1.

1.5K 50 1
                                    

,,Harryyyyyy!" vykríkol Harryho blonďavý najlepší kamarát Niall. Harry akurát vchádzal do budovy školy keď započul hlas svojho írskeho najlepšieho priateľa. ,,Ahoj Niall" povedal s úsmevom. ,,Neuveríš ale zase som nestíhal" dostal zo seba zadychčaný blondiak. Pre Nialla bolo typické, že všade meškal. Väčšinou to bolo kvôli tomu, že sa ráno nevedel dostať od raňajok. ,,Vieš, čo je za týždeň?" zaspieval Niall. ,,Ani mi to nepripomínaj" odvetil kučeravec. ,,Konečne budeš mať šestnásť Harry, spravíme párty čo povieš?" vykríkol nadšene nižší Ír. Zeleno-oký princ sa zasmial a pokračoval v ceste do školy. Samozrejme sa na svoje narodeniny tešil, ale už niekoľko týždňov mal pocit, že sa jeho šestnástymi narodeninami niečo pokazí, a stále nevedel čo. Všetko vyzeralo byť v najväčšom poriadku, ale ten hnusný pocit stále nechcel odísť.

,,Čo keby som objednal pizzu a aj so Zaynom budeme pozerať filmy?" navrhol mladší Harry. Zayn bol ich ďalší kamarát. Oni traja sa poznali od detstva a teraz spolu chodili do školy. Niall aj Zayn už dávno mali svoju šestnástku za sebou, len to kučeravé zlatíčko to iba čakalo, a to už za týždeň. ,,Ako za starých dobrých čias?" spýtal sa ich čierno-vlasý kamarát ktorý sa k nim pripojil niekde medzi skrinkami a učebňou biológie. ,,Presne" povedal jednoducho kučeravý chlapec a otočil sa na Nialla. ,,Koľko toho jedla tam presne bude?" spýtal sa uvažujúc, ale Harry aj Zayn už dávno vedeli, že vyhrali a namiesto veľkej párty budú mať kľudný večer, ako kedysi. ,,Koľko len budeš chcieť Nini" zasmial sa Harry. ,,To by som nehovoril Harry, dobre vieš že toto stvorenie toho zje viac než my dvaja dokopy" povedal so smiechom Zayn. Niall sa na oko urazil a nafúkol svoje ružové líčka. Ale moc dlho mu to nevydržalo pretože sa ako vždy začal nekontrolovateľne smiať.

,,Harry? Zlatko poď sem prosím ťa" oslovila Harryho mama svojho syna keď prišiel zo školy. ,,Ahoj, čo potrebuješ?" nechápavo sa spýtal. Nestávalo sa moc často, že by s ním jeho matka chcela len tak o niečom hovoriť. Vyzeralo to na vážnu vec, a to na tom Harrymu moc nesedelo. ,,Vieš, o chvíľu máš šestnásť a-" nedokončila nízka brunetka pretože bola prerušená svojím synom. ,,Mami ja viem, a nechcem žiadnu oslavu. Rodinu kľudne pozvi ale čo sa týka kamarátov, už som sa o tom rozprával s Niallom a so Zaynom. Budeme tu pozerať filmy, prespia tu, Niall nám vyje celú chladničku a bude to zábava. Ako kedysi. Viem, že tebe sa páčilo keď som si sem pozval veľa ľudí a bavil som sa s viac ľuďmi ako s nimi dvomi, ale viac si užijem pokojný večer s mojimi najlepšími kamarátmi ako s kopou ľudí ktorí o mne skoro nič nevedia." dopovedal Harry svoj monológ a svoje zelené očká upriamil na ženu pred ním. Harryho mame sa páčilo, keď sa jej syn pohyboval vo väčšej skupine ľudí. Ona sama vedela, aké to je cítiť sa opustene. Pre niektorých ľudí bola samota najväčší nepriateľ, no aj keď si to nechcela priznať, jej syn bol radšej v spoločnosti jeho pár kamarátov. Dokonca sa mu páčilo, aj keď sa niekde zavrel a čítal si. Bol to pre neho ako relax. Upokojoval ho ten pokoj a ticho vôkol jeho tela.

,,Harry, ja som chcela hovoriť o inej veci. A samozrejme, že ak chceš oslavovať len so Zaynom a Niallom, nevidím v tom žiaden problém. Ale to sa netýka rodiny, tvoja babička by ma dala upáliť keby vynecháme jedinú oslavu narodenín jej sladkého vnúčika." zasmiala sa a naznačila svojmu synovi nech si k nej sadne. Harry sa s úsmevom usadil na gauč a nechal sa objímať svojou mamou.

Harry cítil, že jeho mama nie je úplne v pokoji. Chvela sa a pôsobila nervózne. ,,A čo si mi chcela povedať?" spýtal sa zeleno-oký chlapec. ,,Ja-no Harry, ach...vieš je ťažké ti to povedať, ale musím." Harry sa odtiahol a povzbudzujúco pozrel do modrých očí svojej matky. ,,Mami no tak, čo sa deje?" spýtal sa. Anne, Harryho mama, sa zapozerala do zelených očiek svojho syna. Pri pohľade na nevinné veselé očká svojho najmladšieho dieťaťa jej trhalo srdce. Dobre vedela, že mladému Harrymu sa nebude páčiť informácia, ktorú mu už musí oznámiť, ale nemala na výber.

Vedela to už nejakú dobu, aj so svojim manželom sa snažili prehovoriť Tomlinsonovcov, nech od zmluvy upustia. Snažili sa nájsť nejaké riešenie. Harry bol zasnený a videl život až moc ružovo. Veril, že všetci ľudia sú dobrí a že každý má svoj šťastný koniec. Predstavoval si rozprávkový život, kde nájde lásku svojho života, budú sa ľúbiť a všetko bude dokonalé. Anne vedela, že Harry to nebude chcieť prijať. Vedela, že mu to možno zlomí srdce, ale už s tým nešlo nič robiť.

Napadla im aj možnosť, že by rodinu Tomlinsonových podplatili, lenže oni boli jedna z najbohatších rodín zeme. Každému v Británií bolo meno Tomlinson známe, vlastnili niekoľko veľkých firiem a ich majetok bol až nadmerne veľký. Nosili len drahé značkové oblečenie, mohli si dovoliť čokoľvek a vlastnili niekoľko domov a vil. Stylesovci boli na tom o trochu inak. Vlastnili malé kvetinárstvo a žili ako obyčajná priemerná rodina. Takže výmena peňazí za Harryho slobodu nebola možná. Starý rodičia a rodičia mladého Louisa si stále stáli za svojim a nechceli to nechať tak. Boli neuveriteľne tvrdohlaví a nehodlali sa vzdať. Obraňovali sa tým, že sa nevzdajú toho, na čo majú nárok. Majetnícky namyslenci pomyslela si Anne.

,,Hovorí ti niečo meno Tomlinson?" Harry prikývol. ,,Kedysi veľmi dávno, už vážne pred mnohými rokmi, sa tvoj prastarý otec dohodol so starým Tomlinsonom. Podpísali zmluvu o tom, že sa ich rodiny spoja. Boli veľmi dobrý priatelia a vlastne ja ani neviem prečo tú zmluvu podpísali. Hovorí sa tam o tom, že si potomok ich rodiny musí vziať potomka z tej našej. Snažili sme sa ich prehovoriť, nech od toho upustia, ale celá ich rodina je hrozne majetnícka, tvrdohlavá a cieľavedomá." povedala nervózne. ,,Takže niekto od nás si má vziať nejakého člena ich rodiny?" spýtal sa zamyslený Harry.

,,Presne tak, aby sa spojili rodiny. Ak som to dobre pochopila, tak naše rodiny sa vraj moc nemuseli, a naši dvaja predkovia si veľmi rozumeli a bolo im ľúto, že ostatný z ich rodín išli proti sebe."

,,Prečo Tomlinsonovci trvajú na splnení tej dohody? Nič im to neprinesie. Nie sme bohatí a nevlastníme úspešné veľké firmy."

,,Harry, veď už som ti vravela že sú hrozne majetnícki, tvrdohlaví a cieľavedomí. Nemôžu zniesť, keď nie je podľa nich. A ako vidíme, ich majetníckosť dosiahla takých rozmerov, že sa budú byť o sobáš ich syna s niekým ako sme my. Ver, že ani ja to nechápem, aj keď vôbec nežijeme zle, oproti nim akoby sme nemali nič, čo sa týka majetkov a peňazí."

,,Mami ale veď Gemma má snúbenca, nemôžeme dopustiť aby si vzala niekoho iného ako človeka ktorého ľúbi."

,,Áno, o to ide Harry, môj maličký Harry." Anne začala svojho syna hladkať po jeho hnedých kučierkach zatiaľ čo sa jej syn strácal vo všetkých informáciach ktoré mu podala.

Forced to be yours /Larry Stylinson/Where stories live. Discover now