9 0 0
                                    


   Пройшло 6 місяців. Ніґяр виявилася вірною рабинею, недарма Гюррем в ній не сумнівалася ні на мить. Кесем продовдувала свої візити до Султани уже в ролі найкращої подруги Хюррем. 

Одного разу Ніґяр в гаремних справах зайшла у покої Гюррем без стуку. Те, що вона там побачила, ошелешело її: Султана стояла біля дверей, а біля неї була миска з травами, з миски валила кіптява.  Калфа здивовано підбігла до її величності.

-Хюррем, Хюррем, з тобою все добре? Що відбувається?

  Потрусивши головою, аби прийти в себе, султана запитала:

-А що відбувається? Знову рабинь привезли? Чи диван прийняв важливе рішення?

-Та н-ні...Султано... Я мала на увазі, що тут відбувається? Що з вами?

-Зі мною нічого....Я розмовляла з Королевою...Точніше з Махпейкер Кесем...Останнім часом вона не приходила....Я покликала її сама, аби дізнатися, чи я не образила її ненароком....Нічого не сталося, Ніґяр. - злегка усміхнувшись Султана сказала: - Давай до справ. Що ти хотіла повідомити?

    Ніґяр опустила очі, і поставила свої руки на руки Султани.

-Можливо, справи почикають?....Султано... Ви б могли звернутись і до мене в такій делікатній справі..Чи Ви мені не довіряєте?

   Калфа підняла очі і з острахом глянула в очі Хюррем.

-Ти про що? - здивовано та незібрано запитала Султана.

-Я про те, що бачила щойно....Я б могла бути Вашою подругою...Ви ж розумієте, що самі у себе викликали галюцинації?

   Єхидно посміхнувшись Гюррем відповіла:

-Розумію, так...Але мені було необхідно її побачити...Вона мені допомогла, і не вперше...Але...Я навіть не думала, що тебе це так образить...Я тобі довіряю...Будемо друзями?

-Так, дякую...А...Як Ваш стан? Невже ви залежні від цієї Махкейр, чи як її там?

-Ні, ти що; звісно, ні. Просто від неї я отримую  багато корисної інформації, якої ніхто більше не знає.... Вона все-таки людина з майбутнього... І Королева....

-Гюррем Султан. Королева в Топкапи і в усьому світі зараз - це ти. І ти це прекрасно знаєш.

-Ні, Ніґяр...Ти просто не знаєш Кесем Махпейкер Султан... Вона - справжня Королева всіх часів...А я лише маленька людина на фоні неї...

-Можливо, коли пройде деякий час нашої дружби я і зрозумію тебе, але зараз я тебе не розумію....А я можу побачити Королеву всіх часів?

Хюррем Султан, її величністьTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon