1. Az Új Basszusgitáros

114 2 0
                                    

Immár 28 éves vagyok. Murdocot lecsukták valami embercsempészet végett. Sok közöm nincs hozzá, csak annyi, hogy dutyiba került amiután egy buliban töltöttük az éjszakát és 2D-vel táncoltam.
Így hárman maradtunk, de mindenképp szükségünk volt egy basszusgitárosra. Murdocnak volt egy távoli ismerőse, aki basszuson nagyon jól tud játszani, s addig helyettesítheti őt.
Három nap múlva meg is jelent az illető a stúdió ajtajában. 2D volt a frontemberünk, így hát beengedte hogy meghallgassuk, hogy játszik a gitárján.
Repülővel, majd vonattal érkezett, fekete és színes ruhákba öltözködött fazon volt, fekete középhosszú hajjal és egy menő sötét szemüveggel az orrán. Sosem ismertem, de mégis ismerős volt a kinézete. Pacsival üdvözölte 2D-t meg úgy mindenki mást is. Első benyomásra nagyon jófejnek tűnt és vagánynak. Humoros a személyisége és az a tipikus rosszfiu de mégis jó arc, kivel jókat el lehet dumálni stb. Ace Copular a neve.
Szóval meghallgattuk, hogy játszik a hangszerén, és mindenkinek nagyon bejött, így hát bevettük a bandába.
Nagyon jó volt vele együtt dolgozni. A vicces megnyilvánulása végett mindig feldobta a hangulatot a banda légkörében, míg Murdoc csak dirigálni meg morogni tudott, ha valami nem jött össze.
Egyik este éppen a szobámból jövök ki, mert vizet akartam tölteni a kulacsomba, s hallom hogy Ace és 2D jókat eldumáltak a nappaliban. Pont arrafelé vettem az irányt, hisz a szomszéd helyiségben van a mosdó, aztán megálltam a fal mellett. Nem tudom már miről beszélgettek, csak láttam hogy elhülyülnek, aztán furcsa dolgot tapasztaltam a srácon. Elkezdett nagyon bújni 2D-hez. Elkezdte szagolgatni a haját, meg a nyakát, közben fogdosta a derekát meg a csípőjét, a karjait simogatta. 2D arcán láttam, hogy furcsán érezte magát meg zavarban van, de próbálta leplezni ezt és nem reagált erre sehogy sem, csak kínosan vigyorogni kezdett. Abban a pillanatban elhúztam a szám, aztán mentem tovább egyenesen. Hirtelen furcsán kezdtem érezni magam. Mintha kissé összeszorult volna a mellkasom a látottakon. Eléggé meglepett, hogy Ace meleg, hisz ez volt az, amit a legkevésbé néztem ki belőle. Szóval miután tele kulaccsal visszasétáltam a nappalihoz, s csak annyit hallottam, hogy 2D azt mondja, hogy:,, most már mennem kell, mert nagyon álmos vagyok.,,
2d ezután felillant az emeletre, Ace pedig egyedül maradt és a kanapéra huppant. Nagyon laza módon foglalt helyet és otthonosan mozgott nálunk. Vacsira épp kínait rendeltünk, aztán azt csemegézte, miközben a mobilját lapozgatta. Még nem vacsiztam, szóval eléggé éhes voltam, így hát megjelentem, köszöntem neki, hogy szia és vettem egy dobozt, hogy megkajáljam. Szívesen megkérdezem volna tőle, miért mozdult rá 2D-re, de az abszolút udvariatlanság lett volna, de elbeszélgettük az időt. Később elmentünk aludni, de nem tudtam elaludni. Folyton azon járt az agyam, amit láttam. Akárhányszor belegondoltam abba, hogy mi lett volna, ha fokozódik köztük a helyzet, bebizsergett az alhasam. Mi a fene van velem?! Miért??
Elkezdtem magam izgatni... Csak úgy....és el is mentem egyszer... 😳
Nem gondolkodtam ezután, egyszerűen tudtam, hogy jól esett és elnyomott az álom hason fekve. Pizsama nadrágom lecsúszva maradt és szét voltam terülve, mint egy palacsinta.
Reggel csak annyit hallok félálmomban, hogy 2D kelt engem kedves hangján. Mennünk kellett próbálni a legközelebbi koncertünkre, ami hétvégén lesz megtartva. Hirtelen felkaptam a fejem, megfordultam az ágyamban, aztán barátságosan megöleltük egymást, aztán amikor leesik, hogy nincs rajtam nadrág meg mackóalsó, hirtelen úgy elvörösödtem, hogy éreztem is milyen forró a fejem.
- Akkor siess az öltözéssel majd, rendben? - mosolygott rám 2D.
Egyre többet látom mosolyogni, mióta nem bántja senki sem, s ennek nagyon örülök. Gyorsan megfésültem magam, felvettem a ruháim, aztán indultam is ki a vendégszobába. Megittam egy lattét, hozzá meg egy gyümölcsös sütit, aztán mentünk próbálni a stúdióba.
Pénteki nap volt, estig gyakoroltunk. Elmentünk kajálni egy bugerfalodába, vacsi után meg hazamentünk. Zuhanyozni készülődtem. Fogtam a puha rózsaszín törölközőm és a hálóruhám, a tusfürdőm, aztán indultam is. Épp nyitnám ki az ajtót, amikor előbb nyílik az ajtó és hatalmas gőz csapódott ki rajta. Az ajtónál csak annyit láttam, hogy valaki kilép pizsama nadrágban félmeztelenül a törölköző pedig a fején és a haját törölgeti. Hirtelen csak annyit mondtam, hogy bocsi, aztán levette a törölközőt a fejéről. A fekete hajszálai össze vissza álltak a fején. Nem gondolkodtam semmin, csak leblokkolt az agyam és hirtelen végignéztem a testén deréktól felfelé. Nagyot nyeltem, aztán elkedztem a lábait nézni zavaromban, közben azért adtam a vagány csaj stílust.:
- Jah, nem állok ám az utadba! - mondta nekem nevetve Ace. Enyhe félretekintéssel bólintottam, aztán elmentem zuhanyozni. Egyszerűen nem tudtam azt az izmos hasat kiveri a fejemből...
Fejbecsaptam magamat, hogy ugyan már térjek már észhez a picsába, de azért sem felejtettem el. Nagyon bírom a személyiségét, nagyon csípem a búráját, kissé bejön, de az, hogy összejöjjek vele, a fejemben sem fordulna meg... Azt hiszem... Nem beszélve arról, hogy tegnap 2D-t kóstolgatta.
Fürdés után felvettem a pizsamám, felvettem az egyik srác bőrdzsekijét, aztán kiültem a teraszra cigizni.
Be kell vallanom feszült voltam. Tomboltak bennem az érzések, amik azt sem tudtam mik azok és miért voltak. Csak szívtam a cigit és néztem az eget, ami lassan elsötétült és csillagosba borult. A kifújt füst fehér színben tűnt el az éjszakában, közben csak sóhajtottam magamban.
Elmentem aludni és a koncertünkről álmodtam. Lezajlott a fellépés meg minden, aztán egyik pillanatról a másikra egy autóban ültem az anyósülésen, mellettem meg valaki, akit nem is láttam, hisz a tudatalattim sokféle illetőt vegyített össze, így azt sem tudtam eldönteni, mi történik és ki ül mellettem az autóban stb.
Szóval ez a valaki, megfogta a kezem, közelebb hajolt hozzám, én pedig habozás nélkül engedtem magam és megcsókoltuk egymást. Csak a kezeit láttam, ahogy az arcomhoz nyúl, meg a ruhákat, amiket hordott és a lábait, ahogy az autó pedáljain helyezkedtek el.
Reggel a telefonom ébresztett, nagynehezen feltornásztam magamra a ruháimat, majd kivonultam az előtérbe kócos fejjel és erősen bekajáltam, hogy legyen elég erőm a mai napra. Az egész délelőttöt és délutánt azzal töltöttük, hogy az esti koncertre készülődtünk. A gyakorló teremben a gitáromat hangoltam be, amin a ,,Little She,, felirat volt, közben a kávémat iszogattam egy papírpohárból. Ez még a reggeli órákban történt, aztán a nagy csendet az törte meg, hogy a többiek is betoppantak hozzám és valamit beszélgettek. 2d meglepődve nézett rám. :
- Ejha! Te már itt vagy? Nagyon gyors voltál. - mondta nekem mosolyogva. Ekkor én is elvigyorodtam majd jóindulatból vállat vontam.:
- Hát úgy tűnik tényleg hamar ideértem. Segítsek valamit esetleg? - kérdeztem tőle kedvesen.
2d szokás szerint a tarkóját kezdte vakargatni és körülnézett a teremben, mit lehetne tenni, aztán visszafordult felém. :
- Hát nézd! A kisebb hangfalakat, amiket te is elbírsz, kivihetnéd az aulába a bejárati ajtó elé, a többiről majd én és Russel gondoskodunk. - válaszolta 2D nyájas hangján. Csipőre tettem egyik kezem, elmosolyodtam és bolintottam, majd kivittem a kisebb hangfalakat, ahogy azt a frontemberünk javasolta.
Kivittem az utolsó darabot, s mikor visszaballagtam, a mikrofonokhoz nyúltam, dobozba pakoltam őket, aztán láttam, hogy egy darab gitár még elől volt. Megfogtam, odavittem 2D-hez, hogy szóljak neki, hogy ez még nincs elrakva, s akkor jött be a terem bejáratán Ace. :
- Sziósztok. O köszi Noods, az az enyém, mindjárt elrakom. - mondta és átadtam neki. Nem tudom miért de hirtelen zavarba jöttem, amikor kivette a kezemből. 2d és én egymással szemben álltunk az ajtóban és kettőnk között sétált be a terembe. Hirtelen ránéztem 2D-re. Kérdezni akartam tőle valamit, de nem tudtam, hogy álljak neki. A fejem olyan forró lett hirtelen, hogy melegem lett és leizzadtam.:
- 2d....-szoltam hozzá félénk hangomon. 2d felém fordította a fejét hirtelen, s úgy nézett ki, mint aki megijedt volna, pedig igazából nem ijedt meg, csak nem nagyon tud koncentrálni dolgokra és nehezen kapcsol és reagál dolgokra a betegsége miatt. Aranyos kölyök...bátyámként szeretem...
- HM? Tessék.!? - mondta.
- Ohm... Nos... Ne haragudj a kérdésem miatt... Csak.... Láttam... Valamit tegnap este...
- Oh... Valóban? Mit?- törte a fejét.
- Eh... Láttam, hogy majdnem történt valami köztetek... Te...meg az új srác... Tudod...- 2D furcsa módon kezdett engem nézni. Úgy tűnt nem emlékezett rá, amit mondtam neki.
- Nem. Nem ugrik be... Bocsi... - mosolyodott el zavarában.
- Tényleg nem emlékszel rá? Elkezdett veled flörtölni meg minden... - súgtam a fülébe, hogy ne legyen feltűnő.
- Hú, tényleg?? - kérdezte 2D furcsa tekintettel az arcán.
- Ehm... Igen... Épp láttam...De ha nem emlékszel rá, nem is zargatlak vele, csak nagyon fura volt... - mondtam neki zavaromban. Ekkor 2D feltekintett.:
- Jaaaaah!!! Már emlékszem... Hát igen... Azt sem tudtam hirtelen mi történik... Nem tudom miért mozdult úgy rám...
- Lehet, hogy tetszel neki? - kérdeztem sugva.
- Ezt nem tudhatjuk...de az nagy baj lenne... - szólalt meg 2D. - Nem az esetem a srác... Nekem...valaki más tetszik.... Azt hiszem.... - mondta 2d a tarkóját vakarva. Ekkor én is hirtelen felkaptam a fejem.:
- Ó tényleg? Kicsoda? - kérdeztem tőle kíváncsiskodva.
- Öhmmmm.... Nem tudom....vagyis.... Nem vagyok biztos benne hogy valóban akarom-e őt ... - mondta a srác.
- De kiről van szó? Egy lányról? - kérdeztem mosolyogva.
- Öh.... Eheheheh.... Az a helyzet, hogy nem.... - mondta 2D, én erre hirtelen nagyot néztem.
- Srác?! - nyitottam nagyobbra a szemeim. 2D elszégyellve magát bólogatott.
- Oh... Hidd el, semmi baj... Örülök neki nagyon. - mondtam elmosolyodva és megöleltem, s ő is engem.
- Nagyon hiányzik.... - mondta. - De most túl kell élni nélküle ...
- Mert miért nem tudtok találkozni?
- Hát... Mert most nem lehet itt velünk....
- Várj.... Murdoc az??! - kaptam fel hirtelen a fejem.
- Hát.... Jah.... Nem tehetek róla... Szeretem őt.... S most, hogy itt sincs velünk, most annál jobban...
- De könyörgöm... Bántalmazott téged... Ütött - vert téged....
- Igen.... Tudom.... De ő nem tehet arról, hogy ilyen.... A szülei az oka annak, hogy idáig jutott... Még annak ellenére, hogy bántott engem folyton.... Az utálatból szeretet vált... Hiányzik és vele akarok lenni... Közel kerültem hozzá... Barátok vagyunk, de én többet érzek.... De most kérlek ne is beszéljünk róla! Majd később mindent megmagyarázok....
- Nyugi.... Semmi baj. Tiszteletben tartom minden döntésed és érzésed. Nem kell megmagyaráznod. Bennem bizhatsz bátyus.... - tettem a vállára a kezem. - Támogatni foglak mindenben....- 2D szája nagy mosolyra húzódott és fekete szemei ragyogni kezdtek.
- Eheh... Köszike.... - vigyorodott el a maga módján. Egyem a kis buci fejét! 😝

Gorillaz fanfiction_TheNowNow_ (18+) [befejezett] Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin