Díl 54 - Dítě rozbité a neposlušné

461 22 4
                                    

Severus rázně zaklepal na dveře Minervina bradavického bytu. Přestože věděl, jak se profesorka bude tvářit na to, že ji budí téměř v jednu hodinu ráno, bylo mu to lhostejné. Měl informace, které nesnesly odklad.

„Upřímně doufám," ozvalo se podrážděné zaprskání, „že máš pro tohle opravdu dobrý důvod."

„Jsou informace od Nareeho dostatečným důvodem?" pozvedl Severus jedno obočí.

Profesorka v tartanovém županu a se síťkou na hlavě sice svého mladšího kolegu nejdřív zavraždila pohledem, poté však přece jen odměřeně pronesla: „Pojď dál."

Lektvarista se nad tou záplavou červené nejdříve musel ušklíbnout, než si vybral jedno křeslo, do kterého se usadil. Samozřejmě poté, co z něj odstranil obří zlatý polštář, který by Selena pravděpodobně milovala, ale jemu překážel. Rozespalá, otrávená Minerva to přešla bez poznámky, usadila se do druhého z křesel a upřela na svého kolegu pohled, který ho nenechal na pochybách, že pokud nechce mít opravdu velký problém, měly by jeho informace být opravdu důležité.

„Přibližně před dvaceti minutami se v mém bytě ukázal Naree," začal Severus mluvit. „Sdělil mi, že proběhlo další setkání smrtijedů. Nejdříve pouze nejvýše postavených smrtijedů, a to ve formě Luciusova obvyklého dýchánku," vyplivl s odporem. Tyhle Luciusovy výmysly nesnášel téměř stejně jako setkání s Pánem zla. „Dle Nareeho se v průběhu tohoto setkání neprobíraly žádné důležité informace. Poté se však, údajně zcela nečekaně, objevil Pán zla. Vypadá to, že za nějakým účelem cestuje, avšak Naree netušil, z jakého důvodu. Zjevně to bylo poprvé od chvíle, co se Selena s Potterem ztratili, kdy viděl své služebníky, jelikož Lestrangeová mu teprve teď, v absolutním soukromí, sdělila, že Draco je králem."

Minerva útrpně zavřela oči, tohle nebyly informace, které chtěla slyšet.

Severus však nemilosrdně pokračoval: „Poté, co byla Bellatrix... potrestána, jelikož takhle důležitou informaci nepředala okamžitě, vyslechl Naree část plánů Pána zla. Podle všeho plánuje vydat příkaz, že nikdo nesmí Dracovi ublížit. Chce vytvořit zdání bezpečí, kterému bychom měli propadnout, a poté plánuje zaútočit. Z důvodu, který byl Nareemu neznámý, chce Draca zajmout, ne zabít."

„Pan Malfoy je tedy v relativním bezpečí," konstatovala Minerva, „dokud se Voldemort nerozhodne, že právě přišel čas. Ach, Godricu... Co navrhuješ, Severusi?"

„Navrhuji nic neříkat háďatům," pronesl tiše. „Co nejdéle to půjde. Selena stále čeká, že jí vynadám kvůli tomu, že Lestrangeové sdělila tak podstatnou informaci. S tím už však nic dělat nemůžeme a ve světle posledních událostí bych se rozhovoru na toto téma raději vyhnul. Selena by se mohla začít vyptávat... Už nyní žijí ve strachu z tolika věcí, nechci jim přidávat další. Zároveň navrhuji uvědomit Řád. Dokud je Draco ve škole, je v relativním bezpečí, avšak kvůli těm útokům musíme být ve střehu. A mezitím, samozřejmě, zjistit co nejvíce podrobností a v ideálním případě útoku předejít."

Minerva se na pobledlého lektvaristu vážně zadívala a drobně přikývla. Předstírat před háďaty, že se nic takového neděje, a situaci v tichosti vyřešit bylo dle jejího názoru nejlepší možné řešení.

...

„Tak hele, mám další!" vyhrkl nadšeně Blaise a rychle zamířil doprostřed přeplněné společenské místnosti Zmijozelu, kde vystřídal Foxovou.

„Chcípni, Zabini!" vykřikl Draco, který s trucovitým výrazem seděl ve svém křesle a systematicky svou kolej vyvražďoval pohledem.

Z nějakého jemu neznámého důvodu se totiž naprosto běžný večer změnil ve večer imitací. Vůbec netušil, který kretén to začal, ale kdyby to věděl, prohodil by ho oknem do jezera. Zmijozely totiž nenapadlo nic lepšího než někoho parodovat, a on byl v posledních pár kolech oblíbeným terčem. Nebýt Seleny, která ho krotila, všechny ty idioty by zaprodal Severusovi jako přísady do lektvarů.

V lásce a válce II - Dvojí krevKde žijí příběhy. Začni objevovat