Prológ

1.4K 52 6
                                    

Harry:
Ráno ma zobudil ten nepríjemný zvuk budíku. Vypol som ho a zastonal som nad myšlienkou že je znovu pondelok.
Pondelok, znovu neustále urážanie od Zayna a ich party.
Blbci...
Pomyslel som si.
Vstal som a rýchlo na seba natiahol látky oblečenia. Vbehol som do kúpeľne kde som si vyčistil zuby a upravil si vlasy.
No.. vlasy.. hriva, je lepši názov.
Zobral som si batoh z izby a namieril do chodby kde som sa obul, vzal si kabát a zobral kľúče a mobil. Zamkol som a vyrazil do školy. Októbrový vietor fúkal dosť silno ale mne to bolo jedno lebo som sa utápal vo vlastných myšlienkach.
Tým pádom som nedával pozor na cestu, čiže ma mohol niekto pokojne zraziť. Utopený vo svojich myšlienkach som do niekoho vrazil. Dotyčný spadol na zem a ja som šiel s ním. Po menšom tranze, som sa uvedomil a konečne zdvihol pohľad na dotyčného.

Jeho oceánovo modré oči boli okúzľujúce...
Jeho neposedné gaštanovo-hnedé  vlasy, učesané v jemnom rozcuchu.

„ Wau..." vydýchol som čo najpotichšie sa dalo. Okamžite som sa zdvihol na nohy a jemu som pomohol tiež. „ Prepáč mi, nepozeral som sa na cestu.." začal som sa ospravedlňovať a začínal byť  jemne nervózny. On sa uchechtol a usmial sa na mňa. Tým krásnym úsmevom musí každého dostavať do kolien..
„ To je v pohode-" zasekol sa. „ Harry " odpovedal som ihneď. „ To je v pohode Harry, nejak som nepostrehol že mi niekto išiel oproti. Som Louis..." Povedal a jemne sa usmial. Úsmev som mu opätoval a on znovu nadviazal na konverzáciu. „ Ideš so mnou do marketu? Potrebujem si kúpiť kávu inak na hodine zaspím." Opýtal sa ma a ja som súhlasil. Otočil som sa o 180 stupňov a kráčal po pri ňom. Až teraz som si všimol výškový rozdiel medzi nami. Jemne som sa uchechtol ale aj tak kráčal s ním.
Celú dobu sme boli ticho dokým sme nedošli do najbližšieho supermarketu
V markete sme si zobrali dve kávy a zaplatili sme. „ Na ktorú školu chodíš?" Opýtal sa a vytrhol ma z myšlienok. Jemne som sebou trhol a pozrel som mu do očí. Nejak som teraz nemyslel na otázku ktorú mi položil, lebo som bol plne sústredený na jeho oči a pery. Kusol som si do pery a znovu ma myklo keď ma oslovil menom. „ Harry? Počúvaš ma? Na ktorú strednú-" „high school london" opovedal som ihneď. „ tiež," povedal a jemne sa usmial. „ ja som v treťom. Ty?" Zjavne myslel ročníky.. „ V druhom.. " odpovedal som a už som prekračoval z nohy na nohu. Teraz som aspoň nemyslel na to čo bude v škole.

Louis:
Zobudil som sa asi pol hodinu pred budíkom. Nemohol som spať kôli nočnej more. Pretrel som si oči a natiahol som sa ku stoličke kde som mal naukladané oblečenie. Rýchlo som sa obliekol, prečesal tie neposlušné vlasy a vbehol do kuchyne. Tam už stála Lottie a rozprávali sa s otcom. Pozdravil som ich, zobral jablko, dal som ho do tašky a namieril som do chodby kde som sa obul a obliekol si riflovku. Zobral som si veci a cupital do supermarketu kde som si chcel kúpiť moju najväčšiu lásku.. kávu. Bez nej by som na každej hodine zaspal a ja nepotrebujem aby som mal nejaké prusery naviac. Alebo... aspoň nie takýmto spôsobom. Snažil som sa nemyslieť na dnešný test z matiky, tak som chcel vybrať mobil.. ale niečo alebo niekto mi v tom zabránil. Rovno tak že ma zhodila na zem ale padala aj dotyčná osoba. Padol som na chrbát. Zabolelo to, to nemôžem povedať že nie. A poriadne.. na tie učebnice
Mal som chuť zabiť dotyčného na mne. Ale keď som sa pozrel do jeho zelených dúhoviek, behom sekundy zo mna zlosť opadla. Na to stvorenie s krásnymi zelenými očami sa nedalo hnevať. Jeho kučery mu padali do tej anjelskej tváre a ja som sa prebudil z tranzu keď sa postavil. Pomohol mi na nohy, ja som mu chcel poďakovať ale prerušil ma.. " Prepáč mi, nepozeral som sa pred seba.." začal bľaboť na čo som sa uchechtol. " To je v pohode-" zasekol som sa.. nevedel som jeho meno. „ Harry " doplnil okamžite a usmial sa.
No ja odpadnem!
On ma jamky?!
V mojej hlave to šrotovalo a ja som nedokázal odtrhnúť zrak od Harryho.
„ Ideš so mnou do marketu? Musím si kúpiť kávu inak  na hodine zaspím." Opýtal som sa a dúfal som že nevyzeram ako totálny idiot.. súhlasil a išli sme. To stvorenie je vyššie odomna? Halo?! Prečo?
***
Pred školou sme sa rozlúčili a vydali sa každý svojou cestou. Ja som išiel na druhé poschodie a on sa stratil na prízemí. Vletel som do triedy a šiel som hľadať svojho leprikona menom Naill. Sadol som si k nemu, ignorujúc jeho narážku na môj účes. „ Aj tebe dobré ráno Naill..." pozdravil som ho a ironicky som sa na neho usmial.. on sa prepadol smiechom a ja tiež. „ Naučený na test Lou?" Opýtal sa ma veeelmi vražedným pohľadom.
„ Akoby nie, keď si celú sobotu u mňa sedel a hučal do mňa tie somariny.." povedal som s úškdebom na tvári a znovu sme sa rozosmiali. „ No len aby..." povedal po chvíli ten leprikon a ja som zakrútil hlavou. Hneď na to zazvonilo a po chvíli k nám doletel učiteľ dejepisu, Daniel Gibbson.
Hodina ubehla rýchlo, on blabotal veci o druhej svetovej a ja som bol myšlienkami pri teste z matiky..

Harry:
Hneď ako som sa rozlúčil s Louisom, vkročil som do triedy kde ako inak, mal Zayn a jeho parta nadávky na moju osobu. Nechcelo sa mi to riešiť tak som si sadol na miesto a čakal. Mali sme Francúštinu. Učiteľka Norrisová je jedna z najmilších učiteliek na tejto škole. Taktiež ma má veľmi rada pretože, z francúštiny som najlepší.
Snažil som sa dávať pozor no nešlo to, pretože som mal myšlienky dakde úplne inde..
Prva hodina ušla ako nič a ja som na prestávke ostal v triede. Ďalšiu hodinu sme mali fyziku a ja som sa snažil nabifliť aspoň niečo z tých blbostí v knihe.
***
Louis:
Keď škola skončila išiel som rovno domov. Nemal som náladu túlať sa ešte niekde po meste.
Doma ma privítal otec a ja som sa usmial. Po menšom rozhovore som sa vydal do izby, kde som si sadol za notebook..
Rozmýšľal som nad Harrym. Nad jeho krásnou tváričkou. Nad jeho perami, očami...
Po menšom premýšľaní som sa rozhodol že sa prihlásim na nejakú zoznamku.
Po vyhľadaní som natrafil na stránku Noblle. Tam som si musel uviesť iba meno a vek
Meno: BooBear18
Vek: 18
Tak... a je hotovo..
Pre dnešok som vypol notebook a išiel sa najesť

Ahoj.
Budem rada za každý koment a hviezdičku ❤️🧡💛💚💙💜

Only mine //L.S// Where stories live. Discover now