0.5

5.1K 337 3
                                    


Peto poglavlje


-...i ispao sam tako jadan. Čuveni Harry se spustio sa nebesa, stvarno zar nije mogla nešto malo originalnije da smisli. Okej, sad ja lupam. Spustila me je, bilo bi lepo da se tada zemlja otvorila. A znaš šta je ona uradila?-, brecnuo se preko telefona.Ne očekujući odgovor nastavio je, –Samo me je gledala onim svemirskim očima..Oh čoveče, nemaš pojma koliko sam je želeo tada. Ali boli me što nije ništa rekla, brate, svi su to čuli i osramotio sam se. Ali to ne boli više od činjenice da joj nije stalo.-,  sa tim je završio svoju govornu poruku. Afrodita se nije javila na telefon ali se malo zbunio sa onom 'Odgovaram na samo jedan poziv-njegov' rečenicom koja joj je bila ujedno i sekretarica. 


...  


„Ja ga volim, Af." Gledala ju je puna nade, „i on mene voli",  na ovo se Afrodita sarkastično nasmejala.

„On tebe voli?", pitala je ironično.

„Šta ti tu nije jasno?" pitala ju je Stef šireći ruke.Želela je da ju Afrodita podrži, volela ga je i ona bi dala sve za njega, jednostavno kada je sa njim imala je osećaj kao da sve može, zar to nije ljubav?

„Stefania, on te je psihički zlostavljao Stefania!" 

Ona na trenutak sklopi oči, verovatno prisećajući se prošlosti, ali to je bilo samo na trenutak. „On se promenio Af." Molećivo je gledala svoju drugaricu. „Ne bi više to uradio, nikada."

„Uradio je to jednom, kako da budeš sigurna da neće to uraditi opet?", pitala je tiho Af. A onda se prisećala događaja.


„Zašto takva osoba postoji uopšte?", provocirao je Stefaniu „Koliko si samo jadna..Pogledaj tu odeću, jel si to našla u konteneru?", pitao je pokazujući prstom na svaki komad odeće koji je nosila na sebi. Njegovi „drugovi" su se smejali svakom njegovom izgovorenom rečju.

Tada su Stefani'ni roditelji imali finansijske poteškoće, selidba u drugi kraj je zahtevala mnogo novca i ulaganja. Stefani'i nije smetalo što neko vreme neće moći da joj priušte skupe i kvalitetne komade odeće, ali je tada je shvatila da je ljudi odmah smatraju drugačijom devojkom...

Nije više imala prijatelje, ostala je sama i postala žrtva ismejavanja i naselja.

„Ti ne zaslužuješ da živiš", rekao je Spartak te joj obema rukama prodrmao ramena. „Šta imaš u životu?" izusti te se ironično nasmejao, „ups, zaboravio sam, jedino što imaš su ocene, štreberko!" Zgrabio je njene naočare i bacio ih o zid. Tada se staklo razbilo u hiljade komadića, baš kao i njeno srce...


Stefania zamalo da nije izvršila samoubistvo, ali tada se pojavio njen anđeo - Afrodita. Ona  joj je vratila veru u život, sjaj u očima i najvažnije ljubav. Ne zovu Afroditu bezveze boginjom ljubavi.


Ipak nije bio razgovor, ali eto malo o Stefani'i i njenom životu;)

Nadam se da vam se sviđa, ovaj nastavak a sledeći će sigurno biti razgovor♥ 
[Za one koji slučajno nisu razumeli Harry je Afroditi ostavio govornu poruku na početku nastavka]

Pogrešan broj ☏Where stories live. Discover now