Časť 12

113 8 2
                                    

"Waaau! Toto je riadny bejvák!" Lila sa nadchýnala nad naším prepychovým domom.

Previedla som ju po celom dome. Najviac sa jej páčilo domáce kino, herňa a posilňovňa. Ale úplne užasnutá zostala keď sme vkročili do voliéry. Voliéra bola domovom psov, mačiek, papagájov,  korytnačiek, hadov a zajacov. Všetci boli oddelení pletivom. Ale ich výbehy boli obrovské. Lila vbehla ku všetkým zvieratám.

"To je úžasné! Ja milujem zvieratá!"

Usmievala som sa od ucha k uchu, šťastná že sa u nás Lile páči. Zaviedla som ju do mojej izby. Cestou domov som už Ellu informovala o našom trvalom hosťovi. Zariadila, že mi do izby dali druhú posteľ  a druhú skriňu.

Lila sa vybalila a potom sme si šli pozrieť film do nášho kina. Lila si so sebou zobrala malého zajačika a Ell nám spravila sladký popcorn. POzerali sme LOL a Kyle práve spieval 'I won't let you go, now you know: I've been crazy for you all this time!' keď nám do toho vstúpila mama. Už som ju nevidela 2 mesiace. Ach mami.  Hodila som sa jej okolo krku, zaborila jej nos do vlasov a vdychovala jej vôňu.

"Zlatko, ahoj. Tak si mi chýbala! Ale prečo si tu tak skoro? Myslela som si, že tu budeš až o mesiac alebo tak dajako." hladkala ma po vlasoch a vtískala mi do nich malé božteky.

"Mami, potom ti to poviem. Teraz tu máme hosťa!" širokým gestom som ukázala na Lilu, ktorá bola zhypnotizovaná nádherným Kylom. Luskla som jej pred tvárou a ju myklo.

"Čo je čo je? Ahaaa, dobrý deň. Veľmi ma teší, ja som Lila Dew a Alice ma k vám pozvala na týždeň." široko sa na moju mamu usmiala.

Mamin pohľad preskakoval z Lily na mňa. Nakoniec sa obrátila na mňa:

"Alice, toto si mi kedy chcela povedať?" a vzápätí sa začala smiať na mojom vystrašenom výraze.

"Jasné, že tu môžeš zostať Lilka. A hneď ťa dakde pozvem! Teda vás obe. Karl nás pozval na večeru. Dnes. Teda už o 2 hodiny tam máme byť."

Zvýskla som od radosti. Karl Lagerfeld.  Milujem ho.

Lila len hľadela na moju mami z otvorenými ústami: "Ale ja nemám nič na seba."

Rozosmiala som sa: "Veď ja ti dačo požičiam."

Lila spustila akýsi oslavný tanček a my s mamou sme sa ku nej pridali.

_____________________________

S Lilou sme vošli do mojej kúpeľne a obe sme sa osprchovali a bleskovo aj zmyli hlavy. Keď sme si ich zabalili do turbanov a okolo seba obtočili ďalšie uteráky, vytiahli sme si tony make-upu.
Dali sme si na seba ľahučký púder, tiene na oči, linku a mascaru. Vysušili sme si vlasy, ja som si tie svoje natočila na kulme a Lila si ich zase vyžehlila.
Vbehli sme do šatníka a ja som si vybrala fialové lesklé šaty, čierne topánky s vybíjanými flitrami a čiernu kabelku. Zo šperkovnice som si vzala fialové ametysty do uší a náhrdelník s takým istým príveskom.
Lila sa na mňa pozrela so spýtavým pohľadom.

"Zober si čo chceš, Lila!" žmurkla som na ňu a išla som sa do izby obliecť, ešte som si z bielizníka vytiahla čiernu súpravu od VS.

Všetko som to na seba hodila a obzrela som sa že sa pozriem do zrkadla a v tom som uvidela Lilu.
Vyzerala nádherne! Mala krásne biele čipkované kokteilové šaty, topánky tej istej farby - plný podpätok s platformou čo ju zvýšilo asi o 10cm takže teraz bola tak akurát -, na krku biele veľké perly, to isté v uškách, v ruke biela kabelka so striebornou sponou a na perách jej pohrával hanblivý úsmev. Pozerala sa do zeme a ja som musela uznanlivo zapískať.
Pribehla som ku nej, pozdvihla ju za bradu takže sa na mňa musela pozrieť.

"Si prenádherná!"

"Aj ty! Poďme, nech na nás tvoja mamina nečaká!" ešte sme sa obzreli v zrkadle, dali si rúž a vybehli z izby.

Mama bola tiež dokonalá. Mala čierne šaty, vo vlasoch čiernu diamantovú čelenku, čierne ihličky a na moje prekvapenie - "Ó, mami!!" - mala čierny rúž na perách!

Mama sa začervenala a potiahla nás do výťahu do podzemných garáží. Nasadli sme do čierneho SUV a vybehli sme z parkovacieho miesta.
_____________________________

Večera vám chutí, Paulin?" Karl sa spoza čiernych okuliarov dobrosrdečne pozrel a usmial na mamu.

"Áno Karl, ten kaviár je vynikajúci." a na dôvažok si ešte dala.

Večera prebiehala skvele. Lila mala najprv trochu problém s príborom, no keď som jej však všetko pošepky vysvetlila, bola v stolovaní majster. Naviac si s Karlom veľmi rozumela. Vysvitlo, že Lila navrhuje vlastné oblečenie. Karl jej navrhol - na Lilinu obróvsku radosť - že keď prídeme nabudúce, rád si to pozrie. Aj keď som zažila už veľa večerí s Karlom, atmosféra pri tejto mi prišla niečím výnimočná. 

Hneď ako som si to pomyslela, Karl spustil: "Viete, Paulin. Chcel by som vám dať jednu ponuku. Teda skôr vašej dcére." obrátil sa na mňa a veľavýznamne na mňa pozrel.

Ja som od samého vzrušenia nedýchala.

"Vieš, Alice. Nechcela by si ísť predvádzať najnovšiu Chanel kolekciu do Berlína?"

Zvýskla som a asi tisíc krát prikývla.

"A mohla by tam s tebou ísť aj tvoja priateľka, aspoň by sa stretla so všetkými stajlistmi a vizážistmi a aj ďalšími návrhármi a novinármi."

Pozreli sme sa navzájom na seba s Lilou, chytili sme sa za ruky a výskali sme si do ksichtu.

'Najlepší deň môjho života!!'

GAUDIUMWhere stories live. Discover now