28. Bölüm

109 12 0
                                    

Merhaba Arkadaşlar. Sizi seviyorum. İyi okumalar.

............

ÇAĞLADAN

Ekin göğsüne başımı koydum. Saat tam on bir olunca su içme bahanesiyle yataktan çıktım. Koridorda diğer kızlarda bekliyordu. Berat gelip bize beyaz çarşafları verince hemen üstümüze örttük. İki deliğide gözümün önüne getirdim.üstünede kırmızı boyalarla kan yaptık. Herkes kendi odalarına gitti. Sessizce odaya geçtim. Ekin hala gözleri kapalıydı. Yalandan bana bir şey olmuş gibi kendi sesimle çığlık attım. Ekin yataktan uçtu. Gerçekten uçtu. Yere yapıştı. Ben rolüme girdim.
-sen niye beni çağırdın.
Dediğimde bana baktı. Birden geri geri gitti. Korkmuştu.
-ben ben seni çağırmadım.
-peki ruhu kim çağırdı?
-ben ben şakasına yapmıştım.
-bende sana şaka yapacağım.
Diyip kahkaha attım. Bağırıp hemen odadan çıktı. Hala gülüyordum. Hemen koridora çıktım. Diğer erkeklerde ekine yardım ettiği için onlarda selingil yapıyordu. Koridorda kafatası vardı.onu gören bağırdı. Aşağıya indiler. Aşağıdada korkuluklar koymuştuk. Onu görende bağırıp yukarı çıktı. Kafatası yine oradaydı. Kafatasına bağladığım ipi hemen çektim. Kafatasının suratı onlara dönünce hepsi birlikte odaya girdiler. Odanın kapısını kilitlediler ama bilmiyorlardıki biz onların oraya gireceğini düşünüp ben hariç diğerleri orada bekliyordu. Selingili görünce bağırıp bir daha odadan çıktılar. Hepsi aşağı indi. Korkulukları görünce bahçeye doğru koştular. Bahçenin önğnde yerde yatan korkuluğun ipini selin çekince korkuluk birden havaya kalkıp önlerine çıktı. Bağırıp bahçeye kaçtılar. Biz hala gülüyorduk. Üstümüzdeki bezleri çıkarıp bahçeye çıktık. Hala gülüyorduk. Ekingil bizi kucağına alıp götürmeye çalıştı. Biz hala gülüyoruz.
Sonra güldüğümüzü farkedip durdular.
Bizim şaka yaptığımızı anladıklarında durdular. Bizi yere indirip açıklama beklediler. Tabiki bir şey demedik.

EKİNDEN
Yataklara gittik. Biraz durduktan sonra çağla su içmek için gitti. Biraz sonra kapı açıldı. Çağladır diye gözlerimi açmadım. Birden çağlanın bağırışını duyunca yataktan fırladım. Yere düştüm. Kalktım ki baktım bir tane kişi konuşuyordu.
-sen niye beni çağırdın.
Dediğinde bana baktı. Birden geri geri gittim.
-ben ben seni çağırmadım.
Niye kekeledim ya. Aslındaa kim beyaz çarşaflı biri ve üstünde kan olandan korkmaz ki helede bu bir ruh olsa.
-peki ruhu kim çağırdı?
-ben ben şakasına yapmıştım.
-bende sana şaka yapacağım.
Diyip kahkaha attı. Bağırıp hemen odadan çıktım. Hala gülme sesi geliyordu. Hemen koridora çıktım. Koridorda kafatası vardı.onu görüp bağırdım çünkü birden karşıma çıktı. Aşağıya indik. Aşağıdada korkuluklar vardı. Onu görende bağırıp yukarı çıktı tabi bende çıktım. Kafatası yine oradaydı. Kafatası birden bize dönünce bağırdık. Kafatasının suratı bize dönünce hepimiz birlikte odaya girdik. Odanın kapısını kilitledik tam kurtulduk demiştik ki arkamızda olan üç kanlı ruhu gördük. Hemen odadan kaçtık. Hepimiz aşağı indik. Bir daha korkulukları görünce bahçeye doğru koştuk. Bahçenin önüne gelmiştikki. Yerde yatan bir korkuluk ayağa kalktı. Bağırıp bahçeye kaçtık.
Arkamızda duran çağlalar gülüyordu. Şoktatırlar diyip kucağımıza alıp götürüyorduk. Hala susmayınca bunların şaka yaptığını anladık. Çağlayı yere fırlatırdımda kıyamam ben ona o yüzden yavaşça indirdik. Bir açıklama bekledik ama vermediler.
Sonra salona geçtik. Her şeyi anlattılar. Neymiş şaka öyle değil böyle olurmuş. Sonra odalara gidip uyumak için etrafı topladık. Çağla başını göğsüme koyup yattı. Birtanem yaaa.

ÇAĞLADAN

Sabah uyandığımda başım hala ekinin göğsündeydi. Ekin daha uyanmamıştı. Kesin akşam uyuyamadı. Geç yattı. Kıyamam sana ben. Ekini izşemeye başladım. Gerçekten bir insan bu kadar güzel olabilir mi? Ekini kokusunu içime çektim. Birden aklıma ekinle okulda ki ilk günden ekinin baloda ki kızla öpüştüğü güne kadar her şey aklıma geldi. Ekin bunu bana nasıl yapardı? Peki ya diğerleri bunu bilirken neden beni ekinle birlikte olmamı istediler? Özelliklede ayaz. O benim ikizimdi. İnsan ikizine böyle bir şey yapar mı?
Hemen yataktan kalkıp evin çatı katına çıktım. Berattan çatı katının anahtarını istemiştim ama kimseye dememesini de tembihlemiştim. Her yerde eşya vardı ama sıkıntı yoktu. Tek kalmak istiyordum. Kapıyıda kilitleyip içerideki bir sandelyeye oturdum.

EKİNDEN
Sabah kalktığımda çağla yoktu. Çağla su içmeye yada tuvalete gitmiştir. Biraz daha bekledim ama gelmedi. Merak ettiğim için tuvaletlere baktım ama yoktu. Mutfağa gittim yoktu. Bahçeye baktım oradada yoktu. Hemen ayazgilin odasına gittim. Kapıyı kıracak kadar çaldım. En sonunda açtıklarında ikisininde gözleri yarı açıktı.
-çabuk kalkın, çağla yok.
Dedim ikisi birlikte ne diye bağırdılar.
-ne bağırıyor sunuz? Bağıracağınıza kalkın arayın.
İkiside tamam diyip odaya gittiler o sıra bende diğerlerini çağırmaya gittim. Diğerlerininde gözleri yarı açıkken çağla kayıp diyince gözleri fal taşı gibi açıldı.
Her yeri aradık ama bulamadık. En son çatı katı vardı. Çatıya hep birlikte çıktık. Çatı kilitliydi. Ben
-güzelim aç kapıyı hadi,
Dedim hiç bir şey demedi sonra tek kalmak istiyorum dedi.
-hadi çağla çık lütfen
Ayaz dedi ama yine çıkmadı.
-tamam çağla bir tek ben gelicem diğerlerini yollıyacağım olur mu?
Selin dedi.
Birden kilit sesi duyuldu. Peşinden kapı açıldı çağla ağlıyordu. Tam yanına gidicektim elini kaldırdı.
-bir tek selin
Dedi. Selin hemen içeri girdi. Sonra kapı kapandı ve kilit kapandı.

SELİNDEN

Her yeri aradık ama bulamadık. En son çatı katı vardı. Çatıya hep birlikte çıktık. Çatı kilitliydi. Ekin
-güzelim aç kapıyı hadi,
Dedi. Çağla hiç bir şey demedi sonra tek kalmak istiyorum dedi.
-hadi çağla çık lütfen
Ayaz dedi ama yine çıkmadı.
-tamam çağla bir tek ben gelicem diğerlerini yollıyacağım olur mu?
Ben dedim.
Birden kilit sesi duyuldu. Peşinden kapı açıldı çağla ağlıyordu. Ekin tam yanına gidicekti elini kaldırdı.
-bir tek selin
Dedi. Bende hemen içeri girdim. Sonra çağla kapıyı kapattı. ve kilidi kapatı.
-çağla ne oldu?
-ekin
Dedi başka bir şey demedi. Kesin geçmişi hatırladı. Ben dedim hafızası gelirse ekini yanlış anlayıp konuşmayacak ve bizde ona yardım ettiğimiz için bizle de konuşmayacak ama dinlemediler ki se karışma selin. Alın size karışmadım.
-çağla sen geçmişi mi hatırladın?
Başını salladı.
-ayy birtanem sen yanlış anladın.
Dedim ve sarıldım. O da bana sarıldı ama bir şey demedi.
-nasıl yanlış anlıyım öpüşmüşler fotoğrafları vardı.
Dedi.
- ekin onu öpmemiş kız onu öpmüş ki sizi komploya getirsin.
Sustu. Herşeyi anlattım.Sonra bana ciddi misin?
Dedi , evet diye cevapladım. Sonra biraz daha sakinleşti. Sonra kapının kilidini açtı. Diğerleri dışarıda bekliyordu.
Çağla gidip ekine sarıldı. Özür diledi ama ekin asıl ben özür dilerim dedi. İşte sevgili muhabbetleri yok sen kapa yok sen kapa felan filan. Sonra hep birlilte aşağı indik.
Kahvaltımızı filan yapıp eşyalarımızı topladık. Sonuçta akşam gideceğiz. Eşyaları toplamak da bitince salonda monaply , kızma birader ve kule devirmece oynadık. Akşam olmuştu.
Odalara çıkıp bavulları aldık. Otobüsü bekledik. Çağlayla ekin barışmışlardı. Hala eskisi gibi birbirlerini seviyorlardı. Ahh çağla şimdi benim gelinim mi oluyordu?
Yani evlenirlerse bizim ailenin gelini oluyordu.
Bende ayazla evlenirsem benim görümcem oluyordu. Hemde kankam.
Otobüs gelince otobüse bindik. Okula vardık. Odalarımıza geçtik. Odalarda valizleri yerleştirdikten sonra yatmak için uzandık. Ayazı düşünerek yattım. Belki ayazı görürdüm.

...........

Merhaba Arkadaşlar. Nasılsınız? Bir dahaki bölümde görüşürüz.

Melez İkizler Where stories live. Discover now