2*

32.9K 855 40
                                    

   Buraya kapatıldığım o günden beri kaç gün , kaç ay hatta kaç yıl geçti bilmiyorum.. Ancak burada gelen yemekleri bile yemiyor sadece boş boş duvara bakıyorum .. Aslında bakarsanız bu benim için bir rutin oldu , sanki bunun için var olmuş gibiyim .. ..

   Kapının açılma sesini duysam bile bakmadım çünkü gelen belliydi.. Zaten hergün ben uyandıktan 2 dk sonra gelir kontrol eder ve giderdi ... Arada da yüzüme bakardı ve bazen gözlerinde hüzün olurdu , bense herzaman ki gibi duvara boş boş bakardım .

Ancak şunu anlamıyorum, bu lanet kadın neden üzgündü? Neden gözlerinde hüzün vardı?Hemde beni bu hale getiren o iken? Ha bu arada bahsettiğim kişi sevgili yetimhane müdürümüz ... Hatırlıyorum da bir ara onun bile kim olduğunu unutmuşum , bana o gün   " Ben buranın yani yetimhanenin müdürüyüm .. " demişti.. .

Sizce ona inanmalı mıyım? O gerçekten de yetimhanenin müdürü mü ve en önemlisi de burası bir yetimhene mi ? Işin garip yani şu ki,  bazen bana Rüya derdi ama neden bilmiyorum ..  Sahi Rüya kimdi ve bu kadın neden bana Rüya diyordu? En önemlisi de ben kimdim? Ailem nerde ?

Beni artık ne dövüyor nede bağlıyor .. O sadece kontrol edip gidiyordu ve işin garip yani kapıyı bile kilitlemiyordu .. O sadece kapatıyordu ama neden kilitlemiyor ? Hayır tabi ki de memnun değildim ama bu şüpheli değil mi ?  Neden değişti ki ? Şimdi neden bıraktı ?

Birde getirdiği yemekleri aynı şekilde bulunca hüzünle alıp götürüyor sonra da yeniden başka yemek getiriyordu. Bazen dışardan sesler duyuyorum birkaç kişi konuşuyor ve onlarda Rüya' ya ne oldu acaba ?  diyorlar...

Biri bana Rüya' nın kim olduğunu lütfen açıklayabilir mi  ? Peki bu müdüre her geldiğinde neden bana Rüya diyordu ? Lanet olsun ki Bilmiyorum !

   Aslında ben kimim ?Ailem Nerede veya ben neden burdayım?  Bilmiyorum ama en çok merak ettiğim şey neden gülemiyorum ?

2 gün sonra

   Uyandıktan birkaç dakika sonra yine kapı açıldı ve müdüre geldi. Ama bana yine nefret ve kinle bakıyordu.. Sanki önceden bana hüzün ile bakan o değilmiş gibi davranıyordu .. . Yanıma hızlıca gelip öfkeyle bağırdı ..

Müdüre - 6 yaşındayken benim elimden o sıçanı almayacaktın! .. Lan onu almak neyine yaradı ?

   Diyince o an herşeyi yeniden hatırlamıştım,  bu kadın beni 6 yaşındayken buraya hapsetmiş ve dövmüştü. .. Lâkin bunu takmayıp herzaman ki gibi ona o boş boş bakarken o daha da sinirleniyordu. O sırada konuşmaya devam edince ona baktım ..

Müdüre -  Şimdi senin yüzünden o velet kaçtı! Yetmedi birde beni polise şikayet etti , birkaç dk önce buraya geleceklerini öğrendim ... Lan hayatım kararacak senin yüzünden . ..

Diyince istemeden dudağım kıvrılmıştı, lan ben az önce tepki mi verdim ? Bu çok güzelmiş. . Allah 'ım lütfen duygularım geri gelsin !Çünkü artık duygusuz olmak istemiyorum.. Ben buna sevinirken tabi içimden,  o ise bunu görünce öfkelenip ..

Müdüre - Demek bu hoşuna gitti velet ama merak etme ben senin seveceğim şeyi veririm.. Haa birde velet şansa bak ki onlar gelene kadar sinirimi senden çıkarabilirim . Bunu 6 yaşında yaptığının hatanın cezası olarak çekeceksin Rüya.. 

Diye fısıldadı sonunda , sanırım duymadım sanıyordu ama duymuştum.. O sırada ben daha ne olduğunu  bile anlamadan bana kemer ile vurmaya başlamıştı . Işte yine başlamıştı canım yanıyor ama yine de yüzüme yansımadım, ben yansıtamadım... Çünkü bu kadın benim canımın  yanmasından zevk alıyordu ve zaten istesemde yapamazdım. Çünkü bu aptal yüzünden duygularım körelmişti..

Asker Yareni!Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin