4 *

20.5K 616 12
                                    

Rüya 'dan ...

Ne diyeceğimi ve ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Ailem mi vardı yani ? Amirin dedikleri beni çıkmaza sokmuşken ben sadece onlara bakıyordum. Ya ben hâlâ o karanlık odadaydım yada gerçekten delirmiştim. Amir benim konuşmayı düşünmediğimi anlamış ve konuşmuştu .

Amir;  İyimisin Rüya? 

Dedi bense hâlâ onlara bakıyordum. Iyimiyim şuan bilemiyorum . Bu sefer adam konuştu .

... - Ben Onur Soykan senin babanım bu da annen Serap bunlarda oğullarım yani abilerin.. Mert büyük abin 25 yaşında, Kerem 24 yaşında ve en küçük abinde Yiğit o da 18 yaşında ... dedi.

Aileyi tanıtıyorken heyecanlıydı ben ise sadece
"Neden?" diyebildim , Onur Soykan ise yani babam " Ne ? " diye fısıldamıştı.. O an adamdan gözümü ayıp duvara bakarak..

- Neden beni terk ettiniz ?..

Yazardan .

  Herkes nefesi kesilmiş gibi hissediyordu ve  afallamıştılar çünkü kızın böyle bir şey demesini beklemiyordular.. Genç kız ise sadece duvara bakıyor ve bir cevap bekliyordu ama kimse konuşmayayınca kız yeniden konuştu ama bu sefer sesinde öfke vardı ..

R - Beni niye terk ettiniz ? Paranız mı yoktu ? Yaramaz bir çocuk muydum? Yada istediğiniz için mi bıraktınız ? Niye beni bu dünyada yıllarca yanlız bıraktınız? Beni niye bir başıma KARANLIKTA BIRAKTINIZ ?

Dedi acı bir sesle , ilk defa gözleri dolmuş ve bağırmıştı ama bunu takacak durumda değildi .. Duyanlar ise hüzünle ve dolan gözlerle ona bakmıştı Onur Bey yutkunup ..

O - Biz seni bırakmadık kızım ! 2 yaşında  kaldırıldın , biz seni her yerde aradık ama  bulamadık.. Lâkin yine de pes etmedik aradıkça aradık ..  Seni kaçıranın kim olduğunu, senin nerede olduğunu bilmiyorduk ve her yerde seni aradım .. Polise gitik , polisde aradı ama bulamadı ancak yıllar sonra bir iz buldular  .. Bu iz senin ayakkabındı , bu yüzden icimizi bir umut sardı .  Lâkin yine bulamadık , artık öldüğünü düşünmeye bile başlamıştık.. Ama yine de vazgeçmeyerek aradık sonra bir adam buldular , adam bizim sirketin eski çalışanı çıktı .. Hırsızlık yaptığı için kovulmuştu çünkü böyle birini iş yerimde çalıştıramazdım..  Bu yüzden sırf intikam için seni kaçırdığını ve seni bir yetimhane bıraktığını söyledi ama hangi yetimhane olduğunu söylememişti ,. .. O günden sonra hem polisler hemde biz bu koca şehirde ne kadar yetimhane varsa araştırdık.. Bugün bir telefon geldi arayan polisti , bununla heyecanlandık çünkü ... . Çünkü polis araştırma sonucu seni bulduklarını söylemişti,  o an heyecandan evden nasıl çıktığımızı bile bilmiyorum.. 

Diyip durdu çünkü kızının tepkisini merak ediyordu.. Lâkin ona şokla bakan kahverengi gözlerle gülümsemişti , sonra iç çekip devam etti sözlerine.. .

O - Hemen buraya geldik ve deli gibi mutluyduk çünkü seni bulmuştuk meleğim ..  Ama sonra bir çocuk geldi.. Dediğine göre yetimhaneden kaçmış ve müdür onları dövüp, eziyet ediyormuş.. Bir an duyunca donup kaldım çünkü onun dediği yetimhane senin olduğun yetimheneydi .. O an sana bir şey oldu korkusuyla b-ben..  ben nefes alamadım meleğim , bu koca karakol bile bana dar geldi .. Yetimhaneye gidince kamera kayıtlarına bakarken gördüğümüz şey kanımızı dondurdu.. Çünkü o kadının biz gelmeden önce seni dövdüğünü görmüştük..  Daha sonra da senin olduğun odayı bulup seni aldık , gerisini de  biliyorsun zaten .....

Diye tamamladı sözünü ama anlatırken ağlamıştı, gerçi tek o değil odada bulunan herkes o anlatırken ağlamıştı  .. Onur Bey kızına dolu gözlerle bakıyor ve bir şey demesini bekliyordu . Kız ise duyduklarını sindirmeye çalışıyordu ama bu oldukca zor olacak gibiydi .. Çünkü yıllarca o yetimhanede acı çekmiş,  kapılı ve karanlık bir odaya hapsedilmişti . Yıllar sonra da kaçan çocuk ile o müdürden Kurtulmuştu ve şuanda karşısında ona aileniz diyen bir aile vardı.

Asker Yareni!Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin