•E1•

2.8K 78 1.1K
                                    

Sabah kalktım. Rutin işlerimi halledip yetimhaneden çıktım. Okula gidiyorum. Başka nereye gidicem? Yaşım mı? Tabi ki de reşitim. 18 yaşında bir kızım. Valla kızım! Şakacı olduğumu demiş miydim? Adım Balca Vola. Heyy! Yabancı değilim. Hakiki Türk'üm. Yabancı gibi dimi?

Okula vardım. Yerime oturdum. Hiç arkadaşım yok. Neden mi? Çünkü yok. Duvar kenarına en arka sırama oturdum. Saplantılı aşığım Çağatay Bela bana bakıyordu. Bu çocuktan nefret ediyorum. Niye mi? Onun yüzünden soyadı gibi hayatımı yaşıyorum. Hayatıma bela soktuğu gün dün gibi aklımda. 14.03.2019

Başımı belaya sokmaktan vazgeçmiyor. Bela kendisi oluyor. Komik değil. Önüme döndüm. Ders zili çaldı. İlk dersimiz matematik. Ne güzel dimi? Sabahın köründe hiçbir şey anlamamak.

Hocadan izin alıp sınıftan çıktım. Lavoboya girdim. Tabi girmem ile ezikleyici manzarayı gördüm. Off! Onuncu sınıftaki kızlar dokuzlarda ki bir kızı ezikliyordu. Kız "Ya lütfen bırak",dedi.

İşimi halledip elimi yıkadım. Tuvaletten çıkacaktım ama vicdanım. Durdum. "Kızı bırak",dedim. Onlardaki sarı saçlı bir kız "İşine baksana sen",dedi. "İşime bakıyorum",dedim. Kızlar üstüme yürümeye başladı. Kapı açıldı. Gelene baktım. Oha!

Gözlerimi yine devirdim. Gelen Çağatay. Onlarda ki kızlara dönüp "Eğer bu kıza bir daha saldırmaya çalışın", dokuzdaki kızı ve beni gösterip "Bulaşın bak bakalım bu okuldan atılmıyor musunuz?",dedi. Kızlar hemen tuvaletten çıktılar.

Çağatay'a dönüp "Git ya git",dedim. Çağatay "Çıkışta beni bekle",deyip tuvaletten çıktı. Kız ağlıyordu. "Başın dik olsun. Sınıfla anlaş. Aralarına gir. Ağlama. Bak o zaman hayatın nasıl değişiyor",dedim. Kız bana baktı. Tuvaletten çıktı. Sınıfa geçtim. Yerime geçeceğim sırada Çağatay yerimde oturuyordu. Onun yanına oturmıcam. Tam başka yere geçiyordum ki bileğimden tutup zorla yanına oturttu. Kalkacağım sırada eli ile belimi sardı. Kulağıma "Rahat dur yoksa canını yakarım",dedi.

Sinirle dirseğimle boşluğuna vurdum. İki büklüm oldu. Bu haline güldüm.

Okul çıkışı tuvalette ki kızı gördüm. Yüzü gülüyordu. Çağatay okul çıkışı beni bekle demişti.

Ama beklemicem. Eve doğru yürürken kolumdan tutulup duvara yapışmam ile acı içinde gerildim. "Sana beni bekle diyorum. Lafımı dinle",dedi. "SENİ SEVMİYORUM. NEFRET EDİYORUM. BENİ RAHAT BIRAK",dedim. Bin defa bunu deyip hala peşimde ya! Çağatay sinirle "Benden nefret etme",dedi. "Merak etme. Senden hayatımın sonuna kadar nefret edi-",sözümü duvara yumruk atması kesti. Şokla kafamın yanındaki yumruk attığı eline baktım. Hadi ama!

Gitmek için yürüdüğüm esnada tekrar beni geri çekti. "Bıktım",dedim. Gerçekten bıktım! Çağatay elini yanağımı okşamak için yaklaştırdığın da elini ittim. Sinirlendiği kasılan çenesinden belliydi. Çektiğim elimi sıkıca tuttu. "Bırak",dedim.

Canımı yakıyordu. "Sen benden ayrılamazsın",dedi. Bileğimi çekmeye çalışıyordum. Boşta kalan elimle ona yumruk attım. Yumruk ile başı sağa döndü. Geri gitmemişti. Ne bekliyordum?

Yumruk ile uçmasını mı? Eli gevşemesi ile koşarak eve gittim. Ev derken yetimhaneye. Yetimhanede oda da dört kişi yatıyorduk. Oda arkadaşlarım Çağla, Emine, Şevval. Çocukluktan beri arkadaşız. Üstümü değiştirdim. Çağla "Balca bugün aşığın ile konuştunuz mu?",dedi.

Gözlerimi devirerek "He görüştük",dedim. Emine "Ya kızım biz erkek bulamayız. Sen taş gibi çocuğu beğenmiyorsun",dedi.

Şevval hak verir gibi başını salladı. Kızlar Çağatay tarafıydı. İlk başta söven kızlar. Çocuğu görünce lokum olmuştu. Kızlar ile aynı okulda değildim. Üçü anadolu lisesinde ben meslek lisesindeydim.

Şevval "Kızlar bakın",deyip çantasından kutu çıkardı. Emine "O ne kız?",dedi. Şevval "Enişteniz hediye aldı",dedi. Yataktan kalkıp kutuya baktım. İçinde gümüş kolye vardı.

Çağla "Vay anasını ya! Kızda ki şansa bak. Bunlar yakında evlenir bide". Emine "Ayy! Allah'ım bana da nasip et",dedi. Emine'nin bu hallerine güldüm. Kapı çaldı. İçeri Yağmur girdi. Yağmur "Kızlar yarın yeni aile gelicek",dedi. Omuz silktim. Seneye yoktuk. Yağmur odadan çıktı. Şevval hemen "Bu kızı da hiç sevmiyorum",dedi. Emine "Aman boşver",dedi. "Sohbetinize doyum olmaz. Ben yatıyorum",dedim.

Yorganı üstüme çekerken. Kalorifer akşam yanmıyordu. Gözlerimi kapatıp...

Balca Vola

Çağatay Bela

Okul forması

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Okul forması

Kız

Erkek

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Erkek

Erkek

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
BELA (Bozuntusu)Where stories live. Discover now