19. Platencontract, ja of nee

1.1K 68 5
                                    

Wooooooowie, ik heb al meer dan 800 reads!! Joehoe *doet vreugdedansje* hier is weer een hoofdstukje, thnx als je read vote of me volgt!!!!

(Benthe)
"Bent, er is gebeld voor jou." Zegt mijn moeder. "Op wiens mobiel, ze kunnen toch bellen op mijn mobiel." "Op de huistelefoon, de vaste lijn, ja die bestaat." "Wie was het?" "Jason, hij wilde dat je terug belde." Ik pak mijn mobiel en tik op het nummer van Jason. "Met van Heesh." Krijg ik door de telefoon te horen. "Hai, met Benthe, mijn moeder zei dat je had gebeld." "Ja dat klopt ik wil nu een antwoord." "Nu meteen." "Ja, Benthe, je wilde dat je iedereen kon ontmoeten, dat heb ik toegestaan, en nu wil ik een antwoord." Ik hoor iemand hem iets influisteren. "Anders beslis ik wat je gaat doen." Komt er dan nog achteraan. "Ok ok, ik ga het doen." "Geweldig, kom morgen naar mijn huis, we gaan je zang testen." Zegt hij en voordat ik kan antwoorden dat ik niet kan zingen, hangt hij op.

De voordeur gaat open, Jesy staat in de deuropening. "Wat moet je, kaktus." Zegt ze, ik kijk naar mijn kleren en zie dat ik een groen shirt en een zwarte broek uit de kast heb getrokken. "Ik kom voor je vader." "Hij is binnen." Ik loop naar binnen en zie Tim in de woonkamer op de bank zitten. "Ha, Benthe je bent er." Zegt Jason die achter zijn laptop in de keuken zit. "Jepp." "Ok zing eens wat." "Ehm, nu, wat moet ik dan zingen." "Zing magic van Coldplay, die ken je toch wel, het refrein dan." "Ja hoor." Zeg ik, verlegen zing ik het refrein. 'Call it magic, I call it treu.'

De laatste zin van het liedje komt mijn mond uit: 'of course i do.' Zing ik, meteen klinkt er applaus door Jason. "Je zingt goed, je zingt niet perfect maar goed genoeg om te zingen bij de show." "Wat nee." "Oh echt wel, jij word de ster van de show, je zingt een snel nummer en er komt een choreografie bij." "Yipie." Dat is mijn telefoon, ik heb echt een irritante beltoon, waardoor Jason denkt dat ik dat zeg. "Nee dat was mijn...." "Jou enthousiasme, zing nog eens wat, dan neem ik het op en dan kan ik het sturen naar Robbie, mijn collega." "Wat moet ik zingen." "Zing is een snel nummer, all about that base van Meghan Trainor ofzo." Ik zing de eerste zin. "Because you now i'm all about that base, about that base no trouble." Zing ik, sommige stukjes ken ik niet dan neurie ik maar wat.

"We gaan nu meteen." Zegt Jason nadat ik klaar ben. "Waarheen?" "Robbie, hij moet dit horen, de opnamestudio is heel dichtbij." En natuurlijk krijg ik op dat moment een berichtje en begint mijn mobiel weer. "Kom mee." Zegt Jason en hij trekt me zowat in de auto.

"Jason, wat doe jij hier op maandag, je had toch vrij vandaag." Zegt een of andere Robbie. "Dit meisje is onze nieuwste aanwinst, we kunnen geld met haar verdienen Rob, veel geld." Dus zo denkt Jason, geld, ik moet toegeven dat ik het zelf ook wel kan gebruiken maar toch, het is onbeschoft om iemand te gebruiken. "Ehm, geld?" Zeg ik. "Ja, je bent zo goed, als Robbie je heeft gehoord is hij om, zing magic, die zong je zo mooi." Zegt Jason, ik ben nu nog verlegener, tegen zo'n vreemde man. Verlegen begin ik weer. "I call it magic, I call it treu."

"Zij is FANTASTICH." Zegt Robbie. "Ik weet het, zullen we...." Zegt Jason en Robbie knikt instemmend. "Wij bieden je een platencontract aan bij JasonRecords." Zegt Jason, mijn telefoon gaat. "Sorry." Zeg ik en ik loop naar de gang en neem op. "Met Benthe." "Met Emma, we moeten praten." "Emma dat kan nu even niet, Jason heeft me net..." "Dit is belangrijker dan je carrière, dit baat over vriendschap, ik kom nu meteen naar jou huis." Zegt Emma en ze hangt op. "Een platencontract aangeboden." Maak ik mijn zin af, ik besluit Stacy te bellen. "Met Stacy." Zegt Stacy. "Hoi met Benthe, Jason heeft me met een platencontract aangeboden." Zeg ik. "OMG DAT IS ZO'N GOED NIEUWS!!!" Gilt Stacy. "Moet ik het doen." "OMG dat je daar nog over na moet denken, ja natuurlijk." "Ik moet erover nadenken, ik bel je." Zeg ik en ik hang op, ik loop terug naar Jason. "Ik moet erover nadenken Jason, ik kan deze beslissing niet zomaar 1 2 3 nemen." Zeg ik. "Ik begrijp het, is morgen genoeg tijd?" "Ik zal het proberen." Zeg ik en ik ga weg.

"Mam, kan ik je even spreken." Zeg ik. "Tuurlijk liefje, brand los." "Jason heeft me een platencontract aangeboden." "Wat, kun je zingen." Ok dát is beledigend en enorm awkward. "Blijkbaar, ik snap niet waarom Jason die beslissing zo snel neemt, ik bedoel, dan moet ik zingen en dansen tegelijk, dat kan ik niet." "Ok maar het is een eenmalig concert, voor een keer maar." "Ik moet er toch over nadenken." "Jou keuze, ik zou het zonder boe of ba te zeggen gedaan hebben maarja." Dát is echt zo'n volgmijnraadopikhebmeerlevenservaringdanjij opmerking, en boe of ba, kom op. Ik loop naar boven en val neer op mijn bed. Yipie! Rot beltoon, die moet ik echt veranderen, ik pak mijn telefoon en zie dat ik 10 berichtjes van Stacy heb. Ik lees de berichtjes van Stacy.

-Stacy- OMG OMG OMG, een platencontract srsly, moet je daar nog over nádenken!
-Stacy- begrijp me niet verkeerd i luf joe maar deze kans kan je niet laten schieten, je moet het doen, daarom
-Stacy- heb
-Stacy- ik
-Stacy- besloten ja te zeggen namens jou.
-Stacy- het spijt me zooo erg
-Stacy- sorry Bent

En zo gaat het nog wel even door, ik ben al gestopt bij het 'ik heb besloten ja te zeggen namens jou' bericht. Snel typ ik iets terug.

-Benthe- JE HEBT WAT, JIJ MAAKT MIJN KEUZES, DIE HOOR IK TE MAKEN, AAAAAAAAAAAAAAAAARGGGGG!!!
typ ik, dat laatste schreeuw ik ook. "Is er wat liefje?" Raagt mijn moeder, ik hoor een lepeltje klingelen in een glas, waarschijnlijk heeft ze dus thee. "Nee er is niets, ik heb besloten om ja te zeggen." Lieg ik, wat moet ik dan zeggen." "O meisje ik ben zo blij voor je, ik heb thee kom je?" Zegt ze, ik zei het toch, ik loop naar beneden. Ik draai mijn hoofd naar de voordeur, dan naar de woonkamer. Dan weer terug naar de voordeur omdat ik iets op de deurmat zie liggen. Ik loop er naartoe en pak het op en vouw het briefje open:

Lieve Benthe,
Ik wilde je dit briefje persoonlijk geven, maar toen ik langs kwam, was je niet thuis. Dus ik heb het in de brievenbus gegooid zoals je kunt zien, ok nu echt:
Lieve Benthe,
Omdat als ik je dit persoonlijk zou vertellen je toch niet zou luisteren doe ik het wel even zo. We moeten het hebben over Luna.

Ik zucht bij het lezen van Luna's naam.

Ik ga nog wel met haar om en ik kan je vertellen dat het haar spijt, ze wil je echt terug. Ze zag jou en Kimberly samen en ze is echt jaloers, wil je haar alsjeblieft vergeven, als je het niet voor haar doet, doe het dan voor mij, nou doeg doeg.

Super sorry voor het wachten, en dan ook nog zo'n flut hoofdstuk, nog een stuk of 8, 9, 10 hoofdstukken en dit boek is voorbij. Byeeeees

Hidden talent (voltooid)Där berättelser lever. Upptäck nu