Nedovolíme

4 0 0
                                    

Zkameněla jsem. Svět se zatočil , očima jsem vyhledal Allys. Její jediný pohled mě úplně probudil. Ve vzduchu jsem cítila překřikující se emoce mých přátel. Alanův klid, ledový jako jeho modré oči a Alexův jasně planoucí hněv. Obavy od Verity lítost od Sue, Mattiovo rozčilení a Allysinu beznaděj. A všudypřítomné překvapení a strach z toho co přijde.

Nikdo nepromluvil, nikdo nevěděl co. Sue byla bledá a Verity ji proto projistotu podepřela. Mat se vzchopil jako první a snažil se probudit učitele, ale ten dál zíral na protější stěnu. Ostatní spolužáci na tom nebyli o moc líp a když jsem se pokusila je probudit pomocí magie, nepodařilo se mi to. Darthova magie byla silná, i přes obrazovku a ta moje byla po všem co jsem dneska udělala hodně slabá.

"Alexi," nasadil rozčilený tón Alan a nepříjemný zvuk šoupání stolu po parketách se na chvilku zastavil, "nedělej tady žádnou barikádu. "

"Ale nesmíme jim dovolit, aby si odvedli Allys a Bellu," zakřičel zpátky Alex a dotlačil stůl ke dveřím.

"Bella! " vykřikl Allys hlasem plným obav a Mat začal odklízet lavice od dveří, abychom se dostali ven.

Vyběhli jsme na chodbu s Mattem a Alexem v předu, Allys a já jsme běžely za nimi a za námi Ver a Sue. Sue zrychleně dýchala a Verity ji držela za ruku, aby ji potáhla kupředu. Celý průvod uzavíral Alan, který si neustále prohlížel chodbu za námi a hlídal záda. Sama jsem se rozhlížela ze strany na stranu a pozorovala jsem dveře a okna ostřížím pohledem a hledala jsem všechny možné známky lidí, kteří si dovedou moje nejlepší kamarádky.

Na konci chodby jsme vyběhli prvně do třídy od Belly a když jsem k ní poslala trochu magie nechala jsem Allys, Sue a Verity ať se oni postarají a s ostatními jsem šla do vedlejší třídy probudit z transu Larryho.

Modlila jsem se, abych vystačila s magií, protože jsem na sobě začala vnímat známky únavy. Zpomalila jsem do kroku a vešla jsem po Alexovi do bratrovy třídy.  Seděl tam, s očima skelnýma a upřenýma na obrazovku, ruce zahnuté v pěst. Nejspíš se snažil s magií bojovat, tak jak jsem ho naučila, ale nepodařilo se mu to. Před ním ležel na stole narychlo naškrábaný vzkaz, "NEDOVOL".

Poslala jsem k němu ždibec magie, ale nebylo jí dost, zkusila jsem to znova, ale znovu se nic nestalo. Vlna paniky, která mě skoro celou ovládla se zmenšila, když v rohu místnosti vybuchl umyvadlo. Kapičky ledové vody mi přistály na obličeji a do rukou se mi vehnala Matova síla. Alexovy a Alanovy zmatené pohledy jsme oba, já i Mat, ignorovali.

"Díky bohu, že jste tady"řekl Larry, když se otřepal,"proč jsem mokrý, jsem si jistý, že jsem láhev s vodou odložil ještě před tím, než ten mág začal žvanit" . Vrhla jsem se mu kolem ramen, "To je dobře, že už nejsi omámený. " Larry se pokusil usmát, ale neuměl moc dobře ovlivnit své emoce. Dokázala jsem proto poznat jeho strach a ani jsem nemusela použít to zbylé zrnko magické síly, které mi Mat pomocí vody poslal.

Trhla jsem při zvuku pláče a jako první jsem vyběhla zpět na chodbu. Bella se rozplakala v náručí své sestry a mezi úpěnlivými vzlyky vyřkla slova, která jsme všichni cítili vevnitř,"Já, já to takhle nechci. Nechci být princezna a nechci mít za otce toho chlápka a už vůbec vás nechci opustit! "

"Nenecháme je, aby si nás vzali, " šeptla Allys a Mat se přidal, "Neodvezou si vás, o to se postaráme! " přikývla jsem, stejně jako ostatní. Allys se na nás podívala vděčným pohledem, ale Bellina ramena se stále otřásla pod vzlyky. "Nedovolím, aby si vás vzali, ne bez boje. Přísahám!"  naivně jsem slíbila a sledovala reakci v očích mé malé kamarádky."Nikdo z nás to nedovolí! " přitakal Alex a Alan s ním byl pojednou zajedno.  Úleva, která ji okamžitě zaplavila byla přímo hmatatelná, ale vyprchala mnohem rychleji, než jsem doufala.

Chvíli bylo ticho. V celé škole, na celém světě a jediná podstatná věc byla moje přísaha a příslib bezpečí. To ale přerušila auta, která přijíždela k naší škole. Auta, která si jela pro DNA každého v naší donedávna republice. Pro každého mága, který se ještě nepřidal k povstání, ale co bylo nejhorší, hlavně si jeli pro dvě dívky, které pro mě celý život byly sestry.

Omlouvám se za krátkou a nezáživnější kapitolu

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Sep 21, 2020 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

(Na)Proti osuduHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin