patru

150 14 4
                                    

     —După cum bine știți — sau cel puțin ar trebui să știți — în 1656 e avut loc cel mai important război între vrăjitori și goblini, război care..., continuă profesorul însă nu mă mai sinchisesc să mă conctrez la ce vorbește.

   Îmi las capul pe bancă, împingând într-o parte pergamentul pe care n-am scris absolut nimic și pana care e nefolosită. Maya e și ea în aceeași stare, mai are puțin și adoarme. Singura care pare fascinată de tot ceea ce povestește profesorul Binns este Rose care scria de zor tot felul de date importante, ridicând din când în când mâna și punând tot felul de întrebări referitoare la lecție.

     —Cum reușești să rămâi trează? o întreabă Maya pentru a zecea oară rotind pana în mână.

     —Pentru că, spre deosebire de voi, eu chiar vreau să trec GVG-urile, răspunde Rose cu obișnuitul ei ton de superioritate copiind anii pe care îi scrisese profesorul fantomă pe tablă.

     —Rose! exclam ridicându-mi capul de pe bancă și privind-o amuzata. Ești incredibilă zău așa! GVG-urile sunt... păi...

     —... la sfârșit de an, mă completează Maya. Mai e o eternitate până atunci, nu vrei și tu să te relaxezi?

   Roșcata nu-i răspunde, fiind prea preocupata cu ordonarea numelor goblinilor și vrăjitorilor importanți care au luat parte la război. Maya își dă ochii peste cap, revenind la aceeași postură melancolică, în timp ce eu îmi fixex privirea pe maldărul de cărți pe care Rose le cară cu ea peste tot.

   Când, într-un final, clopoțelul anunță sfârșitul orei, profesorul Binns ne urează zi bună, trecând apoi prin perete. Îmi adun lucrurile într-o grămada compactă - spre dezamăgirea și indignarea lui Rose - și le îndes pe toate în ghiozdan, ieșind din clasă.

     —Ce oră avem? întreb atunci când ne așezăm cu toții la masă pentru prânz.

     —Îngrijirea Creaturilor Magice, răspunde Rose turnându-și niște suc de dovleac în pahar și răsfoind o carte.

     —Oh, pe ciupercile lui Merlin, măcar la masă lasă cărțile alea! făcu Maya privind-o pe Rose cu ochii mari.

     —Cineva trebuie să învețe pentru examene, chiar dacă sunt la sfârșitul anului, îi dădu înainte roșcata susținându-și vehement părerea.

   Chicotind, îmi pun niște cartofi în farfurie și încep să mănânc.

***

     —Haideți, nu mai pierdeți timpul, veniți aci'! Stați într-un grup compact, vă rog!

   Mă mut mai aproape de prietenele mele, cât îl privesc pe Hagrid cum se învârte prin poiană.

     —Sunt curioasă ce facem astăzi, șoptesc către Maya care aprobă din cap entuziasmată.

     —Sper să ne ocupăm de thestrali , am auzit că sunt tare interesanți, se aude glasul unei fete pe care n-o cunosc.

     —Mă îndoiesc că cineva o să-i poată vedea șoptește Rose, însă eu nu fac nicio mișcare. Hei, ia uitați avem oră cu cei din anul VI!

   Se pare că are dreptate. Un grup de elevi, tot din Gryffindor, se îndreptau către noi, cu același entuziasm întipărit pe față.

   Cineva se desprinde din grup, înaintând către noi încet. Zâmbesc, iar James își duce un deget la buze, făcându-mi semn să tac. Îmi mușc buza de jos ca să nu mă bufnească râsul și îl privesc cum o îmbrățișează pe Rose de la spate, făcând-o să tresară.

Catherine Jason #1 - HP next generation Where stories live. Discover now