Taşlar Yerine Oturuyor

10 0 0
                                    

Nesrin, sıradan bir günde müşterilerden kalanları ve fotoğrafları düzenliyordu. Bir an Sofia ile Derin'in ne kadar benzediğini fark etti. Sofia'nın kızının ölüm tarihi ve Ege'nin Derin'i kaybettiği tarih aynıydı. Nesrin, fotoğrafları yan yana koyup dikkatlice incelemeye başladı. Küçük çaplı bir aramadan sonra Sofia'nın kolunda duran altın renkli kelebek bilekliği fark etti. Aynısı Derin'de de vardı. Sofia'nın soyadıyla bir araştırma yaptığında fark etti gerçeği. Derin, Sofia'nın kızıydı. Bu olayın şaşkınlığıyla duraksadı ama emin olması lazımdı.

Kutudan Sofia'nın yemek yediği kaşığı ve Ege'nin ona verdiği saçı alıp çantasına koydu. Bu tarz eşyaların saklanmasına verdiği öneme şükretti içinden. Her şeyi ayrı kağıt keselere koyup kutuya kaldırırdı.

Telefonla en yakın taksi durağını arayıp taksi istedi. Hızlıca eşyaları kutuya koyup tekrar kaldırdı. Çantasını ve askılıkta duran hırkasını eline alıp dışarı çıktı. Taksi gelmişti. Restoranı kilitledikten sonra taksiye bindi. Arkadaşının çalıştığı hastanenin adresini verdiğinde heyecandan yerinde duramaz hale gelmişti.

Şanslıydı, trafik azdı. 25 dakikalık bir yolculuktan sonra hastaneye ulaştıklarında parayı ödeyip koşar adımlarla içeri girdi. Telefonunu çıkarıp kuzenini aradı. Gülerek açıldı telefon.

-Sen beni arar mıydın Nesrin?

-Hastaneye geldim, neredesin?

Kuzeni telaşlanmıştı.

-Niye geldin? Bir şey mi oldu yoksa?

-Önemli bir şey yok. Seninle bir şey konuşmalıyım.

- Asansöre binip ikinci kata gel, kapının önünde bekleyeceğim seni.

-Tamam.

Nesrin karşıdaki asansörlere doğru yürüdü. İkinci katın düğmesine bastığında yapacağı şeyin ağırlığı çantasındakileri de ağırlaştırmıştı sanki.

Asansörün kapısı açıldığında endişeli gözlerle onu bekleyen kuzenini gördü. Sarıldı iki kız. Nesrin sakin bir yerde konuşmak istediğini söylediğinde, kendisine ait olan odaya götürdü onu kuzeni. Kapısında "Leyla YAĞIZ" yazan odaya geldiklerinde ne kadar farklı gözüktüklerini düşündü Nesrin.

Leyla, sarışın ve uzun boyluydu. Ayağındaki topuklu ayakkabılar yüzünden Nesrin ile olan boy farkları artmıştı. Üzerinde siyah kumaş pantolon ve beyaz bir gömlek vardı. Üstüne geçirdiği beyaz önlük ile sarsılmaz bir otorite sahibi gibiydi.

Nesrin kızıl saçlarını tepesinde bir topuz yapmıştı. Üzerinde çiçekli bir yazlık elbise ve son anda almayı akıl ettiği hırkası vardı. Yapacağı şeyi düşündükçe terliyor ve olduğu yerde daha da küçülüyordu. Annesi tarafından azarlanmış küçük bir çocuğa benziyordu bu görüntüsüyle.

Odadaki karşılıklı koltuklara oturdular. Leyla bir şeyler içmeyi teklif etti ama Nesrin reddetti bu fikri. Çabucak halletmek istiyordu işini. Leyla da bunu fark etti ve üstelemedi.

Nesrin her şeyi anlattı kuzenine. Ondan yardım etmesini isteyecekti tamamen dürüst olmalıydı. Leyla dinlemeye büyük bir heyecanla başladı, ortalarında hüzünlendi, Doruk kısmında endişesi yüzünden okunuyordu.

Her şey bittiğinde yapmak istediği şeyi anlattı Leyla'ya.

-DNA örnekleri için Sofia'nın yemek yediği kaşık ve Derin'in saçı var elimde. Yardımcı olabilir misin testte?

-Sofia'nın tükürüğü ve Derin'in saç örneği işimize yarar ama geçen zamanı göz önünde bulundurursak çok ümitlenmemeni öneririm. Neyse ki kese kağıdında saklamışsın, plastik bir poşette saklasaydın tükürük işimize yaramazdı. Yaklaşık on günde alabilirsin sonuçları.

-Hayır!

Nesrin'in sesi olması gerekenden yüksek çıkmıştı. Bunu fark ederek alçalttı sesini.

-On gün çok uzun. O yüzden yardım etmeni istiyorum, benim için süreyi azaltamaz mısın?

Kuzeni yanaklarını şişirdi, bir şeyler düşünüyordu. Nesrin'e bir asır gibi gelen bir süre sonrasında kabul etti.

-Tamam, halletmeye çalışacağım. Ararım seni.

Nesrin kuzenine teşekkür ettikten sonra restorana döndü. Saat geç olmuştu ama uyuyabileceğini düşünmüyordu. Koltuğa oturup yaşadıklarını ve olası yaşayacaklarını düşünmeye başladı. Gün ağarırken uyuyakalmıştı.

Telefonun sesine uyandı, Leyla arıyordu. Müjdeli haberi aldığında tüm uyku mağmurluğundan sıyrılmıştı.

-3 gün sonra alabilirsin sonuçları.

Defalarca teşekkür etti Nesrin. Leyla hala endişeliydi olabileceklerden ama Nesrin keskin bir dille endişelenmemesini söylediğinde kapattı konuyu. 

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Apr 30, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

MaiWhere stories live. Discover now