10. V dešti

603 16 0
                                    

Draco už byl aspoň tři dny z ošetřovny propuštěn, za což byl rád, konec konců jako všichni, když už jsou zdraví. Hermiona ho několikrát pravděpodobně tajně navštěvovala a on si její návštěvy užíval.

Jejich "vztah" už se někam posouval. Teď už by na sebe těžko pořvávali nepěknými přezdívkami jako třeba Hermiona na něho fretka, on mudlovská šmejdka a jiné a přitom to mysleli naprosto vážně od srdce.
Teď už to všechno dávno přešli, což bylo z jedné strany trochu zvláštní a na tu druhou docela hezké. Za celkem krátkou dobu se usmířili, hodili za hlavu svoje bývalé spory a vypadalo to, že si začínají docela rozumět.

Možná si to Draco neuvědomoval, ale občas se mu vážně nelíbilo, když posledních pět let musel Hermioně říkat ,,mudlovská šmejdko". Tak nějak se mu vždy svým způsobem líbila. Ne tak, jak ve třetím ročníku, ale líbila. Jenže takové nadávky byly lepší než kdyby ostatní zmijozely okřikoval ať jí nenadávají. Byla to sama o sobě absurdní představa. Draco Malfoy by ostatním zmijozelům říkal ať jí mudlovský šmejde neříkají. Co by si pomysleli a hlavně co by na to říkal Lucius Malfoy? To by dostal.

Už netrávil čas na ošetřovně a dnes se mohlo jít do Prasinek, čehož studenti Bradavic vždycky využívají a i on toho využil také. Až na první,druhý a třetí ročník. Ti ještě do Prasinek nemohli.

Hermiona šla se svými nebelvírskými přáteli a on se rozhodl jít do Prasinek sám. Nechtěl poslouchat kecy svých "kamarádů". Jenže to ještě nevěděl, že tam potká ji...

Hermiona seděla se svými přáteli U Tří košťat u máslového ležáku a společně si všichni povídali.Jen tak debatovali o novinkách ve famfrpálu což Hermionu nebavilo a jen tak z nudy se podívala ke vchodu tudíž ke dveřím. Najednou se v nich ale objevil on, Draco Malfoy, a všiml si jí.
Automaticky se otočila zpět a podívala se do rozesmátých tváří svých přátel. On si jí však všímal dál. Proč se vlastně otočila zpět? na to odpověď nenašla. Nakonec usoudila, že asi kvůli tomu, aby se zase neutápěli v očích toho druhého jako vždy.

Ron, Harry i Ginny si toho naštěstí nevšimli.Ano, po dlouhé době tu s nimi seděla i Ginny a po rozchodu s Deanem jí to jen prospívalo. Vlastně si teď všímala Harryho takže Hermiona měla pravdu, když říkala, že potká někoho jiného, lepšího a hodnějšího než byl Dean. I když jak dlouho ho vlastně zná a všímá si ho? Snad od prvního setkání.

Už několikrát se jejich pohledy
setkaly a vždy jeden z nich pohled odvrátil. Proč? To sami nevěděli.

,,Hermiono?"ozvala se Ginny, když si všimla, že je mimo.

,,Co?"zeptala se zmateně Hermiona.
Nakonec to totiž skončilo tak, že po sobě tajně pokukovali a v hlavě měli spoustu myšlenek o nich dvou. Ne nic intimního samozřejmě, ale přemýšleli čistě nad jejich vztahem obecně jestli se tomu nějak dalo říkat. Zatím si ani přátelé říct nemohli, měli sice pár krásných chvilek a prostě se spolu bavili, ale jejich "vztah" se zatím moc pojmenovat nedal.

,,Nevnímáš nás, jsi mimo, Herm. Co se s tebou děje? Stává se ti to poslední dobou často." ozval se najednou Ron.

,,No co asi?Určitě se nám zamilovala. To pak nevnímáš nic, ani samotný svět." řekla Ginny jako vtip. Jen kdyby věděla, že narazila na pravdu.
Ginnyina poznámka však Hermionu donutila přemýšlet. Je vážně možné, že se jí Malfoy doopravdy líbí a není to maximálně jen obyčejné poblouznění? Možná silnější poblouznění než u Rona, ale jestli vážně je to všechno, co si Ginny myslela, že je sranda pravda, byla by přímo zamilovaná až po uši.

,,Hele! To teda vážně ne!" ozvala se Hermiona na protest.

,,Tak jak nám to jinak vysvětlíš?" řekl se smíchem zase Harry.

Spolu ✔Where stories live. Discover now