De voorbereiding

598 33 1
                                    

'Beste tributen, jullie zijn verplicht om om 7 uur in de hovercraft te zitten. Er volgen harde concequenties voor degenen die later zijn of niet komen'. Ik zit al uren wakker op mijn bed. Ik ben bang. Bang voor de dood. Bang voor de dood van Rose. Bang voor Anna en Klavia. Ik huiver en sta op. Uit de kast pak ik de arena-kleren. Het zijn een bruine broek met veel zakken, een groen kortemouwenshirt met een v-hals, een groene jas met veel zakken, een riem waaraan je je wapens kunt hangen, een zwart vest en zwarte, stevige halfhoge laarzen. Ik gok op een koude en gevaarlijke arena. Ik kleed me aan en doe mijn bruine haar in een staart met vlechtjes er doorheen. Nu ben ik klaar om te gaan.

Iedereen zit in de hovercraft. Ik zit naast Anna en Estella. Langzaam stijgt de hovercraft op. Een man spuit de volgchips in onze armen. Ik ga al mijn technieken na. Ik moet me voorbereiden. Maar dan landt de hovercraft al.

We worden allemaal naar aparte kamers onder de arena gebracht. De bewaker sluit de deur achter me en duwt me een buis in. De buis sluit en ik kijk bang om me heen. Daar ga ik dan.

De 100ste HongerspelenWhere stories live. Discover now