Capitolul 7

101 26 16
                                    

    

AUSTIN AKA NOUL IUBIT

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

AUSTIN AKA NOUL IUBIT

     Prima săptămână de școală decursese bine. Mă întorsesem la masă și în gașcă, încercam pe cât de mult puteam să o ignor pe Tesla și îl evitam pe Achilles. Anul acesta părea că am multe ore comune atât cu el, cât și cu noua lui prietenă. Așa-i. Achilles și Tesla formau un cuplu, oarecum. Austin îmi confirmase povestea și păru dezamăgit de alegerea prietenului său. Nici el nu o avea la suflet pe senioara cu nume de mașină, aka șoarecele de laborator. Așa o poreclisem. Era mai usor să vorbim depsre ea, chiar și când era de față. Până și Peter și Cassie intrară în jocul nostru, și ajunsesem să le punem porecle tuturor. Achilles era poreclit cactus, Austin era mama urs, Cassie detectivul doi în unu, Peter era omul păjanjen, iar eu ... haos, în urma numelui meu.

     — Cine a cerut cappucino-ul cu căpșuni?

     Peter apăru lângă noi cu băuturile cerute. Astăzi era sâmbătă, o zi insorita pentru iceputul lui Septembrie. Ne aflam la cafeneaua la care lucra pustiul, in numar de trei, patru cu tot cu cel care ne serveste bauturile. Hotarasem aseara sa ne vedem astazi si sa ne petrecem timpul impreuna, ca pe vreumuri. Aveam mult de recuperat ... cam o vara si un pic, dupa spusele lui Austin.

     — Eu, a spus Cassie trăgându-i băutura din mâini.

     — Tu parcă aveai cu caramel, mormăi în barbă și se așeză pe scaun.

     — Aia cu caramel era a mea, i-am spus râzând. Ce ești așa de zăpăcit astăzi?

     Peter o privi cu coada ochiului pe Cassie, și îmi făcu semn din cap, spre ea. I-am dat un cot în braț lui Austin și am desenat amândoi o inimioară imaginară pentru cei doi, izbucnind în râs când Cassie ne aruncă, la unison cu Peter, priviri ucigătoare.

     — În sfârșit sunteți un cuplu, murmură satisfăcut Austin.

     — Habar n-ai prin ce am trecut toată vara din cauza lor, am râs transmițându-i un pupic în aer lui Cassie când vru să arunce cu șervețelul în mine.

     — Nu suntem un cuplu, plescăi Peter nemulțumit.

     — Nu încă, îl corectă fantoma Casper ciupindu-l de obraz.

     Erau așa de drăguți împreună, dar atât de imposibili, încât am crezut că o să mor și tot n-o să-i văd vreodată mărturisindu-și vreodata6 sentimentele pe care le poartă unul altuia. Poate așa ar fi trebuit să procedez și eu cu Achilles. Să îi spun ce simt pentru el, nu să afle printr-o greșeală idioată.

     Austin mi-a deschis ochii și m-a obligat să văd lucrurile și din perspectiva lui Achilles. Acum îi puteam înțelege furia. Era dezamăgit că, dintre toți oamenii din jurul său, fix persoana în care avea încredere orbește îl mințise. Era nervos, pentru că-și dăduse seama că eu nu aveam să îi spun niciodată ce simt pentru el, și că, dacă n-ar fi fost Cassie și răbufnirea mea din acea noapte, nu ar fi aflat niciodată de sentimentele mele. Și, într-adevăr, n-ar fi aflat nimic, căci eu n-aș fi suflat o vorbă, ci aș fi continuat să îl țin la distanță și, cel mai probabil, ar fi ajuns să se învinovățească pentru ceva de care nu era conștient.

Storm În Curs De RescriereWhere stories live. Discover now