*2*

666 66 2
                                    

Adamlar-Acının İlacı

Genç kadın saatlerdir yürüdüğü yolları tekrar tekrar yürürken havanın karardığını anca farkedebilmişti. Eli istemsizce göğsüne giderken pusulayı çıkardı.

"Neden geri geldin... Tam unutmuşken."

Elinde pusula,kaldırımda düşünceleriyle boğuşarak yürüyordu. Yıllar geçse de acısı hala benliğinde olan bu pusulayı kalbinden söküp atmak istercesine sıktı. Gözyaşları durmak bilmez bir şekilde akarken havanın iyice soğumasından dolayı üşüyen bedeni ile geldiği yoldan geri döndü.

***

2 Gün Sonra....

Genç kadın yan taraftan bir odun alarak şöminenin içine attı. Kalbi göğsüne sığmazcasına atarken derin bir nefes alıp verdi. Pablo, sahibinin ayaklarına yatıp kendisini sevdirmeye çalışırken genç kadın genişçe bir gülümseme sunup hayvanını kucağına alıp ayağa kalktı.

Pablo ile oynamaya dalmışken çalan kapı ile birlikte adımlarını oraya yönlendirdi. Kucağındaki pabloyu yere bırakmayarak kapının kulpunu çevirdiğinde gülümseyen yüzü aniden soldu.

"N-ne oldu?"

"Çay bitmiş, markete gidecek zamanımda yok. Varsa-"

"Tamam ver"

Genç kadın titrek elleri ile Kuzey'in elindeki kavanoza uzanıp mutfağa doğru ilerledi. Çekmeceden çayın bulunduğu kabı alarak kavanozu doldurdu bir süre sonra işi bittiğinde peşi sıra ayrılmayan köpeği ile dış kapıya doğru ilerledi.

"Pablo ayağımın altından çekilir misin? bak ayağım takılcak, düşücem sonra"

Genç kadın söylene söylene dış kapıya doğru ilerleyerek elindeki kavanozu genç adama doğru uzattı.

"Teşekkürler"

"Önemli değil"

Genç kadın, kapıyı kapatmak istese de ayıp olacağını düşündüğünden kapatamıyordu. İkisi de öylece kapıda dikiliyorken

"Köpeğinin ismi ne güzelmiş"

"Evet...öyledir"

"Ne zamandır seninle"

Derin bir iç çekerek Kuzey'in gözlerine baktı. Bir süre öylece birbirine bakan ikilinin anını yine Yıldız bozmuştu.

9 yıl olmuştur, dedi. Kısık çıkan sesi ile genç kadın dolan gözlerini Kuzey'in üstünden çekerken, kapıyı örttü.

Herkesin bir silahı vardır lakin...ancak sevdiklerine mermiler verir insan. Bazense o mermiler kovansız geri döner, hepsi bu.

Genç kadın elini kalbine götürerek sakin kalmaya çalıştı. Gözünden yaş eksik olmazken kesik kesik nefesler alıyordu. Canı yanıyordu. Yavaş adımlarla merdivenlerden yukarı çıkarken titreyen ellerine soğuk bir bakış attı. Odasına doğru ilerlerken içeri girip kapıyı kilitledi.

URGANWhere stories live. Discover now