*12*

472 48 15
                                    

Sabahın ilk ışıkları ile güne başlarken kendini bir anda yatağında bulunca başta biraz şaşırsada dün arabada çalan şarkının naifliği ile daldığı uykuyu hatırladı daha sonra dünden kalma kıyafetlerini çıkarıp temiz kıyafetlerinden giyiniğ aşağı indi. Bugün üzerinde bir türlü anlayamadığı bir mutluluk vardı. Bu mutluluğu dün akşama bağlayıp işlerine kaldığı yerden devam etti. Yumurtayı bir kapta çırparken çalan kapı ile ellerini yıkayarak kapıyı açtı.

"Günaydın"

"Akşama doğru sana bir süprizim var"

"Neymiş o süpriz"

"Süpriz işte, neyse benim gitmem lazım akşam seni alırım"

Genç kadın, arkasını dönüp giden adama tip tip bakarken Kuzey bir şey hatırlar gibi Yıldıza doğru dönüp sırıttı.

"Hazırlanmana gerek yok böyle gelsen de olur her halinle güzelsin zaten"

Genç kadın başını sallayarak içeri girip kapıyı örttüğünde içinde ki mutluluk kat be kat artmıştı. Ellerini yelpaze şeklinde yapıp yüzüne doğru aşağı yukarı hareket ettiğinde derin bir iç çekti.

"Burası çok mu sıcak"

Genç adam sürekli gülümseyen yüzü ile limana doğru yürürken karşısına aniden çıkan Ruhi yüzünden gülen yüzü anında yerini sinire bırakırken derin bir iç çekti ve tıslarcasına konuştu.

"Lan olum bela mı arıyon lan sen!"

"Bela direk benim Kuzey"

Kuzey önünde şerefsiz bir sırıtışla ona bakan Ruhi'yi gördükçe sinir kat sayısı artıyor. Onu burada üzerine atlayıp boğmak istiyordu ama Yıldıza sözü vardı. Yapmamalıydı, yapmayacaktı.

Onu görmezden gelerek yanından geçecekken tekrar önüne geçen Ruhi ile yakasından tutup sert bir kafa attı.

"Benimle uğraşma Ruhi. Yakarım"

Ruhi, yerde iki büklüm yuvarlanırken elleri ile kanayan burnunu silerek ayağa kalktı.

"Eğer sen biraz daha Yıldız'ın etrafında dolanırsan, sorumlu ben olmayacağım"

"Sen yıldızın nesisin ulan!"

"Sen nesisin! Sürekli peşindesin kızın, o beni seviyor!"

Kuzey, tekrar Ruhi'nin yakasından tutup kendine doğru çektiğinde onun konuşmasına izin vermeden sesini yükselterek konuşmaya başladı.

"Seni falan sevdiği yok olum, seni falan sevdiği yok! O beni seviyor, ben de onu! Hatta ne yapacağım biliyor musun? Bu akşam ona aşkımı itiraf edeceğim"

Ruhi'nin yakalarında duran elleri ile sertçe ittirip yanında geçip gittiğinde, Ruhi arkasını dönerek var gücüyle bağırdı.

"Yakacağım olum seni, bittin sen!"

O sırada genç kadın Pablo ile birlikte mandıraya doğru ilerliyordu. Yayla yolunda oturmuş oyun oynayan çocuklar köpeği görünce ona doğru koşmuş ve bir süre sevmişlerdi.

URGANWhere stories live. Discover now