama amcamın saçımı okşayıp "Yorucu bir gündü hadi biraz yatıp dinlen..!" kafamı sallayıp sıcacık olan göğsünden kafamı kaldırıp odama ilerlemeye başlamıştım. 

Eşyalarımın olduğu dolaptan tayt ve tişört alıp bir saniye bile beklemeden üzerimi değiştirip telefonumu kaptığım gibi birinci katın camından atlamıştım. Ön tarafı kullanmak yerine sitenin arka duvarından atlayıp ilk taksiye binmiştim. Mekana geldiğimde genelde yapmadığım bir şey yapıp polis kimliğimi gösterip en köşedeki locayı boşaltmalarını söylemiştim. Beş dakika geçmeden yanıma gelen garson masanın boşaltığını haber vermişti.

"On dakika da bir masayla biri ilgilensin..!!"

"Emredersiniz komiserim..!!"

"Sek viski..!" deyip temizlenen locaya yerleşmiştim. Sırtımın kalabalığa dönüp gözlerimi kısa süreliğine kapatmıştım. Masaya bırakılan viskiyi kafama dikip yenisini getirmesini işaret etmiştim.  

Gözlerimi tekrar kapatıp yanan gözlerimi sıkıca birbirine bastırmıştım. Kalbim ağrıyordu bu gün yaşananlar çok ağrıma gitmişti. Özellikle babamdan duymak beni yerle bir etmişti.  Gelen içkiyi yudumlayıp boş bakışlarla mekanın ışıklarından rengarek olan kırmızı koltuğa gözlerimi sabitlemiştim. İçkinin verdiği mayhoşluk hissi ile aklıma anılar dolmaya başlamıştı. Babamla olan acı tatlı anılarımız. Bana verdiğini hiç bir cezayı unutmazdı mutlaka o cezayı almamı sağlardı. Cezamı çektikten sonra ise sanki kendisi vermemiş gibi gönlümü bir şekilde alırdı. 

Kalan içkimi de yudumladıktan sonra tekrar kafamı koltuğa yaslayıp gözlerimi kapatmıştım. Yanımdaki hareketlik ile elimi bir tur çevirip tazelemesini işaret ettiğimde burnuma dolan koku ile hızla gözlerimi açıp karşımda oturan babama bakmaya başladım. Baba diyeceğim anda kendime son anda engel olup hızla ayağa kalkmıştım. 

"Müdürüm..!! der demez selam verip Sinirle aldığı derin nefese boş bakışlarla bakıp hazır ol da beklemeye devam etmiştim.  Garson söylediğim gibi on dakika dolar dolmaz masaya tekrar gelip boş bardağımı almıştı.

Aşkı Sende Buldum (YAKINDA DEVAM EDECEK)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin