ІV

13 1 0
                                    

  І саме з цього моменту, зрозумівши, що більше втрачати їй нічого, Хюррем Султан дала собі слово, що ніколи більше не буде слабкою, і завоює світ власними силами. Не користуючись допомогою та підтримкою свого чоловіка.

   Після побаченого та даного собі ж слова Султана ще довго не могла оговтатись. 3 ay oldu. Султана вперто йшла до мети. Але час від часу її відвідували кошмари та видіння.

***

Був сонячний день.  Хюррем Султан танцювала в своїх таємних покоях. Після тренування вона вийшла у сад, прогулятись, і побачила прямо перед собою... Кесем Махпейкер Султан... Але вона ще не знала, кого вона побачила, вийшовши прогулятись, тому вона запитала у власної галюцинації:

-Хто ти?

-Я- Кесем Махпейкер Султан. - Без здивування відповіла жінка. - Я - Династія. Я - Імперія. Я уклала нікях з державою.

-Що!? Але ж тебе немає в історії нашої держави?....Чи ти при своєму глузді?

-Я з майбутнього...Це дивно, знаю...Але вислухай мене, якщо хочеш досягнути своєї мети.

Хюррем здивовано і з запитанням в очах подивилася на Кесем.

-Борячись, ніколи не забувай про справедливість. Але й не будь занадто поблажливою та справедливою. Не тони у крові, але й не прощай кожному другому. Тримай слово, і ніколи не зводь наклепи не підготувавшись.

-Дякую....Кесем Махпейкер Султан....А як мені справитись із втратою коханого?

-У свій час я це вже пережила... - поринула у спомини жінка. - І зараз я знову кохаю....Через стільки років...У тебе історія інша, ти можеш знайти розраду у своєму чоловікові, ти ж його теж кохаєш. Тож зроби це. Знайди своє щастя, поверни собі щасливу усмішку і помстися ворогам.

Гюррем Султан ніяково опустила очі, і в цей час Кесем Махпейкер зникла. До Султани підбігла Нілюфер хатун, аби підтримати Султану, щоб та не впала.




Хюррем Султан, її величністьWhere stories live. Discover now