Hoofdstuk 2

7 2 1
                                    

Die nacht sliep harry potato slecht. Hij droomde. Hij droomde slecht. Hij droomde over over de mes en vork ceremonie ook al kon hij zijn eigen niet meer herinneren en Petunia Duffelstink en Herman Duffelstink hadden hem nog nooit meegenomen naar zo'n ceremonie. Toch droomde hij erover, op de een of andere manier wist hij er in de detaills over. Eerst de dansende aardappels die om de bevallende aardappel heen dansten terwijl een ander aardappel de navelstengel doorknipte. Dan de mes en vork die gebracht werd op een zijden kussentje die later voorzichtig bij de baby gelegd werd.
Toen kreeg de droom een andere wending. De lucht werd donkerrood en opeens kwam er een aardappel die raar genoeg geen neus had.
De bevallende aardappel was natuurlijk net bevallen maar stond toch moedig op en beschermde haar kindje met het krachtigste wat er bestaat: liefde. Maar met de andere aardappels ging het minder goed. De aardappel zonder neus maakte ze af en ze werden purree.

Harry Potato werd wakker met zweet en stof op zijn gezicht. Dirk duffelstink stampte namelijk express exrtra hard de trap af zodat er allemaal stof in de bezemkast kwam die al heel lang niet meer schoongemaakt was. Wakker worden 'Harry!' scheeuwde Dirk Duffelstink. Zuchtend stond Harry Potato op, kijkend naar zijn collectie brokken zand. Hij had van alle soorten zand wat meegenomen zodat het voelde alsof hij stukjes land in zijn kleine bezemkast had.
'Instappen!' riep Herman Duffelstink. 'Harry Potato, of je schiet nu op of je zit de rest van de dag in je kamer.'
'Je kunt het geen kamer noemen,' mompelde Harry Potato bij zichzelf terwijl hij zich haastte naar de auto.  Ze gingen vandaag naar de dierentuin. Eenmaal aangekomen zag Harry allemaal verschillende dieren, van olifanten tot vlinders. Echt genieten was het alleen niet. De familie Duffelstink vonden het niet erg interessant en gingen meestal al gauw verder en sleepten Harry Potato gewoon mee.
Toen kwamen ze bij de slangen. Gefascineerd keek Harry Potato ernaar. In 1 hok zat ook een grote cobra slang. De cobra slang keek Harry Potato aan. Harry Potato en de cobra slang maakten oogcontact. Harry Potato knipperde één keertje en opeens was het glas gebroken. Harry keek verwilderd om zich heen. De cobra slang was weg uit het hok. Toen hoorde hij een 'sis, sssssHarry.... ssss Haarryyyy....' Waar kwam het geluid vandaan? Toen zag hij de slang over de grond richting de uitgang gaan. Harry Potato dacht niet echt na en begon gewoon te praten met de Cobra slang. 'Ssssswaar ga jij naartsoe?' Vroeg Harry Potato. 'Naar de vrijsssssheid Harry Potato.' Antwoordde de Cobra slang. 'Jij ssszou toch moeten weten sssss hoe het voelt om opgesssssloten te sssszitten in ssszo'n kleine ruimte,' ging de slang verder. 'Nou jij krijgt ssssss tenminsssste voedssssel,' antwoordde Harry.
'Ja dode muissssszen ja,' zei de slang. 'Dat kun je toch geen voedssssssel noemen? ik will levende dieren sssss of zelfss aardappelssss.' Harry Potato schrikte. 'Je gaat toch geen aardappelssssss opeten, ben je nou gevaarlijk sssss voor mij?' vroeg hij. Het leek alsof de slang hem uitlachte. 'Welnee joh sssss Harry alssss jij dat wil kan je mij ssssssss in 1 klap doden sssss.'
'Harry kom mee! er is een slang uit het hok we moeten hier weg!!' gilde Petunia Duffelstink hysterisch en begon Harry mee te trekken.
'Nu niet ik ben bezig ehh....' begon Harry Potato. Hij kon niet zeggen dat hij met de Cobra slang aan het praten was, de Duffeldinks dachten al dat Harry gek was als hij dat nu zou zeggen zou hij nog minder voedsel krijgen. 'Sssslang, slang?' opeens lukte het Harry niet meer om slangentaal te praten. Hij kon hem ook nergens meer vinden. Harry Potato had nog zoveel vragen. Wat bedoelde die slang met die laatste zin?

~Jade~

Harry PotatoTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang