capitolul 1

221 16 0
                                    


    poate că vi se pare că homosexualitatea nu înseamnă doar "aoleu sunt gay si tre' să-i spun lu' tata. să vezi ce scatoalfă îmi trage". ei bine, vă înșelați. cel puțin așa e în cazul meu. după cei 16 ani de bullying continuu la liceu, am ajuns să nu-mi mai pese de toate rahaturile scoase pe gură de lume. iar de viață amoroasă nici nu mai pomenesc: mama nu a avut tocmai reacția perfectă. hai să vă povestesc.

    așteptam frumos în sufragerie să vină mama de la muncă. de obicei venea mai devreme, dar nu eram atât de nerăbdătoare. cred că se înțelege de ce. "poate o fi leșinat când a citit", mi-am zis. începeam să devin din ce în ce mai stresată, că până la urmă e maică-mea, așa că am sunat-o:

    -unde ești? întreb eu imediat ce îmi acceptă apelul. sper că nu îmi aude frica in voce.

    -acum vin spre casă... alessia, ți-am zis să nu mai te prefaci de-a poștașul. nu mai ai 10 ani și eu nu mai am 35 ca să mă fac că nu-ți recunosc scrisul de la o poștă! doar eu te-am ajutat să treci toate examenele...

    aud cum deschide cutiuța poștala și prin telefon, dar și în viața reală. doamne, nu-mi pasă dacă-i iad sau rai, dar te rog ajută-mă acum!
își drege vocea și începe să citească pe o voce pițigăiată:

    -mamă, îmi plac fetele.

    aud și simt cum i se taie răsuflarea. aș vrea să-i vad reacția față-n față, dar nu vreau să ies in curte pentru că încă nu s-a spalat pe mâini și dacă-mi trage una e posibil să-mi facă coșuri.
continuă să citească în gând (o cunosc), iar când o termină a patra oară, își ridică privirea. sunt în fața ei. și, știu, v-am mințit. nu o cunosc atât de bine.

    -pune bagajele înapoi. nu te dau afară din casă.

    dar ea pe mine da.

    -n-ai voie cu iubită pân' la 18 ani. de atunci, faci ce vrei. nu-ți permit să mă faci de rușine acum.

    e mai bine decat mă așteptam. ochii negri i se umezesc un pic, dar în următoarea secundă revin la normal.

    -tot copilul meu rămâi.

    sper că v-am lamurit acum.

****

    like, comm, share <3

Cam diferită da' naWhere stories live. Discover now