7.

702 42 0
                                    

Prešlo pár dní kedy Louis debatoval s Liamom všetko čo sa týkalo mladého Harryho. Harry s jeho kamarátmi to brali naopak. Namiesto rozhovorov a premyslenia si celej situácie sa rozhodli užívať si. Chodili vonku, každú noc spali všetci traja u jedného z nich a robili nespočetné množstvo blbostí. Harry sa bavil a nemyslel na čas, ktorý sa rýchlo krátil a tým pádom sa dátum jeho odchodu približoval. Chceli, aby si Harry naplno užil svoj starý život, kým ešte môže. Harry cítil, že toto bola konečná rozlúčka s jeho starým životom. Cítil, že už sa nikdy nevráti do starých koľají a už viac nič nebude ako predtým. Ale snažil sa to ignorovať, predsa len, s Niallom a Zaynom bude chodiť do školy stále, stále budú kamaráti. Nemôžu mu zakázať stretávať sa s jeho rodinou. Toto všetko ho upokojovalo, že niekoľko vecí bude stále rovnakých. Len zmení bydlisko, okolo neho budú stále rovnakí ľudia. Ale sám dobre vedel, že takýmito myšlienkami len klamal samého seba.

Louis sa snažil všetko pripraviť, chcel si splniť svoju úlohu dobre. Jeho úlohou bolo postarať sa o toho kučeravého anjela, a tak sa toho teda chopil a s Liamovou pomocou vybavil veľa vecí a dokonca Harrymu zariadil v jeho dome vlastnú izbu. Vedel, že by ani jeden nebol úplne v pokoji, ak by hneď od začiatku spávali v jednej posteli. Ale Harry by na tom bol o niečo horšie. Dozvedel sa, že Harry celkom rád číta, a tak nakúpil niekoľko kníh ktoré mu uložil do poličky v jeho izbe. Časom by ho presťahoval do svojej spálne, ale na začiatok si povedal, že by Harry možno ocenil ak by mal vlastný priestor.

Prišiel deň pred Harryho šestnástymi narodeninami. Pre Louisa to znamenalo ešte posledný čas na doladenie nejakých detailov a posledné úpravy Harryho novej izby. Naopak pre Harryho to znamenalo ťažké balenie si svojich vecí a prípravy na ich nočnú výpravu do klubu. Jeho izba vyzerala tak prázdne, keď boli jeho všetky veci naskladané v krabiciach a kufroch dole v chodbe. Nechal si tam len oblečenie ktoré si plánoval obliecť večer, nejaké hygienické potreby a oblečenie na zajtrajšie ráno. V teplákoch a veľkom tričku zišiel schody na dolné poschodie, jeho pohľad sa hneď zabodol na jeho niekoľko zbalených vecí. Od ľaku až podskočil, keď ho jeho staršia sestra objala. Nevšimol si ju a nečakal, že sa tam objaví. ,,Hazza zlatíčko ja ťa nepustím" zamrmlala mu Gemma do ramena. ,,Gem, aj tak sem budem chodiť často. Viem kde mám domov a vždy sa sem vrátim. Nemôžu mi zakázať stretávať sa s vami." odpovedal svojej staršej sestre Harry. ,,U nich nikdy nevieš...Bože Harry si tak statočný. Verím, že to tam zvládneš, viem to." Harry zacítil na svojom šedom tričku teplé slzy svojej sestry. ,,Neplač Gemma" otočil sa k nej a pohladil ju po jej bledom líci. ,,Bude to dobré" tuho ju Harry objal. ,,Ja viem, ty to zvládneš a ešte im aj ukážeš čo to znamená volať sa Styles" zasmiala sa a utrela si svoje slzy. Harry s úsmevom prikývol a znova Gemmu objal.

Harry prešiel do kuchyne kde našiel svoju mamu. Bola značne rozrušená a nesvoja. Harry sa ani nečudoval, jej najmladšie dieťa sa o niekoľko hodín malo odsťahovať. ,,Mami?" povedal Harry jemne. Anne nadskočila a otočila sa na svojho syna. Harry si všimol slzy stekajúce po lícach svojej matky a ihneď ju vtiahol do silného objatia. ,,Môj malý chlapček, ako to tu bez teba zvládneme?" šepkala do vlasov svojho syna. ,,Zvládnete, neboj. Skôr ako to ja zvládnem bez vás?" povedal smutne. ,,Harry, teraz budeš bývať u pána Tomlinsona, možno to bude nakoniec ešte aj fajn, hm? Neboj sa ty ničoho, dobre vieš, že tu máš dvere vždy otvorené, nech sa deje čokoľvek. Tu si vždy vítaný za akýchkoľvek podmienok. Keď sa budeš cítiť zle, pamätaj že ťa tu budeme čakať a vždy sem môžeš prísť." Harry musel potlačiť pár sĺz ktoré si chceli vybojovať cestičku dolu jeho líčkami. ,,Ja viem mami, nakoniec tu ešte budem častejšie než u neho" zasmial sa a jeho zelené očká zažiarili. ,,Ľúbim ťa, môj maličký chlapček" povedala Anne a stisla svojho syna v svojej náruči ešte pevnejšie. ,,Mami aj ja ťa ľúbim, ale už nie som malý chlapec" zasmial sa a jeho slzy si svojpomocne našli cestu von z jeho smaragdov.

~~~

,,Louis! Čo toto?" zakričal na svojho kamaráta Liam. Práve nakupovali Harrymu nejaké oblečenie. Kúpili pár kúskov ktoré by sa podľa nich mohli hodiť, teda nejaké košele a spoločenskejšie veci, a teraz sa snažili odhadnúť Harryho štýl oblečenia, ktoré bežne nosieval. Úprimne, nemali to jednoduché, nemali ani len poňatia čo mladý kučeravec mohol bežne nosiť. ,,To tričko by na ňom vyzeralo akoby Harry práve vyšiel z pekla pretože ho diabol poslal na tajnú misiu získať nové zlé duše" odpovedal Louis úprimne. Liam pretočil očami a hľadal ďalej. Liam si z toho vyvodil, že ak bude mať Harry emo vkus, alebo ako heavymetalista, Louisovi sa to páčiť rozhodne nebude. Popritom sám Louis sa za starých čias obliekal ako veľký rocker a drsňák. Podľa názoru bruneta s modrými očami bol Harry až moc krehký aby nosil také veci. Nevedel si predstaviť takého anjela s riflami na ktorých sa nachádzala výrazná reťaz.

Liam ukázal sa hnedý károvaný sveter, už nevedel čo by sa Louisovi mohlo páčiť a začínal byť zúfalý. ,,Liam, to že z neho nechcem černokňažníka neznamená že ho budem obliekať ako šprta" odvetil Louis jednoducho. ,,Vzdávam to" zdvihol ruky do vzduchu a sadol si na gauč ktorý sa nachádzal na konci uličky s chlapčenským oblečením. Louis si povzdychol a ukázal svojmu kamarátovi niekoľko tričiek s potlačou. ,,Nemáš ani jeho instagram? Možno tam bude mať nejaké fotky kde mu bude vidno aj to, čo má oblečené." spýtal sa Liam. ,,Ehm, nemám ale keďže viem ako sa volá a vyzerá, nájdeme ho." usmial sa Louis.

Po pár minútach si už prezerali Harryho profil, Liam uznal, že ten chlapec je nehorázne krásny. Síce mu na fotkách bolo vidno väčšinou len kúsok trička, aj tak mali nejakú predstavu. Nakúpili ešte nejaké tmavé jeansy a niekoľko voľných tričiek. Predsa len Harry si pravdepodobne prinesie svoje oblečenie a Louis Harryho plánoval zobrať ešte na ďalšie nákupy a potrebovali, aby sa to všetko zmestilo do jeho skrine.

Forced to be yours /Larry Stylinson/Where stories live. Discover now