Bölüm 6: Julien Beş

203 17 2
                                    

Ertesi sabah erkenden Luo Wenzhou ilk önce büroya döndü, müdür Zhang'la biraz konuştu, daha sonrasında Tao Ran'la birlikte Huashi bölgesi yardımcı bürosuna yol aldı. Daha erkenden varan Lang Qiao, arabayı park ettikleri anda onları selamlamaya geldi.

Lang Qiao onlara iki bardak kahve uzattı ve alçak bir sesle söyledi: "Niye bu kadar geciktiniz? Ma Xiaowei tutuklandı ve cinayeti işlemekten suçlandı. Bu sabah polis arabasına tıkıştırılıp direkt olarak buraya getirilmiş. İnternet basınının arabaları bütün yol boyunca onları takip etti, daha şimdi dağıldılar."

Tao Ran anında endişelenmişti: "Ne?"

Luo Wenzhou elini uzatıp onun omuzuna bastırdı: "Doğru prosedürleri uyguladılar mı?"

Lang Qiao iç çekti ve duyulması zor olan yumuşak bir sesle konuştu: "Kaptan Luo, Wang Hongliang, o yaşlı şey izliyordu. Bu tür bir hata yapmalarına imkan yok."

Luo Wenzhou düşük bir tonla sordu: "Kanıtları ne?"

"Bir cep telefonu," Lang Qiao çabucak cevap verdi. "Bu son derece şüpheli. Ölünün, yani He Zhongyi'nin cep telefonu oda arkadaşı Ma Xiaowei'deydi. Resmi hikayeye göre yardımcı büroda vakadan sorumlu olan polisler dün akşam Ma Xiaowei'nin He Zhongyi'nin kaybettiğine benzer yeni bir telefon tutarken görüldüğüne dair bir rapor almışlar. Yardımcı büro anında onu sorgulama odasına çağırmış, ve sadece telefonu değil, üzerinde hem ölünün hem de Ma Xiaowei'nin parmak izlerini bulmuşlar."

Luo Wenzhou kaşlarını çattı.

Tao Ran sorunun kökünü bulmaya çalışıyormuş gibi soru sormaya devam etti: "Kim rapor etmiş? Rapor eden kişi Ma Xiaowei'nin tuttuğu telefonun He Zhongyi'ye ait olduğunu nasıl anlamış?"

"Cep telefonun yeni bir model olduğu ve markanın oldukça pahalı olduğu söylenildi. Bu arazide pek fazla insan kullanmıyor. Görünüşe bakılırsa He Zhongyi'ye bir akrabası tarafından verilmiş. Geri getirdiğinde buradaki herkes görmüş, bu yüzden çok derin bir etkisi var."

"Kim rapor etmiş ya da neden rapor etmiş, bunlar önemli deği. Wang Hongliang ve onun yoldaşları odaya zorla girip etrafı arasalar bile, onlar yine de var olmayan bir vaka raporcusu uyduruverebilirler." Luo Wenzhou elini salladı. "Sorunun püf noktası o cep telefonu. Kurbanın cep telefonuna sahip olması Ma Xiaowei'nin katil olduğu anlamına gelmez. Bunu su geçirmez kanıt olarak kullanmak mümkün değil. Ma Xiaowei söylememesi gereken başka bir şey kaçırdı mı? Birisi işkenceyle itiraf kopardı mı?"

"Doğru tahmin ettin," Lang Qiao bir hırsız gibi etrafa göz atıp kimsenin olmadığından emin olduktan sonra söyledi: "Ona işkence ettiklerini sanmıyorum, ancak o çocuk erkenden çalışmaya başlamak için yaşı hakkında yalan söylemiş. Dün akşam birisine onu araştırmasını söyledim. Kimlik kartında değişiklik yapılmış. Daha yeni 16 yaşına basmış. Bence dehşete düştüğünde itiraf etmiş. Ona telefona nasıl sahip olduğunu sordular: o birazcık tereddüt edip yerden aldığını söyledi."

"Ve olay yerinden almış," Luo Wenzhou başını salladı. "Sonrasında ne zaman aldığını sormuşlardır? Dokuzu çeyrek geçe, sesler duyduktan sonra alt kata bir göz atmaya giderken aldığını mı söyledi?"

Lang Qiao ellerini havaya kaldırdı.

Diğer görgü tanıklarının yer ve zamanla ilgili tamamlayıcı kanıtlar verdiği bir vakada, o, olay yerinde aynı zamanda bir telefon aldığını söyledi.

Katil kim?

Onu görmedim.

Luo Wenzhou'nun nutku tutulmuştu. O zorla çenesini ovdu: "Bu kadar dürüst bir "katil" görmeyeli yıllar olmuştu."

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 17, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Sessiz Okuma (默读/Mo Du) | BL çeviriWhere stories live. Discover now