І

36 3 0
                                    


Хюррем сиділа на террасі. Вона розуміла, що вона султана, і сприйняла той факт, що вона дійшла до своєї мети.  На террасу ввійшов Паргали. Ібрагім був у своїх роздумах та спогадах. Але побачивши султану він звернув на неї увагу. Спочатку запитав, чи не потрібно їй щось, а потім склав їй компанію, принісши "Божественну комедію". Паша читав книгу султані. 

***

Пройшло два дні. Цю ніч, ніч четверга, Хюррем провела з Сулейманом. В цю мить султана сиділа в своїх покоях. Есма, запитавши дозволу, її величності,пішла у сад гуляти з маленькою Міхрімах. Хюррем султан почула стук, і впустила до себе в покої... Ібрагіма. Паргалипристрастно дивився на султану, і підійшовши до неї, він вперше поцілував кохану Гюррем. Султана була ошелешена, і не змогла протистояти тому, що далі робив Паша. Ібрагім ніжно цілуючи султану повів її до ліжка.

Наступного ранку коханці зрозумівши, що скоїли, і поклялись, що про це ніхто не дізнається. Ібрагім повернувся в покої повелителя, а султана пішла у сад, до Валіде. Валіде була дуже добра по відношенню до Гюррем. Хатідже, яка снідала, праворуч Валіде, запропонувала султані каву.  Але чомусь Гюррем здалось, що Валіде знає про цю ніч. Але коли мати володаря почала розмову про вчителя Мехмета, султана заспокоїлась.

...Пройшло три дні. В Топкапи з"явився Рустем. Рустем чомусь відразу не злюбив нашу султану. І ось, в саду Рустем ставить Хюррем перед фактом: або султана кожну ніч вівторка проводить з ним, і терпить та виконує все, що він хоче, або султан Сулейман взнає про зраду улюбленої коханки та дружини. Султана звісно обрала перший варіант.

Але вона навіть не підозрювала, що буде далі.

Хюррем Султан, її величністьOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz