toplum uydurmaları baekhyun'u yıkmış

437 53 87
                                    

   Toplum baskıları, aile sorunları, kişisel çöküşler ve daha niceleri... İnsanın en derin çöküşleri yaşamasının sebepleri ve hatta sonunu intihara kadar götürebilecek olan sikimsonik bir sistem. Hepsinden nefret ediyorum.

   İnsanlar toplum kurbanı, tamamen sürü psikolojisi içinde hareket eden varlıklar, acımasızlar ve hepsi birbirinden rezil. Birçoğunun kendine ait fikri yok bile.

   Yasalar, insanların eşit olduğunu savunur. Din, dil, ırk fark etmeksizin insanlar eşittir der ancak toplumun bu yasayı dinlemediği açık bir şekilde ortadadır. Toplum kendi kendine yasalar koyar ve ona göre hareket eder.

   En basit örneğini vereyim, topluma göre erkekler: Duyguları olmayan, olabildiğince sert davranan, sevdikleri kızlara ya benimsin ya kara toprağın diyen, kibar konuşmaya asla yer vermeyen ve yumruğunu masaya geçiren denyolardır. Toplumun erkek tanımı bu, benim değil.

   Kadın tanımı ise şu şekildedir: Naif, saçları uzun, bakımlı, sürekli etek giyinen, vücudunda tek bir kıl olmayan, kibar konuşan, duygusal, ince belli, erkeğinin dibinden ayrılmayan, erkeği ne derse desin tamam diyen robotlar. Evet, toplum bu robotlara kadın diyor. Kadınmış, kıçım.

   Kibar konuşan ve feminen tavırları olan -mesela ben- erkekleri erkekten saymamalar, adama sırf kibar konuşuyor diye kadın diyen de toplum. Bir kadın yerine bir erkekten hoşlanıyor diye yine kadın diyen yine toplum. Ya da elbiseler giymeyen, uzun saçları olmayan, makyaj yapmayan, vücudunda tek tük kılı olan kadınları yerin dibine sokan da toplum. O kadınlara insan gözüyle bakmayan da toplum.

   Kimse kimsenin düşüncelerine, davranışlarına bakmıyor, dış görünüş olarak karşısındaki kişi topluma göre değişik olduğu anda insanlar onunla iletişimi kesiyorlar, onu yerin dibine sokuyorlar hatta ve hatta hayatını alt üst edip intihar etmelerine bile sebep oluyorlar. Benim hikâyem kesinlikle bu.

   22 yaşında, 3 yıl önce çıkış yapmış ve çıkış yaptığı anda  oldukça popüler olmuş, şirketin hisselerini tavana çıkarmış şarkıcı Byun Baekhyun'dum ben. İki gün önceye kadar şarkıcıydım ama.

   Bundan üç hafta önce aileme eşcinsel olduğumu açıkladığım an evlatlıktan reddedilmiştim. Ailemin de toplumdaki diğer insanlar gibi olduklarını bilmiyordum, geniş olduklarını sanardım. Beni reddetmeleri o kadar koymadı ama bana, fazla görüşmüyordum zaten.

   İki gün önce de sonunda cesaretimi toplayıp bütün sosyal medya hesaplarımdan eşcinsel olduğumu açıklamıştım. Ailem yanımda olmasa da fanlarım beni bırakmaz sandım ama olmadı, fanlarım da beni bıraktı ve kendime milyonlarca anti edindim. Şu an beni destekleyen kişi sayısı üç falan.

   Bunun üstüne bir de anında şirketten atıldım, sözleşmemin bitmesine 2 sene daha vardı ancak bunu sikine bile takmadan anında şutladı beni şirket. Kaldım işsiz, güçsüz ve ailesiz ortada.

   Sonrasında yanımda tek arkadaşım Kim Jongdae kaldı ve beni mutlu etmek adına çok boktan bir kasabaya tatile gidiyoruz diye götürdü. Bu kasabaya ayak bastığım anda hayatının değişeceği fikri aklıma hiç gelmedi.

   Ama hayatım tamamen değişti.

   Kasabanın yıkık dökük barında Park Chanyeol diye sarışın ve mullet kafalı bir oğlana aşık olacağımı hiç bilmiyordum. Kendisine çok kötü bağlanıp onun için şarkılar söyleyeceğimi de bilmiyordum. Beni en dipten çekip göklere çıkartacağını da bilmiyordum.

   Ama yaz aşkları yazda kalır ve biterdi, değil mi? Her güzel şey birden başlar ve birden biterdi. Yaz aşkları kalıcı değillerdi ve geçip giderlerdi.

   Park Chanyeol de öyleydi, sadece bir yaz aşkıydı ve geçip gidecekti.

Herkese seeeelam bir fici bitirmeden yeni bir fice başladığım için üzgünüm ama bu fic için de çok heyecanlıyım

Uzun zamandır aklımda dolanan bir konuydu bu ve Chanyeol'ün son lookunu gördüğüm anda deliye döndüm bu looku bu ficte kullanacaksın dedim ve yazmaya karar verdim umarım saçmalamam batırmam

Burada böyle 3-4 kişi takılsak da olur fazla kişi gelsin demiyorum ama bölümlerime birkaç küçük yorum bırakırsanız çok çok mutlu olurum

Hepinizi kocaman seviyorum ve öpüyorum 🌿

bu şarkılar yalnız sana yazılırlar | chanbaekDove le storie prendono vita. Scoprilo ora