capitolul 2

192 22 3
                                    

    niciodată nu am fost populară la liceu. adică, nu mă înțelegi greșit, nu am fost fata aia care nu vorbea cu nimeni, stătea singură în băncile jegoase din laboratorul de biologie, sau aia pe care toți profesorii o dau model. nu. în niciun caz. e o mare diferență între a fi nepopulară și a nu fi populară.

    am o amică. una, dar face cât 10. măcar la prieteni am gusturi.

    imediat ce intru pe poarta mare a liceului, o văd fumând o țigară sprijinindu-și piciorul de perete. nu mă observă, pentru că e ocupată cu ce face de obicei. visează. la propriu. are ochii închiși și căștile-n urechi. îi place să trăiască o viață dublă, care are loc doar în mintea ei. o înțeleg oarecum.

    -și ia zi, ți-ai gasit sufletul pereche? o întreb eu, ironic, logic.

    deschide ochii tulburată. părul brunet îi vine în față din cauza vântului puternic. îi intră-n gură. scuipă puternic ca să-l dea la o parte. uneori îmi pare bine că-s prietena ei, dar în momentul în care băiatul stropit de balele ei își întoarce privirea dezgustat, sigur nu mai simt asta.

    liv nici nu observă privirea băiatului. se întoarce spre mine.

    -neața și ție.

    își închide ochii din nou și se preface că nu știe că stau în fața ei.

    -presupun că în visele tale nu există vântul?

    deschide ochii, și, imediat după, și-i rotește.

    -da, și nici oameni enervanți ca tine.

    îi zâmbesc mândră de mine si o iau de mână. o trag spre liceu și-i zic:

    -ia ghici ce-am făcut.

    -prea devreme pentru gânduri erotice.

    -i-am zis maică-mii că-s lesbi.

    se întoarce să mă privească. după ce își dă seama că vorbesc serios, îi apare o expresie care-mi arată că-i bucuroasă pentru mine.

    -bravo, iubi. bravissimo. acum pasul 2: găsește-ți iubită. sau ai facut-o degeaba?

    îi explic cum stă faza și nu pare deloc surprinsă.

    -ăsta e singuru' lucru care nu-mi place la tine. ce căcat, nu mai ai 12 ani! cui îi pasă de ce spun părinții? viața-i scurtă!

    așa că hotărăsc să o ascult. nu în totalitate, totuși. nu îmi caut iubită, că dacă caut mai mult dispar din calea mea. aștept. și dacă mă îndrăgostesc, o să fac ce-mi zice inima. adică n-o să ascult de mama.

****

    mă bucur mult mult că n-am doar 1 vizualizare!! mersi că citiți și că vi se par interesante ideile mele:)) like, comm, share mersi mult:3

Cam diferită da' naWhere stories live. Discover now