24. Bölüm

151 13 0
                                    

Merhaba arkadaşlar. Sizi çok seviyorum ve iyi okumalar.

...........

Beni ayaz tuttu. Yani ayaz vurulmamıştı. Ekin mi vurulmuştu.
"Ekin" dediğim sıra ekin yorgun bir şekilde "buradayım güzelim" dedi.
Demek ki ekin de vurulmuştu ama hayatı tehlikesi olan bir yerinden değil. Peki ikinci kurşun kime gitmişti. Ben , ekin ve biri daha vuruldu. Acaba ekin iki kere mi vuruldu?
Yada bir kurşun boşamı gitti.
Peki buğraya ne oldu?
Yoksa o mu vuruldu. Vurulduysa kim vurdu. Doktor" sakin olmaya çalışın" dedi. Birden etrafım tamamen karanlıklaştı. Etrafa baktığımda bir tane adam ve kadın vardı. Ortasında iki bebek vardı. Acaba bunlar ben ve ayaz mıydı?
Yoksa başka biri mi?
Hiç bir fikrim yoktu. Doktor "Elif Hanım beni duyuyorsanız lütfen bilincinizi açık tutmaya çalışın ve sakin olmaya çalışın" dedi. Sonra bir şey kulağıma doğru yaklaştı."sakin ol güzelim bak biz buradayız." ekin dedi.
Doktor "kalbi durmak üzere" dedi ve ben bilincim tamamen gitti.

AYAZDAN
Şuan çağla kalbi durmak üzere ve ben bir şey yapamıyorum. Ekin desem kolundan vuruldu. Buğra malını arkadan yüzü maskeli biri vurdu ama kim olduğunu göremedim. Her kim vurduysa teşekkür ederim.
Keşke çağlanın yerine ben vurulsaydım. Bilincim üzüntüden kapanıyor gibi oluyor ama sonra geri geliyordu. Doktor "kalbi durdu" diyince hemen ayağa kalktım ve o üzüntüyle bilincim kapanıp yere düştüm.

EKİNDEN
Benim önüme niye atlıyorsun çağla?
Senin yerine ben olsaydım.

Doktor "kalbi durdu" diyince hemen ayağa kalktım. Ayazda benle birlikte ayağa kalktı ama kalkmasıyla düşüp bayılması bir oldu. Ayazı yerden alıp koltuğa oturttum.

Ben ne yapıcaktım?
Çağlasız ne yapıcaktım. Her şey benim suçum ben olmasaydım çağla önüme atlamıyacaktı ve vurulmayacaktı. Doktor" kalbi atmaya başladı " diyince dünyalar benim oldu. Hayatımda beni ağlatan ilk kişi sanırım çağla oldu. Daha önce hiç ağlamamıştım.
Çağlaya doğru eğildim. Çağla sakın beni bırakma dedim. Beni duyacağını biliyordum. Duyarsa diye birde şunu ekledim. Ben sensiz yaşayamam lütfen iyileş dedim. Lütfen ona bir şey olmasın.
Onsuz hayat bana zulüm olur. Hayatımda bu kadar bağlandığım hiç bir kız olmamıştı. Aslında ondan başka bağlandığım insan yoktu orası ayrı bir konu.
Çağlayı hastaneye götürdüler. Acil ameliyata götürdüler.
Ayaz ise serum takılıp odaya yatırıldı. Hala baygın durumda.
Ben ise ondan farklı bir yanım yok. Ayık mıyım değil miyim belli değil.
Selin bana kaç kere gel sanada serum takalım desede takmadım. Çağla benim yüzümden vurulmuştu. Ameliyat haneden bir tane doktor çıktı. Ne oldu desek de cevap vermedi. O doktor beş dakika sonra elinde eşyalarla geri geldi.
Ne olduğunu göremedim ama merak da etmiyorum. Çağla iyileşsin ama ne oluyorsa olsun. 4 sattir amelyat hanedeydi. Sonra çağlanın doktoru çıktı. Hepimiz onun yanında toplandık.
-nasıl? İyi mi? İyileşecek mi?
-tamam sakin olun anlatıcam. Amelyat biraz zor geçti. Kurşun kalbinin tam altında olduğu için. Birazdan yoğun bakıma alıcaz ama ne zaman uyanır bilemeyiz.
-nanasıl bilemeyiz?
-şöyle kaç gün içinde kalkar bilemeyiz belki 1 gün belki 3 ay ama kalkar. Bu konuda içiniz rahat olsun da

Diyip sustu ne da sı
-da
Diye tekrar ettim devamını öğrenmek için.
-uyandığında bazı sıkıntılar olabilir ama kesin değil.
Uyandığında bazı sıkıntılar olabilir derken
-ne gibi sıkıntılar acaba
- geçicihafıza kaybı, kalıcı hafıza kaybı, geçici felç veya kalıcı felç gibi şeyler
Hafıza kaybımı, lütfen öyle şeyler olmasın lütfen. Arkadan gelen sesle arkaya baktım.
-ne diyorsun sen lan
Ayaz bağıra bağıra doktorun yakasına yapışmıştı. Selin ayazı sakinleştirmeye çalışıyordu.
-sakin ol ayaz
Ayaz selinin sesini duyunca sakinleşmeye başladı.
-ne diyor bu selin ne felci, ne hafıza kaybısı ya
Sesi çok üzgün çıkmıştı. Canı çok yanıyordu. Bizimde yanıyor.
-tamam sakin ol iyileşecek bir şey olmayacak
Evet bir şey olmasın lütfen. Selinin cümleleri ayazı nasıl sakinleştiriyorsa beni o kadar canlı tutuyordu. Ayaz doktorun yakasından ellerini çekti. Doktor bir daha konuşmuştu.
-size dedim kesin değil olmayabilirde.
Diyip gitti. Selin , ayaz serumu çıkardığı için bir daha taktıralım diye ikna etmeye çalışıyordu ama ayaz kabul etmedi.
Çağla odaya yatırıldı. Birden buğrayı vuran adamı köşede maskeli bir şekilde durduğunu gördüm. Bize bakıyordu. Benim baktığımı görünce hemen uzaklaştı. Bende peşinden gittim. Adamı depoya kadar takip ettim.
Adamı kolundan yakaladım. Adam bana ne olur maskeyi açma bakışları atıyordu ama açıcaktım. Maskeyi tutup çektim. Gördüğüm tanıdık yüzle şok oldum. Neden böyle bir şey yapmıştı bu adam.

..........

Merhaba sizce kim tabikidw bir dahaki bölümde görürsünüz. Sizi seviyorum. Görüşmek üzere.

Melez İkizler Where stories live. Discover now